סגירה מעורבת באסיה : בורסת סין התחזקה ב-3.2%, יפן זכתה לביקורות חריפות
המדדים המרכזיים ברחבי אסיה סגרו את יום המסחר במגמה מעורבת כאשר בורסת סין בלטה בעליות חדות מבין מדינות היבשת. גזרת המאקרו בארצות הברית ממשיכה להעיב על בורסות העולם, ברקע להתחזקות הספקולציות כי ה'פד' ינהיג תמריצים כלכליים במהלך הדיונים המוניטרים בתחילת החודש הבא.
"הקלה כמותית נוספת על ידי הפדרל ריזרב בתחילת נובמבר היא פעולה בלתי נמנעת. עדיין, ישנן השערות בנוגע לגודל חבילת התמריצים והאפקטיביות שלה", אמר מאקר סמית', כלכלן ב-ANZ בנק בניו זילנד. "המשקיעים מתחילים להבין שמדיניות מוניטרית רופפת עלולה לא להיות כדור הקסם לו הם ציפו", הוסיף.
בבדיקה אחרונה בשוקי המזרח נרשמת מגמה מעורבת במדינות המרכזיות. מדד הניקיי בטוקיו השיל 0.87%, ההאנג סנג בהונג קונג ירד 0.4% ומדד ה-S&P/ASX באוסטרליה נחלש ב-0.16%. מנגד עמד מדד שנחאי הסיני שהתחזק בכ-3.2%, העלייה החדה מאז סוף 2009.
זירת המאקרו בארצות הברית ממשיכה לספק נתונים מעורבים בתקופה האחרונה. תביעות האבטלה הראשוניות בשבוע החולף עלו לרמה של 462 אלף, אכזבה משמעותית לעומת ההערכות לירידה לרמה של 442 תביעות. הממוצע הארבע שבועי, שמספק אינדיקציה טובה יותר למצב בשוק העבודה, עלה ב-2,250 תביעות לרמה עונתית מתואמת של 459 אלף.
לפי נתונים שפורסמו אתמול על ידי משרד העבודה האמריקני. קצב ייבוא הסחורות בארצות הברית היה מהיר מקצב הייצוא באוגוסט. הגרעון אל מול סין, שמהווה את יעד המסחר המרכזי של ארה"ב, התרחב לשיא של 28.3 מיליארד דולר. זאת ביחס לגרעון של כ-20 מיליארד דולר באוגוסט 2008.
מלחמת המטבעות באסיה
בעקבות המדיניות האקטיבית שיפן נקטה בשוק המט"ח, דובר שר המסחר בסין אמר כי זה "לא הגיוני" שיפן תעביר ביקורת על סין בנוגע להגבלות בשוק המט"ח. "סין מחזיקה במדיניות מטבע אחראית, הוסיף הדובר. הדברים נאמרו לאחר שדרום קוריאה נזפה ביפן אתמול לאחר השנייה מתחה ביקורת על מדיניות המטבע שמחזיקה המדינה.
"המתח בנוגע למדיניות המטבע באסיה גובר. מדינות רבות נהנות מעודף בחשבון השוטף ואף אחת לא רוצה להיות שעירה לעזאזל", אמר טקשי מינאמי, כלכלן ראשי בנורינצ'וקין ריסרצ' בטוקיו. "הביקורות של סין ודרום קוריאה משמשות כאזהרה ליפן טרם פסגת ה-G-20.