מנכ"ל נובל: "מאגר 'לוויתן' מוערך בפי 2 מתגלית 'תמר', תוצאות הקידוח - עוד השנה"
יום ארוך וסוער עבר על שותפויות הגז הישראליות, יום שהסתיים (לפי שעה) רק לאחר שמנכ"ל נובל סיים את נאומו בכנס אנרגיה בארה"ב. מוקדם יותר היום התכנסו נציגי נובל אנרג'י וראשי תעשיית חיפושי הנפט והגז בישראל בועדת הכלכלה של הכנסת לדיון בנושא הצעת החוק להעלאת התמלוגים.
במצגת שהעביר דוידסון בכנס האנרגיה של בית ההשקעות ג'ונסון ריץ' אנד קומפני פתח מנכ"ל נובל בסקירת הפעילות הגלובאלית של החברה. בהמשך התייחס בקצרה גם לפעילות בישראל. אתר Bizportal הביא עדכונים שוטפים. עוד לפני שהגיע לפעילות החברה בישראל, אמר דוידסון בהערת אגב כי "עוד מעט נגיע לדבר על ישראל, המספרים שם פשוט יכולים להוציא את העיניים מהחורים" בהמשך, התייחס דוידסון לכמויות הגז בכבר הוכחו ולאלו המוערכות.
"הלקוחות בישראל פשוט מתדפקים על הדלת שלנו. זה שוק מרתק שמתפתח מאוד ויש רצון גדול של החברות לשימוש בגז טבעי. אנחנו הולכים להיות מאוד עסוקים בפעילות בישראל בתקופה הקרובה" כך אמר מנכ"ל נובל בהתייחסות לשוק הגז בישראל, זאת לאחר שחזר על הערכות בדבר תוכנית הפיתוח של מאגר 'תמר'.
דוידסון התייחס בקצרה גם לקידוחי האקספלורציה הצפויים ובעניין זה אמר כי "צפויה לנו עוד פעילות רבה. אסדת הקידוח ל'לויתן' נמצאת בדרכה ותגיעה לישראל תוך שבוע עד שבוע וחצי." דוידסון התייחס לגודלו המוערך של 'לוויתן' ולמעשה סתר את הדיווח ברויטרס כאשר אמר כי "לוויתן מוערך בפי 2 מתמר".
נזכיר, כי לפני פחות מחודש, בכנס של ברקליס חשף המנכ"ל כי הקידוח בלוויתן יחל תוך שבועות בודדים. "אנו עוקבים אחריו מקרוב וצופים שתוצאות סופיות יגיעו עד סוף השנה".
בכנס אנליסטים אחר שנערך בתחילת חודש יוני ביוסטון הכריז מנכ"ל נובל על שורה של גילויים חסרי תקדים באזור המזרח התיכון: זינוק חד בהערכת רזרבות הגז הטבעי בשדה תמר, מציאת פרוספקטים עם פוטנציאל כלכלי של 16 טריליון רגל מעוקב (TCF) במבנה לווייתן ועל 14 TCF נוספים ביתר השטחים שנסקרו ב'רציו ים', 'אלון', בלוק 12 בקפריסין ושטחים סמוכים. אז גם חשפה נובל את התוכניות לבצע קידוח ברישיונות 'רחל' ו'עמית' (שטחי לווייתן).
עם זאת, עד היום לא קיבלו המשקיעים אינפורמציה מצד החברה האמריקנית בדבר הקידוחים הצפויים בשכבות העמוקות של הים, שם על-פי דיווחי השותפות הישראליות, יש פוטנציאל למציאת מאגרי נפט גדולים. כמו כן, התוצאות המלאות של הסקרים ביתר השטחים מלבד לווייתן, היכן שנמצא פוטנציאל למציאת 14 TCF, לא פורסמו עד היום.
ועדת הכלכלה דנה מוקדם יותר בהצעת החוק של ח"כ כרמל שאמה (ליכוד) להעלות את התמלוגים למדינה על נפט וגז המופק בשטחה ל-20%, לעומת 12.5% כיום. לצד הצעתו של שאמה, מונחת על שולחן הכנסת הצעת חוק נוספת, שהגישה ח"כ שלי יחימוביץ' לריכוז התקבולים שיתקבלו ממיסוי על חברות הנפט והגז בקרן לאומית, בדומה לקרן הפנסיה הנורבגית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה