אירו - פאונד: ניתוח מעמיק
כלכלת בריטניה:
הכלכלה הבריטית מתמודדת עם אינפלציה גבוהה וגרעון תקציבי עצום, הנגרם כתוצאה ממדיניות התמריצים שנוקט הבנק המרכזי מאז פרוץ משבר האשראי. יו"ר הבנק המרכזי של אנגליה מעוניין לבצע קיצוצים נרחבים במטרה לצמצם את הגרעון העצום, דבר אשר עלול לגרום להאטה בתהליך ההתאוששות במדינה.
בשבוע שלפנינו צפויים להתפרסם מספר אירועי מאקרו אשר יגרמו לתנודתיות חדה בצמדי הפאונד. הנתון המרכזי יתפרסם מחר - מדד המחירים לצרכן. הצפי עומד על 3.1%, נתון החורג מטווח היעד השנתי של ה-BOE שנקבע בין 1%-3%. נתון גבוה מהצפי עשוי לחזק את המטבע המלכותי בשל הספקולציות להעלאת ריבית שעשויות להתעורר בקרב הסוחרים בעולם.
נתון מרכזי נוסף המתפרסם באותו יום - מאזן הסחר הבינ"ל. הגרעון עומד כעת על 8.7 מיליארד פאונד (גרעון עצום שלא נראה מזה שנים). אנליסטים מעריכים כי הגרעון יצטמצם לכ- 8 מיליארד פאונד. חשוב להזכיר שלפני מספר חודשים, סוכנויות דירוג האשראי איימו להוריד את דירוג האשראי המושלם של בריטניה כתוצאה מהגרעון העצום, לכן תוצאה מאכזבת עשויה להכביד על הפאונד.
האירוע המרכזי של החודש יתרחש ב- 20 לחודש
פרסום הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה והתפלגות הקולות בין 9 חברי הבנק המרכזי. המצב בבריטניה גרם לחילוקי דעות בין מקבלי ההחלטות לאחרונה. חלק תומכים בהעלאת ריבית והפסקת תוכנית לרכישות אג"ח העומדת כיום על 200 מיליארד פאונד, חלק תומך בהרחבת הצעדים הכמותיים והגדלת הרכישות של אג"ח וחלק נוסף תומך בנקיטת עמדה ניטראלית.
למרות חילוקי הדעות וחוסר הוודאות השורר בבריטניה, הכלכלה המקומית הצליחה לצמוח בקצב מפתיע של 1.2% ברבעון ה-2 של השנה. הבנק המרכזי ירצה לראות האם תהליך הצמיחה ימשך או שמה היה מדובר במשהו זמני. שינויים קיצוניים צפויים רק לאחר פרסום נתון התמ"ג לרבעון ה-3 שצפוי להתפרסם ב-22 לאוקטובר.
כלכלת אירופה
המצב באירופה מורכב הרבה יותר. מדובר ב- 16 כלכלות שונות אשר נמצאות בגרעון תקציבי גדול, דבר אשר מאיים על עתיד גוש האירו כולו. משבר החוב של יוון, ששיתק את הכלכלה האירופאית כולה למשך מספר שבועות, שינה את כללי המשק. מנהיגי אירופה החלו בביצוע קיצוצים כואבים במטרה לצמצם את הגרעון במדינתם.
גרמניה: למעשה זוהי המדינה שמושכת את העגלה הכבדה של גוש האירו כולו. הכלכלה הגדולה בגוש הצליחה לצמוח בקצב של 2.2% ברבעון ה-2 של השנה. למרות זאת, כלכלנים רבים מעריכים כי במהלך הרבעונים הבאים גרמניה לא תוכל לשמור על נתוני צמיחה גבוהים וגם היא תחווה האטה כלכלית.
ספרד: בעלת אחוז אבטלה של 20% (הגבוה ביותר מבין מדינות הגוש), צמיחה אנמית והיא מדינה אשר ספגה הורדת דירוג אשראי ממספר סוכנויות דירוג בינ"ל על רקע משבר החוב במדינה.
אירלנד: בעלת הגרעון הגדול ביותר מבין מדינות הגוש המהווה 14% מסך התמ"ג במדינה. הגרעון העצום נגרם כתוצאה מתוכניות החילוץ שנקטה ממשלת אירלנד לטובת המערכת הבנקאית אצלה. רק לפני מספר ימים הוזרם כרוב ל- 50 מיליארד אירו במטרה להציל 2 בנקים נוספים במדינה.
יוון: למרות שלאחרונה ירדה מהכותרות, עדין משבר האשראי במדינה תרם הסתיים. הכלכלה היוונית שקועה במיתון עמוק והיא עדיין נמצאת על סף פשיטת רגל. ברגע שהיוונים יאלצו לפרוע את החוב מול קרן המטבע הבינ"ל והאיחוד האירופאי, שוב נראה את היוונים נלחצים וזועקים לעזרה.
שאר מדינות הגוש: למרות שלא שומעים מהן, ה"יוון הבאה" נמצאת מעבר לפינה. ברוב המדינות באירופה מורגש תהליך של האטה וחוסר וודאות.
גרף שבועי
גרף יומי
- בגרף השבועי ניתן לראות תבנית מסוג יתד יורד, כעת הצמד הגיע לגבול העליון של היתד. - הצמד נתקל ברמת התנגדות באזור 0.88. פריצה של רמה זו עשויה להוביל למהלך עליות משמעותי לכיוון 0.91. - כישלון פריצה ושבירת התחתית 0.8710 עשויה לחזק את הפאונד עד לאזור 0.8560 לפחות. - ה-CCI השבועי מתחיל לאותת על מהלך ירידות. - יומן המאקרו העמוס עבור הפאונד יכתיב את הכיוון בצמד.
*** ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.