הגיאולוג של גלוב: "הסקרים בבר-אור הם בקנה אחד עם התיאוריות שלי"

בראיון מיוחד ל-Bizportal מתייחס ד"ר ברוך דרין לתוצאות הסקרים ברישיון 'בר אור' וגם לצפוי ברישיון 'אופק': "הפיענוח שהוזמן יספק חיזוי מדויק יותר לגבי גודל המבנה בשכבת המטרה"
 | 
telegram

לפני כעשרה ימים פרסמה שותפות גלוב אקספ יהש את תוצאות הסקרים הסייסמיים שנערכו ברישיון היבשתי בר-אור. נתוני הסקרים הצביעו על כך שברישיון הממוקם באזור נהריה זוהה מבנה בעל פוטנציאל בשטח של לפחות 56 קמ"ר.

למרות שבשותפות הביעו סיפוק רב מתוצאות הסקרים, מחיר יחידת ההשתתפות של גלוב ירד בכ-15%-20% מרמה של 10 אגורות לרמה של כ-8 אגורות. מאז מדשדשות יחידות ההשתתפות מעט רמת ה-8 אגורות.

בראיון ל-Bizportal מתייחס ד"ר ברוך דרין, גיאולוג השותפות ומי שנחשב לאחר הגיאולוגים הבכירים בישראל לממצאים. לדברי דרין, "ממצאי דוח המכון הגיאופיזי בנוגע לרישיון בר-אור הם מעולים ואני מאד מרוצה מהם. התוצאות עולות בקנה אחד עם התאוריות וההנחות הגיאולוגיות שלי שפורסמו ברבים".

בראיון, ד"ר דרין מסרב להתייחס להתנהגות המניה לאחר הדוחות (מכיוון שלשותפות יש פתוח). בדו"ח הכספי שפרסמה השותפות לרבעון השלישי היא מבהירה באופן ברור כי לאור הסקרים הסייסמיים ברישיון בר-אור בכוונתה לבצע קידוח במקום. לדברי דרין: "אנחנו ממשיכים במלוא המרץ בתוכנית העבודה כמתוכנן. בכוונתנו לבחור מיקום לקידוח ולהמשיך בהוצאת היתרים ובקידום קידוח ברשיון".

עד כמה משמעותי הקידוח בעיני הנהלת גלוב אקספלוריישן ניתן לקבל רק מגודלו של המבנה שנמצא, אשר הוא כפול בהיקפו מאשר זה הקיים ברישיון הדגל של השותפות הנקרא אופק וממוקם באזור לוד שבו קיים מבנה בשטח של 30 קמ"ר. בתשקיף שלה ציינה גלוב כי הפוטנציאל הטמון ברישיון אופק עומד על 1.5-1.8TCF של גז. חישוב פשוט מעלה כי לאור נתונים אלו, ולאור העובדה כי מדובר בשכבות קרקע דומות (שכבת הפרם) - הרי שלא מן הנמנע כי הפוטנציאל בבר-אור עשוי להיות כפול מזה שברישיון אופק.

שותפות גלוב הונפקה בבורסה בתל אביב בחודש יוני וגייסה מהציבור כ-50 מיליון שקל. המשקיעים של השותפות ממתינים לפעולות קידוח ברישיון אופק, אולם עד כה השותפות טרם חתמה על הסכם קידוח. לדברי דרין, "אנו פועלים בכל המישורים על מנת לקדם את פעילויות הקדיחה שבתוכנית העבודה שלנו ונדווח מיידית על כל הסכם שיחתם".

בשבוע שעבר במקביל לפרסום התוצאות של הסקרים חתמה גלוב אקספלוריישן על הסכם שיתוף פעולה עם 'יולי חיפושי נפט' ועם לפידות חלץ יהש. במסגרת ההסכם תעביר גלוב אקספלוריישן 15% מהזכויות ברישיונותיה ליולי חיפושי נפט וללפידות חלץ (10% ו-5% בהתאמה) צעד המצביע על הבעת אמון בפעילות השותפות ובגיאולוג שלה.

מבחינתם של משקיעי גלוב, בסוף החודש צפויה השותפות לקבל את תוצאות הסקרים ברישיון הדגל אופק ולפרסמם.

ברוך, איזה סוג של מידע המשקיעים צריכים לצפות בתוצאות של הסקרים?

ד"ר דרין: "ברשיון אופק בוצעו בעבר סקרים סייסמיים רבים אך לא בוצע פיענוח מתקדם לשכבות עמוקות מגיל בפרם שהן שכבות המטרה של קידוח אופק 2 (למטרת חיפוש גז - ת"ק). הפיענוח שהוזמן, בדיקה חוזרת בשיטה מודרנית, יספק חיזוי מדויק יותר לגבי גודל המבנה בשכבת המטרה"

לאור הממצאים של הסקרים בבר-אור, היכן אתם מתכננים לבצע את הקידח הראשון, ברישיון אופק או ברישיון בר-אור?

דרין: "הקידוח באופק הינו חזרה לקידוח ישן שבוצע ברשיון ועלויות הקדיחה שלו נמוכות מאשר קידוח חדש. בנוסף, יכולנו להתקדם בתהליך הוצאת ההיתרים עבורו ולא היינו זקוקים לסקר סייסמי על מנת לקבוע מיקום לקידוח".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות