ראש ממשלת סין מתגונן: "התחזקות היואן תגרום למהפיכה חברתית חמורה"

הנשיא נאם במהלך עצרת האו"ם והגיב לביקורות הרבות שספגה סין מדרגים בכירים בממשל האמריקני. "אנו לא מסוגלים לדמיין כמה מפעלים סיניים יפשטו את הרגל"
ליאור נחום |

התחזקות של 20% בערך היואן תגרום לפיטורים חמורים במשק הסיני ותגרור חוסר יציבות חברתי, כך אמר במהלך עצרת האו"ם ראש ממשלת סין, וון ג'יאבאו בתגובה לדרישות מכיוון הממשל האמריקנית לאפשר למטבע המקומי להתחזק.

"אנו לא מסוגלים לדמיין אפילו כמה מפעלים סיניים יפשטו את הרגל, כמה עובדים סינים יאבדו את עבודתם וכמה עובדים שהיגרו לערים ישובו לכפרים", וון ציין אמש בניו יורק והוסיף כי במידה ואכן יאפשרו ליואן להתחזק "סין תסבול ממהפיכה חברתית חמורה".

וון ציין כי ערכו של היואן לא משפיע על הגירעון המסחרי שבין סין לארצות הברית ולא תורם לשיעור האבטלה האמריקני ולכן אין כל בסיס לייסוף דרסטי במטבע.

בחודש יוני הודיע הממשל הסיני כי יאפשר מסחר גמיש במטבע המקומי, זאת לאחר 23 חודשים במהלכם ביצע פיחות מלאכותי של היואן אל מול הדולר האמריקני, במטרה להקל על היצואנים המקומיים שנפגעו בצל המשבר. רצועת הניוד אל מול הדולר יצרה יתרון מסויים ליצואנים הסינים על חשבון מדינות אחרות, מה שגרר ביקורות מכיוון הממשל בארה"ב.

צריכים לפעול מהר יותר

במהלך השבוע, נשיא ארה"ב ברק אובמה טען כי סין משאירה את ערך היואן נמוך בכדי לתמוך ביצואנים. "המטבע מתומחר בחסר יחסית לתנאי השוק" אמר אובמה בעוד הבית הלבן מתכנן מקדם הנהגת חוקים שיאלצו את הממשלה הסינית לאפשר למטבע לנוע בחופשיות.

מוקדם יותר החודש, שר האוצר האמריקני המשיך את מטר התגובות כלפי המדינה כשאמר: "האמת היא שהם לא אפשרו למטבע לנוע יותר מדי עד כה". הם מודעים לכך שהם רק בתחילתו של התהליך ואני חושב שאנו צריכים לראות אותם פועלים באופן מהיר יותר"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה