פיזור עולמי: האם להסתער כעת על שוק המניות?
השווקים המתעוררים והשוק בארה"ב סגרו את חודש ספטמבר בעליות של כ- 12% ו-9% בהתאמה. יש לציין, כי מבחינת ארה"ב זהו החודש הטוב ביותר מאז אפריל 2009 וחודש ספטמבר הטוב ביותר מאז 1939.
העליות בשוק האמריקאי נבעו בעיקר מהצפי להתערבות נוספת של הפד בשווקים ע"י רכישות ממשלתי (ההחלטה בנושא תהיה כנראה בישיבת הריבית הבאה ב-2 בנובמבר), והמשך נתונים כלכליים סבירים אשר מקטינים את ההסתברות למיתון בארה"ב.
אנו מעריכים כי השווקים ימשיכו להיות חיוביים אך ממליצים לנקוט בזהירות לאור העליות החדות בשווקים של ספטמבר ולחכות למימוש כדי להגדיל הרכיב המנייתי בתיק בעיקר בשווקים מתעוררים.
שווקים מפותחים
באירופה היבשת ממשיכה לסבול מחולשת מדינות ה- PIIGS כשבכל פעם תורה של מדינה אחרת לקבל מקום בכותרות הלא ממש מחמיאות. "הכוכבת" האחרונה הייתה אירלנד שסבלה מידיעות שפנתה לעזרת קרן המטבע שתעזור למדינה לממן את חילוץ מערכת הבנקאות במדינה. ידיעות אלה הוכחשו ע"י קרן המטבע.
יפן חשפה חבילת תמריצים של 1 מיליארד דולר והבנק המרכזי אף הוריד את הריבית לרמת של 0% עד 0.1%. להערכתנו הבנק המרכזי ינקוט באמצעים נוספים באם יהא צורך לעזור ליפן מוטת הייצוא, שממשיכה לסבול מהתחזקות הין ומההאטה בכלכלת מדינות המערב אשר מחלישה את קצב הצמיחה במדינה.
בארה"ב התמ"ג עלה בקצב שנתי של כ-1.7% ברבעון השני (מעל לציפיות האנליסטים אשר עמדו על 1.6%). בניכוי גידול המלאים עלה התמ"ג ב0.9% בלבד. שיעור האבטלה הגבוה בשילוב של ירידה בקצב הגידול בביקושים עשויים לפגוע בעליית המלאים וכך בתמ"ג ברבעון השלישי והרביעי.
מדד מנהלי הרכש של המגזר היצרני ירד בספטמבר לכ- 54.4 נקודות לעומת 56.3 נק' באוגוסט ונראה שעם ההתקדמות לקראת הנתון בחודש הבא, יגברו החששות לנתון פחות טוב - אפילו מתחת לכ- 50 נק'. טריגרים נוספים יהיו תחילת עונת הדוחות עם "אלקואה" ביום חמישי אחרי הסגירה ודוח האבטלה ביום שישי הקרוב.
לאור זאת אנו ממליצים על השקעת חסר בשווקים המפותחים (ארה"ב, אירופה ויפן). למרות זאת, ישנן מדינות מפותחות אשר לדעתנו מצב כלכלותיהן טוב יותר ובראשן אוסטרליה צפויה ליהנות מהצמיחה הגבוהה באסיה אשר תורמת לה כ- 50% מהצמיחה במדינה.
נראה כי אוסטרליה תמשיך ליהנות מביקוש עולמי לסחורות בטווח הבינוני והארוך. זאת, בשילוב מערכת פיננסית יציבה, שקופה וחזקה. כמו-כן, קנדה אשר בה המערכת הפיננסית המקומית חזקה וצפויה להמשיך ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות (בהיותה יצואנית של נפט וזהב) אטרקטיבית להשקעה.
שווקים מתעוררים
אנו ממליצים על משקל עודף לשווקים המתעוררים. בברזיל מתכוננים לסיבוב השני של הבחירות כשהמועמדת דילמה רוסף (בת חסותו של הנשיא) צפויה לנצח ובכך להמשיך ולשמור על מצבה הכלכלי האיתן של המדינה. ברזיל הורידה את תחזית האינפלציה לשנת 2011 מ- 5% ל- 4.6% והצמיחה השנה צפויה להיות כ- 7.3%.
סין ממשיכה לעזור לייצב ולעודד את הצמיחה ע"י תמריצים להגברת הביקוש המקומי.
הכותב הוא דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות בע"מ ועומר פרל, מנהל דסק חו"ל בהלמן-אלדובי
*** הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד. ניתוח זה משקף את דעת הכותב לפי מיטב הבנתו ביום עריכת הניתוח. הניתוח אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותב ומי מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם משימוש בניתוח זה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה