גלוב מעדכנת: זיהינו מבנה גיאולוגי עתיק ברישיון בר-אור; המכון הגיאופיזי מסתייג
משקיעי שותפות גלוב אקספ יהש ציפו אתמול מהשותפות שתספק דיווח יותר אופטימי יותר בכל הקשור לסקרים הסייסמיים שנערכו ברישיון היבשתי הנקרא בר-אור. רישיון זה הממוקם בגליל המערבי ומעולם לא נבדק בעבר מבחינה סייסמית גרם למשקיעים רבים לקוות כי הסקרים הסייסמיים יספקו מידע על פוטנציאל הנפט הקיים במקום - וזה לא קרה.
תקוות אלו הובילו לכך שלמרות מסקנות הביניים של ועדת ששינסקי אשר גרמו לצניחה בשותפויות הגז, הצליחה גלוב להפגין עוצמה ולא לרדת.
אתמול בשעות הערב סיפקה גלוב הודעה לקונית למשקיעים ובו כללה מידע טכני על תוצאות הסקרים הסייסמיים ברישיון בר-אור. מתוצאות הסקרים עולה כי ממצאי הדו"ח שהכין המכון הגיאופיזי לישראל מעידים על כך שבשטח הרישיון ישנו מבנה גיאולוגי עתיק שכיוונו צפון-דרום בשכבות מגיל יורה, טריאס ופרם. גלוב מציינת כי רוחבו של המבנה הוא כ-8 ק"מ ואורכו לפחות 7 ק"מ.
גלוב הוסיפה כי המכון הגיאופיזי הביע הסתייגות מהסקר וציין כי המידע ששימש אותו לפענוח כלל בין היתר גם קווים ססמיים ישנים באיכות בינונית עד נמוכה. עוד מדגישה גלוב כי המבנה הגיאולוגי מאפשר להם לבחור מיקום לקידוח, אולם אין בכך כדי להעיד כי מדובר ברישיון בעל פוטנציאל כלכלי.
רישיון בר-אור הוא רישיון יבשתי בשטח של 266,000 דונם המוחזק במלואו על ידי שותפות גלוב. לפני מספר חודשים דיווחה גלוב כי היא מנהלת מו"מ עם 'יולי חיפושי נפט' שבמסגרתו ירכוש ממנה 15% מהרישיונות בהם היא מחזיקה, אולם עסקה שכזו עדיין לא נסגרה.
בעלי המניות הגדולים בשותפות אינם מתרגשים מתוצאות הסקרים הסייסמיים. הסיבה לכך, הוא שמבחינתם רישיון זה אינו מתומחר על ידם (שווי 0) ולמעשה כל סקר שיפורסם הוא חיובי מבחינתם.
נקודת המבחן הבאה של משקיעי גלוב תהיה ב-30 לנובמבר. אז יושלם העיבוד הסייסמי של הרישיון היבשתי הנקרא אופק (הממוקם סמוך לחזקת מגד בראש העין) אשר נחשב לנכס המרכזי של השותפות, ומשקף למעשה את מרבית שוויה של השותפות. בעבר בוצע במקום קידוח בשנת 1993-1994 אשר סבל מבעיות טכניות רבות אך העלה סימני גז ונפט.
בתשקיף ההנפקה שלה ציינה גלוב כי ברישיון זה מתוכננים שני קידוחים: קידוח אופק 1 לעומק של 2120-2500 למטרת חיפוש נפט בשכבת היורה התיכון וקידוח אופק 2 לעומק של 5420-5920 למטרת חיפוש גז בשכבת הפרם. הערכות של מומחים שנערכו לפני כ-15 שנה בשטח הרישיון מצביעים על פוטנציאל של 23.2 מיליון חביות בשטח הרישיון (oil-in-place) וכי שיעור הגז הטבעי עומד על כ-30%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה