ירידות מסביב לעולם: אירופה חתמה שבוע חלש, הבורסה בסין צללה 5.2%
שוקי ההון ברחבי העולם נסחרו היום (ו') בירידות שערים ובזאת המשיכו את המגמה השלילית שנרשמה אמש בוול סטריט. מי שבלטה בירידות היא בורסת שנחאי שצנחה לאחר שהאינפלציה בסין זינקה לקצב המהיר ביותר מזה שנתיים בחודש החולף, זאת בנוסף להגבלות על השקעות זרים שמתכננת הממשלה.
עם סגירת המסחר בבורסות המזרח, מדד שנחאי צלל 5.2%, מדד הניקיי היפני השיל 1.4% ומדד ההאנג סנג בהונג קונג ירד 1.75%.
באירופה בלט בירידות הקאק הצרפתי עם ירידה של 0.94%, בכך השלים נסיגה שבועית של 2.2%. הפוטסי בלונדון איבד 0.32% והשלים ירדה של 1.3% לאורך השבוע האחרון. גם בספרד (IBEX 35) ובפוטוגל (PSI-20) ירדו הבורסות השבוע ב-1.9% ו-2%, בהתאמה. מי שנותר אתמול בטריטוריה החיובית הינו מדד הדאקס הגרמני שרשם עלייה יומית של 0.17%.
מאחורי המפולת בסין עומד שיעור האינפלציה, שעלה בחודש אוקטובר לרמתו הגבוהה מזה שנתיים, דבר שמעלה ספקולציות לעליית ריבית במדינה. "ישנים דיבורים על העלאת ריבית בסוף השבוע", אמר וו קאן, מנהל קרנות ב'דאזונג אינשורנס'. "זהו תרחיש אפשרי בהינתן העלייה בשיעור האינפלציה".
עוד ברקע למגמה השלילית, הממשלה הסינית מתכננת שורה של חוקים חדשים שיצמצו את פעילות החברות הזרות בשטחה, כך מדווחות היום רשתות החדשות במדינה. התקנות החדשות ישפיעו גם על זרים שנמצאים בשטחי המדינה, על ידי הגבלת רכישת הנכסים לכדי בית אחד לצרכי מגורים בלבד.
שרי האוצר ונגידי הבנק המרכזי של 20 הכלכלות הגדולות בעולם גיבשו תנאים ו
האירועים באירופה משיבים את החששות שהורגשו לפני מספר חודשים כאשר יוון נקלעה למשבר חוב חריף. בכדי למנוע מצב של הידרדרות פיננסית, החלה ממשלת אירלנד בתוכנית צנע של כ-15 מיליארד אירו, הכוללת בין היתר רפורמת מיסוי אגרסיבית וגל של העלאות ריבית. עם זאת,