מגיבים למהלך של דנקנר: "המחיר הוא מצויין, אבל זה לא אומר שהעסקה תיסגר"
מניית מכתשים אגן מזנקת במסחר לאחר שבעלת השליטה בה, חברת כור שבשליטתו של נוחי נדקנר, קיבלה פניה מחברת אגרוכימיה סינית לרכישת נתח משמעותי ממכתשים בפרמייה של לא פחות מ-60%. הודעה זו אף הצליחה להאפיל על אזהרת הרווח לרבעון השלישי שפרסמה החברה כ-20 דקות מאוחר יותר, במהלך מתוזמן היטב.
אזהרת רווח למכתשים אגן, דנקנר שוקל מחיקתה מהמסחר
נראה שבשוק מרוצים מההבנות העקרוניות אליהן הגיעו חברות כור ו-ChemChina, הנמצאת בבעלות ממשלת סין. "אם אזהרת הרווח הייתה מתפרסת היום ללא הגיבוי החיובי של ההודעה על ההבנות למכירת החברה", מעריך האנליסט ירון פרידמן מבנק הפועלים, "הדבר היה גורר השפעה שלילית משמעותית על מניית מתכשים. אולם, ברור שבשקלול שתי ההודעות, הודעת המכירה גוברת". מן הסתם, פרידמן צופה השפעה חיובית על מניות הקבוצה, אשר "יהנו מרווחי הון שהיקפם עדיין לא ידוע, "אם וכאשר תושלם העסקה".
האנליסט אמיר אדר ממגדל שוקי הון טוען כי הצעה שכזו הייתה רק עניין של זמן לאחר התפוצצותה של עסקת אלבאו. "אם נתעלם לפי שעה מהדרך לחדשה להודיע על אזהרת רווח, מהלך שכזה אינו צריך להפתיע איש", אמר אדר בתגובה ראשונית לפרסום, "ביטול עסקת אלבאו שם למעשה את מכתשים אגן על המדף".
בתחילת חודש ספטמבר החליט איש העסקים ובעל השליטה נוחי דנקנר על ביטולה של רכישת חברת אלבאו האמריקנית על ידי מכתשים אגן מידיו של דניס אלבאו. רכישת אלבאו, בתמורה ל-1 מיליארד שקל, הייתה אמורה להעניק למכתשים מנוע צמיחה חדש בתקופה זו ורבים תלו בה תקוות רבות לגבי עתידה של מכתשים. בשוק היה ברור כי למכתשים שתי אפשרויות - מכירת החברה או ביצוע רכישה.
לפי הדיווח של כור, הצדדים הגיעו להבנות עקרוניות ראשוניות לפיהן יירכשו כל החזקות הציבור במכתשים והיא תהפוך לחברה פרטית. לאחר מכן תרכוש החברה הסינית מכור כ-17% ממניות מכתשים כך שלאחר המהלך כור תחזיק ב-30% ממכתשים בעוד שהחברה הסינית תחזק ב-70% הנותרים. העסקה תבוצע לפי שווי חברה של כ-2.72 מיליארד דולר, או 9.7 מיליארד שקלים (לפי 3.6 שקלים לדולר). החברה סגרה אתמול בבורסה בת"א לפי שווי של 6.1 מיליארד שקלים, כך שמדובר בפרמייה של כ-60%.
חברת ChemChina היא בעלת פעילות האגרוכימיה הגדולה בשוק הסיני. החברה מייצרת בעיקר קוטלי עשבים מיושנים. לחברה אין רישויים משמעותיים מחוץ לסין. "חברת ChemChina הסינית למעשה קונה את שרשרת ההפצה של מכתשים אגן ואת יכולות הרישוי המרשימות שלה", כך מסביר האנליסט הבכיר בדש ברוקראז' אמיר פוסטר. לדבריו, בביצוע עסקה זו החברה הסינית משלבת למעשה את יתרונותיה כיצרנית יחד עם יתרונותיה של מכתשים.
במקרה והעסקה תצא לפועל, פוסטר מעריך שהחברה הסינית תהיה היצרנית הראשית וספקית חומרי הגלם בתחום תזקיקי הנפט והכימיקלים בה פועלת, בעוד שמכתשים אגן תשב קרוב ללקוח, ותבצע את הפורמולציה, ההפצה ותהיה אחראית על תהליכי הרישוי. "בהנחה שהעסקה תצא לפועל מדובר במודל עסקי שלא נראה כמותו בתעשייה", סיכם.
להערכת אדר, למהלך זה סיכוי גבוה להצליח, אך עם זאת מוסיף כי ניסיון העבר, תוך רמיזה ברורה לעסקת אלבאו, מחייב זהירות. "אנו סבורים כי מדובר במחיר מצויין שספק אם יתנגדו לו. בנוגע להיתכנות המהלך - כאן אנו נדרשים לסקפטיות מסויימת וזאת לאור ניסיון העבר של התעשייה ככל ושל החברה בפרט ועל כן איננו רואים שמניית החברה תסגור את הפער בשלמותו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה