נערכת לחיפוש גז ב-'שמשון': ישראמקו נמצאת במו"מ עם חברת קידוחים לביצוע קידוח ב-2011"

כך חשף היום מנכ"ל ישראמקו יוסי לוי בכנס שערך אפסילון ליועצי השקעות. בעבר חשפה ישראמקו כי בשטח הרישיון זוהה פרוספקט למציאת גז טבעי בהיקף של 1.5TCF. הסתברות ההצלחה: 15%
 | 
telegram

יוסי לוי ושותפות ישראמקו יהש מאמינים ברישיון הימי 'שמשון', למרות שההסתברות למציאת גז במקום עומדת על 15%. בכנס שערך בית ההשקעות אפסילון ליועצים אמר מנכ"ל ישראמקו כי השותפות נמצאת במו"מ עם חברת קידוחים כדי שזו תבצע קידוח ברישיון בשנה הבאה.

נציין כי בעבר חשפה ישראמקו כי במקום קיים פרוספקט למציאת גז טבעי בהיקף של 1.5TCF. על פי תנאי הרישיון השותפות נדרשת להציג חוזה קידוח עד סוף 2010 ולהתחיל את הקידוח עד יוני 2010.

בכנס התייחס לוי גם להיתר הימי דניאל. בהקשר זה אמר לוי כי השותפות משהה פעילות של מכירת נתחים נוספים בדניאל (למעט המכירה הקטנה למודיעין). לדברי לוי, בכוונת השותפות להכניס גורם מקצועי לפרוייקט זה. לוי חזר על דברים ידועים כי ישראמקו זיהתה בסקרים מספר פרוספקטים אפשריים שכאשר יסתיימו הפענוח, יפורסמו היקפי הגז.

חלק נכבד מנאומו של לוי התייחס לתגלית הגז תמר. לוי חזר על דברי השותפות כי בכוונתן להכניס את המאגר לפעולה מלאה ומסחרית בשנת 2013. מדובר בתגלית הגז הגדולה בעולם בשנת 2009 והגדולה שנמצאה בישראל בכל הזמנים. בהינתן מחירי הגז הנוכחי, צפי ההכנסות לכל השותפות בתגלית 'תמר' עומד על 40 מיליארד דולר.

לוי סקר את ההיסטוריה שהובילה לתגלית הגז תמר. "בהתחלה הערכות דיברו על השקעה של 40 מיליון דולר בהסתברות הצלחה של 27%", נזכר לוי. "בשנת 2005 בריטיש גז שפעלה בישראל עזבה את המדינה מסיבות פוליטיות והותירה את ישראמקו לבד עם דור גז ועם בני שטיינמיץ וחיפשנו משקיעים לרישיון", הוסיף

לוי המשיך: "ישראמקו פנתה ל-100 חברות בעולם כדי להשקיע אבל אף חברה לא רצתה להשקיע. הפרוספקט היה מעולה אבל קשה היה למשוך חברות בינלאומיות גדולות בשל המעורבות שלהן עם מדינות שאין להן יחסים עם ישראל. בסופו של דבר נובל הסכימו לקידוח".

בסופו של דבר החל הקידוח, אבל העלות הכוללת שלו זינקה מ-40 מיליון דולר ל-140 מיליון דולר, בין היתר בשל העלייה במחירי ההשכרה של האסדות. ישראמקו לא קפאה על השמרים ובהמשך נקדח גם קידוח האימות תמר 2 בהשקעה של כ-80 מיליון דולר וקידוח דלית בהשקעה של 60 מיליון דולר נוספים.

כעת, הפעילות המרכזית של ישראמקו בשנה הקרובה הוא פיתוח תגלית הגז תמר כאשר השותפות נדרשות להשקיע 3 מיליארד דולר בפיתוח, כאשר חלקה של ישראמקו עומד על 862 מיליון דולר. בעוד קבוצת דלק ונובל הצליחו לארגן חבילת מימון לחלקן בקידוח, ישראמקו טרם חתמה על הסכם שכזה.

"מימון פרוייקט תמר הוא אחד המורכבים והגדולים שבוצעו אי פעם במדינת ישראל", מסביר לוי. "ישראמקו נמצאת לקראת חתימה על הסכם בלעדיות עם דויטשה בנק המשמש כיועץ פיננסי ומארגן הקונסורציום".

פרטי ההסכם המתגבש דיי מוכרים. בתחילה תקבל ישראמקו מימון ביניים בהיקף ש ל350 מיליון דולר לתקופה של 3 שנים (Bridge). בהמשך יידרש מימון פרוייקטלי בהיקף של 400 מיליון דולר לתקופה ארוכה בכפוף לחתימה על חוזים למכירת גז ובמחיר מינימלי.

בנאומו חשף לוי כי במידה ותהיה חריגה בלוחות הזמנים מן הפרוייקט, עשויה השותפות לשלם את יתרת המימון באמצעות הנפקת יחידות השתתפות (תשלום אקוויטי).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות