נכנסים לשוק המניות? זה הזמן לזהירות יתר - פשוט חכו קצת
מלחמת המטבעות הגיעה לנקודת רתיחה לאור הודעת הפד אתמול כי תרכוש ממשלתי בשווי של כ- 600 מיליארד דולר עד סוף הרבעון השני לשנת 2011. הודעה זו ממשיכה את מגמת היחלשות הדולר בעולם.
שוק אגרות החוב קיבל בספקנות את הודעת הנגיד והגיב בירידות. מלחמת המטבעות עולה שלב כאשר למעלה מ- 20 מדינות הצהירו כי הן מתכוונות להתערב בשוק המט"ח. זאת, במטרה לפחת המטבעות שלהן.
בנוסף, בבחירות לקונגרס השליטה הועברה לרפובליקנים כשבסנאט הדמוקרטים עדיין מחזיקים ברוב דחוק.
אנו ממליצים להמשיך לנקוט במשנה זהירות ולחכות למימוש בשווקים כדי להגדיל את הרכיב המנייתי בתיק, בעיקר בשווקים מתעוררים. אנו ממשיכים להעדיף מניות על פני אג"ח מהסיבות הבאות:
1. תמחור אטרקטיבי ביחס לאג"ח.
2. רכיב מנייתי מספק הגנה מהתפרצות אינפלציונית.
3. חברות מגדילות דיבידנדים ופעילות המיזוגים והרכישות ממשיכה על רקע המשך מחזור חוב בריביות נמוכות.
שווקים מפותחים
באירופה היבשת ממשיכה לסבול מחולשת מדינות ה- PIIGS. (בעיקר אירלנד שהתשואה על אג"ח ל 10 שנים בה מתקרבת לכ- 7.3%) כמו כן, התאוששות איטית בכלכלה המערבית בשילוב אירו חזק ממשיכים לפגוע בייצוא הגרמני.
יפן חשפה חבילת תמריצים של כ-1 מיליארד דולר והבנק המרכזי התחייב שינקוט באמצעים נוספים. יפן מוטת הייצוא, ממשיכה לסבול מהתחזקות הין ומההאטה בכלכלת מדינות המערב אשר מחלישה את קצב הצמיחה במדינה. (הבנק המרכזי הודיע על הורדת תחזית הצמיחה לשנה הנוכחית מ 2.6% ל 2.1% ).
בארה"ב שוק הנדל"ן שממאן להתאושש, סובל משיעור עיקולים מצטבר שנושק לכ- 15% מסך המשכנתאות. יש לציין, כי כ- 30% מסך המשכנתאות גבוה משווי הנכסים. על רקע עלייה במספר המשכנתאות הבעייתיות יש צפי לירידה נוספת במחירי הבתים.
נוסיף את שוק העבודה למשוואה ונקבל כלכלה תקועה שמחפשת ומצפה נואשות להתערבות תמריצית נוספת בדמות רכישות מאסיביות של אג"ח ע"י הפד, אותה היא קיבלה אמש. הפד השיק תוכנית לרכישת 600 מיליארד דולר באג"חים ממשלתיים עד סוף הרבעון השני לשנת 2011.
יחד עם זאת, המשקיעים קיבלו תמיכה מפרסום נתון מדד מנהלי הרכש של מגזר השירותים אשר היה טוב מהצפי. יש לציין כי, המשקעים יבחנו מקרוב את נתוני התעסוקה הצפויים להתפרסם בסוף השבוע.
לאור זאת אנו ממליצים על השקעת חסר בשווקים המפותחים (ארה"ב, אירופה ויפן). למרות זאת, ישנן מדינות מפותחות אשר לדעתנו מצב כלכלותיהן טוב יותר ובראשן אוסטרליה צפויה ליהנות מהצמיחה הגבוהה באסיה אשר תורמת לה כ- 50% מהצמיחה במדינה.
נראה כי אוסטרליה תמשיך ליהנות מביקוש עולמי לסחורות בטווח הבינוני והארוך. זאת, בשילוב מערכת פיננסית יציבה, שקופה וחזקה. יש לציין, כי השבוע אוסטרליה העלתה במפתיע ב- 0.25% ל- 4.75%. זאת, במטרה להילחם באינפלציה.
כמו-כן, קנדה הינה אטרקטיבית שכן היא ממשיכה ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות ומעליית מחירם (בהיותה יצואנית של נפט וזהב). ארגון ה- OECD מעריך שהתמ"ג שלה יגדל בכ 4% בשנת 2010 ובכ- 3.2% בשנת 2011. הריבית עלתה ברבע אחוז לכ-1% בהתאם לציפיות השוק.
שווקים מתעוררים
אנו ממליצים על משקל עודף לשווקים המתעוררים. הבנק העולמי מעלה את תחזית הצמיחה של מדינות מזרח אסיה, בפרט בסין לשנת 2010 הצמיחה תעמוד על 10% (תחזית קודמת הייתה 9.5%). ברזיל הורידה את תחזית האינפלציה לשנת 2011 מכ-5% לכ 4.6% והצמיחה השנה צפויה להיות כ-7.3%.
ברזיל העלתה את המס על רכישות אג"ח במדינה מכ-4% לכ-6% (העלאה שנייה בתוך חודש מרמת מס של 2%) וכן העלתה לכ- 6% את המס על כסף שנכנס למדינה לשימוש בפיקדונות בשוק החוזים.
סין העלתה את הריבית בכ-0.25% על פיקדונות בנקאיים לראשונה מחודש דצמבר 2007 וכן עלה יחס הלימות ההון בששת הבנקים הגדולים לכ- 17.5%. במטרה לצנן הכלכלה וההשקעות.
החל מהחודש, כתוספת לסקירת המדינות העיקריות המרכיבות את מדד ה- MSCI World, נסקור מגוון סחורות. להערכתנו, לסחורות כיום מספר יתרונות. ראשית, הסחורות נהנות מצמיחתן של סין והודו ושנית, הסחורות יכולות לשמש כהגנה מפני האינפלציה הצפויה. זאת, מאחר והסחורות הינן נכס אמיתי ומשאב טבע מוגבל, בניגוד לדולר אשר בתקופה האחרונה מודפס באופן מאסיבי.
REE))- זו קבוצה של 17 מתכות נדירות המשמשות לייצור מוצרים טכנולוגיים כגון: טלפונים סלולרים, נגני מדיה, טלוויזיות וקונסולות משחק, אנרגיה ירוקה כדוגמת טורבינות רוח וסוללות למכוניות היברידיות. בתחום הביטחון מדובר במערכות להנחיית טילים. לאחרונה עלו לכותרות בעקבות ידיעות שסין (מספקת כ- 97% מהם) תצמצם ואף תעצור את הייצוא למדינות העולם המערבי (תחתוך הייצוא בכ- 40%).
הייצוא של המתכות הנדירות עלול להיפסק אפילו ליפן, בעיקר על רקע הסכסוך הימי ביניהם. (סין כיום מונופול בסקטור ומשתמשת במתכות הנדירות כאמצעי להפעלת לחץ פולטי).
כמו כן, סין צופה כי עד שנת 2020 היא תהפוך מיצואנית ליבואנית של מתכות נדירות. זאת, לאור הגידול בביקוש הגלובלי להן.
התוצאה לא איחרה לבוא והמתכות שלישו מחירם ואף מעבר לכך. סין אינה המדינה היחידה בה ניתן לחצוב אותם, היא מחזיקה רק כ- 35% מהמאגר העולמי. באשר לשאר העולם, המתכות הנדירות נמצאות בעיקר בקנדה, גרנלנד, אוסטרליה, ארה"ב ודרום אפריקה.
הכותב הוא דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות בע"מ ועומר פרל, מנהל דסק חו"ל בהלמן-אלדובי
*** הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד. ניתוח זה משקף את דעת הכותב לפי מיטב הבנתו ביום עריכת הניתוח. הניתוח אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותב ומי מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם משימוש בניתוח זה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה