הפורום הכלכלי העולמי: ישראל טיפסה ב-3 מקומות, תחרותית יותר מאירלנד וסין

שוויץ תופסת פעם נוספת את המקום הראשון. ארה"ב נופלת ב-2 מקומות עקב החשש מכניסה למיתון נוסף. "ישנן חולשות בתחומים ספציפיים בארה"ב שהתעמקו בשנה החולפת"
ליאור נחום |

הפורום הכלכלי העולמי (WEF) פרסם היום את מדד התחרותיות השנתי בקרב מדינות העולם. לפי המדד, ארצות הברית נפלה ב-2 מקומות למקום הרביעי בעקבות חוסר יציבות של נתוני המאקרו במדינה, היחלשות של המוסדות הציבוריים והפרטיים והחשש מפני כניסה למיתון נוסף.

"ישנן חולשות בתחומים ספציפיים מסויימים, שדנו בהם זמן מה והם התעמקו מאז השנה שעברה", אמרה ג'ניפר בליינק, כלכלנית ראשית של מחלקת הביצועים והתחרותיות במרכז הפורום העולמי.

בראש הרשימה ממשיכה לעמוד שוויץ עם 5.62 נקודות. ממש אחריה נמצאת שבדיה, בעוד סינגפור תופסת את המקום השלישי ובכך מובילה את מדינות אסיה. מדינות סקנדינביות כמו דנמרק ופינלנד הציגו שיפור בתחרותיות והצטרפו לשבדיה בעשיריה הראשונה.

סין טיפסה ב-2 מקומות למקום ה-27 עם 4.84 נקודות ובכך מובילה את המדינות המתפתחות המשתתפות במדד. "סין המשיכה להציג חסינות וכח, לא במונחים של גודל הכלכלה, אלא במונחים של איכות הכלכלה, אמר רוברט גרינהיל, מנהל עסקים ראשי בפורום הכלכלי העולמי.

ישראל טיפסה ב-3 מקומות למקום ה-24 עם 4.91 נקודות ובכך עקפה מדינות כגון אירלנד, ספרד ואיטליה, ונמצאת מקום אחד מעל איחוד האמירויות הערביות.

את ארבעת המקומות האחרונים במדד תופסות מדינות אפריקה בראשות צ'אד שהינה המדינה הכי פחות תחרותית עם 2.83 נקודות. מעליה נמצאות בורונדי, זימבאבווה ואנגולה.

ביצועי המדינות מחושבים על ידי נתונים ציבוריים וסקרים בקרב חברי הנהלה בנוסף לשורת מחקרים שעורך ה-WEF.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה