חישוב פיצויי פיטורים לעובד שעתי שעבד בשבת וחג

עובד שעתי, אשר עבד בשבת ובחג, פוטר על ידי מעסיקו. האם שעות עבודתו בשבת ובחג ייכללו בבסיס החישוב לפיצויי הפיטורים?
 | 
telegram

עו"ד הלית כהן-רזניצקי משיבה:

בפסיקה נקבע, כי חישוב פיצויי פיטורים של עובד בשכר יומי ייעשה בהתאם לממוצע ימי עבודתו ב- 12 החודשים האחרונים לעבודתו, כפול תעריף יומי אחרון, כפול תקופת עבודתו [דב"ע נז/3-57, סנונית הדגמות וקידום מכירות (1989) בע"מ נ' שולמית פרץ (טרם פורסם)].

הפרשנות המקובלת היא, כי פסק דין זה חל גם על עובד שעתי בשינויים המחויבים, כלומר ממוצע שעות עבודה ב- 12 חודשים אחרונים, כפול תעריף שעתי אחרון, כפול תקופת עבודה.

בהתאם לכך, הפרשנות המקובלת היא כי תקופות שבהם קיבל העובד חלף שכר עבודה (כגון חופשה, מחלה או מילואים) תילקחנה גם הן לצורך חישוב פיצויי הפיטורים.

נשאלת השאלה, מהו דינן של שעות עבודה בשבת ובחג לצורך חישוב פיצויי פיטורים לעובד שעתי?

בפסיקה נקבע, כי כל אימת שהעובד לא עבד למעלה ממשרה מלאה כולל בימות חג ושבת, אין זה מעלה או מוריד באיזה מימי השבוע חלו ימי עבודתו. כלומר, כל ימי עבודתו, לרבות השבת והחג, יבואו במניין הימים לצורך חישוב פיצויי פיטורים.

עם זאת נקבע, כי את שכר השבת והחג, המובאים בחישוב הפיצויים כאמור, צריך יהיה להעמיד רק על גובה שכר העבודה ליום חול (100%) בן 8 שעות עבודה, ואילו תוספת השכר, שניתנה בגין העבודה בשבת או חג, לא תילקח בחשבון לחישוב הפיצויים (דב"ע מז/60-3 גדעון ליפשיץ נ' בית מרגוע מעלה החמישה).

בעניין זה הוסיפה הפסיקה וקבעה, כי תוספות המשולמות בגין עבודה בשעות נוספות, במשמרות, בחגים ובשבתות אינן מהוות חלק משכר היסוד של העובד, ואף אינן נמנות על התוספות אותן יש להביא בחשבון לצורך חישוב פיצויי הפיטורים (דב"ע נג/3-161 מגן דוד אדום לישראל נ' אורי שטרן).

המשיבה היא מומחית לדיני עבודה. מנהלת המחלקה המשפטית "כל עובד", חברת חשבים

*התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות