שר האוצר של יפן: "בפסגת G-7 מבינים שתנועות מט"ח מוגזמות אינן רצויות"

שר האוצר של יפן מתייחס ל"מלחמת המטבעות" שמתנהלת לאחרונה ומבהיר את עמדתו בוועידת שבע המדינות המתועשות. "אני מניח שזה מובן שאין כל שינוי מהותי בתפיסת העולם הפיננסית של יפן"
ליאור נחום |

שר האוצר של יפן, יושיהיקו נודה, אמר אמש (ו') במהלך ועידת שבע המדינות המתועשות (G-7) כי המדינות מבינות את הפעולות שביצעה המדינה בשוק המט"ח להחלשת הין וכי ישנה הסכמה על כך שתנועות מט"ח מוגזמות אינן רצויות.

"פשוט הסברתי להם על התהליך. עדיין, אני מניח שזה מובן שאין כל שינוי מהותי בתפיסת העולם הפיננסית של יפן", אמר נודה לאחר אחת הישיבות בפסגת ה-G-7 בוושיגטון והוסיף כי הממשלה והבנק המרכזי במדינה ימשיכו להתערב בשוק המט"ח במידת הצורך.

הבנק המרכזי ביפן החליט החודש על הקמת קרן בהיקף של כ-5 טריליון ין לרכישת אג"ח ונכסים פיננסים שונים במטרה להמריץ את הכלכלה המקומית בהמשך להורדת הריבית לרמה אפסית. בתוך כך, יציע הבנק המרכזי 30 טריליון ין בתוכנית הלוואות. עם זאת, מועד התחלת פעילות הקרן עדיין לא ידוע.

"אני לא יהיה מופתע אם הרשויות ביפן יבצעו פעולות נוספות בקרוב במונחים של התערבות", אמר כריס דקיקלונה, סגן מנהל בדאיווה קפיטל מרקטס בלונדון. "ההתערבות רק תאט את קצב ההתחזקות, בהינתן הסבירות הגבוהה להקלות מוניטריות מכיוון ה'פד'".

הספקולציות לפעולות הקלה בשווקים מכיוון הפדרל ריזרב גברו אמש לאחר פרסום נתוני התעסוקה החודשיים במשק האמריקני.

מספר המשרות שנוספו לסקטור הפרטי הסתכם ב-64 אלף בעוד מספר המשרות הכללי רשם ירידה של 95 אלף. תחזיות הכלכלנים עמדו על תוספת של 85 אלף משרות במגזר הפרטי וגריעה של 8,000 משרות בלבד בנתון הכללי.

"תוספת המשרות במגזר הפרטי היא מעט מעודדת אבל באופן כללי צריך להבין שדו"חות התעסוקה בחודשים הקרובים ואולי אפילו ברבעונים הקרובים יהיו חלשים", אמר ביל גרוס בראיון לבלומברג לאחר פרסום הנתון. "זה איתות חזק ל'פד' לפעול ולהקל על המשק".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה