ברקע למערבולת האירופית - איך לפזר את התיק

סקירה חודשית של הרכב תיק השקעות חו"ל
 | 
telegram

מערבולת החובות האירופאית ממשיכה לסחוף אליה מדינה אחר מדינה, אחרי חילוץ יוון ואירלנד המשקיעים מהמרים על המצטרפת החדשה כשהמועמדת המובילה,פורטוגל, בה תשואת האג"ח ל 10 שנים עברה את הרף של 7%. עד היום, של 8% באג"ח ממשלתי ארוך היוותה אבן בוחן בשווקים באירופה כנקודה בה מוגש סיוע למדינה.

אי וודאות לגבי עתידה של כלכלת ספרד והסיכוי שתזדקק לסיוע בעיקר בגלל חובות בעיתים בסקטור הבנקאי מגיעים לביטוי בטיפוס בתשואת האג"ח ל 10 שנים שעומד על כ 5.6% נזכיר שגודלו של המשק הספרדי כפול מפורטוגל אירלנד ויוון ביחד. בסין ממשיכים במהלכים של הידוק מוניטארי לקירור הכלכלה. הממשל בסין העלאה את יחס הרזרבה לבנקים ב 0.5% , זו הפעם החמישית השנה וקיים צפי שתהיה העלאת נוספת עד סוף השנה.

ההסלמה בין דרום לצפון קוריאה עלתה מדרגה לאור הפגזות של הצד הצפוני על אי השייך לדרום קוריאה . בתגובה, פצחה הדרום בתרגיל רחב היקף שמבצע צבא דרום קוריאה עם צבא ארה"ב. אנו בדעה שיש לנצל את הירידות בשווקים להגדלת הרכיב המנייתי בעיקר כשהרקע לירידות הוא מתיחות גיאו- פוליטית.

שווקים מפותחים

באירופה חילוצה של אירלנד בדמות חבילת סיוע של 85 מיליארד היה אמור להוריד לחץ בשווקים אך המשקיעים העדיפו לנקוט משנה זהירות מפחד "הידבקות" משבר החובות לפורטוגל וספרד והמשיכו להסיט את כספם מהיבשת.

כמו כן, היינו עדים לכישלון בהנפקת של ממשלת ספרד. ספרד תכננה לגייס כ 4.5 מיליארד יורו באג"ח לשלושה וששה חודשים כשבסוף גייסה רק 3.3 מיליארד יורו. זאת ועוד, הספרדים נאלצו לשלם בריביות כמעט כפולות לעומת הנפקות דומות בחודש שעבר - שישה חודשים ב 2.1% לעומת 1.3% ושלושה חודשים ב 1.75% לעומת 0.95%.

יפן ממשיכה לסבול מהתחזקות הין ומההאטה בכלכלת מדינות המערב אשר מחלישה את קצב הצמיחה במדינה שבאה לידי ביטוי בנתון התפוקה התעשייתית שירד ב 1.8% באוקטובר בהשוואה לספטמבר ושיעור האבטלה ממשיך לעלות כשבאוקטובר טיפס ב0.1% ל 5.1%.

לפיכך, המלצתנו הינה להחזקת חסר באירופה וביפן. יחד עם זאת, אנו ממליצים על העלאת שיעור ההחזקה בארה"ב למשקל שוק. המשקיעים בארה"ב התעוררו מהאופוריה שאפפה אותם לאחר השקת תוכנית לרכישת 600 מיליארד דולר באג"חים ממשלתיים עד סוף הרבעון השני לשנת 2011 ע"י הפד, וכרגע הם בעמדת המתנה לצורך בחינת הנתונים הרבים שיפורסמו השבוע ביניהם: מדד מנהלי הרכש של המגזר היצרני ושל מגזר השירותים ודוח האבטלה.

קנדה ממשיכה ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות ומעליית מחירם (בהיותה יצואנית של נפט וזהב). ארגון ה- OECD מעריך שהתמ"ג שלה יגדל בכ- 4% בשנת 2010 ובכ- 3.2% בשנת 2011. הריבית עלתה ברבע אחוז לכ- 1% בהתאם לציפיות השוק.

קרן המטבע העולמית צופה צמיחה של 3% השנה ושל 3.5% בשנה הבאה בכלכלת אוסטרליה,בשל השקעות מאסיביות בסקטור חומרי הגלם. בניו זילנד צפי הדירוג של המדינה הורד ל- "שלילי" ע"י S&P כשהסכנה העיקרית לדירוג המדינה (AA+) נובעת מהחלשות מהותית באיכות האשראי של סקטור הבנקאות.
לפיכך, אנו ממליצים על המשך חשיפת יתר לקנדה ושווקי הפסיפיק עם דגש על אוסטרליה.
.
שווקים מתעוררים

בסין העלו את יחס הרזרבה לבנקים ב 0.5% זו הפעם החמישית השנה. הבנקים הגדולים במדינה קרובים למיצוי מכסות ההלוואות שלהם ונערכים לעצירת הרחבתם, יעניקו הלוואות חדשות רק במקום הלוואות שיפרעו.

בנוסף הודיעה שתגביל פעילות משקעים זרים ע"י חקיקת תקנות שימנעו רכישת נכסים כלשהם למעט משרדים לשימושם האישי ואף תגביל אזרחים במעמד קבע שיוכלו לרכוש רק דירה אחת על שמם ולגור בה. הודו צמחה ברבעון השלישי ב 8.9% כשהצפי היה 8.2%. בקוריאה הדרומית עלה מפלס הפחד/מתח אחרי הפגזותיה של השכנה מצפון, על רקע תמרונים משותפים של צבאות ארה"ב ודרום קוריאה .

סה"כ, אנו בהלמן-אלדובי חיוביים לגבי השווקים המתעוררים וממליצים על חשיפת יתר.

סחורות

כתוספת לסקירת המדינות העיקריות המרכיבות את מדד ה- MSCI World, נסקור מגוון סחורות. להערכתנו, לסחורות כיום מספר יתרונות. ראשית, הסחורות נהנות מצמיחתן של סין והודו ושנית, הסחורות יכולות לשמש כהגנה מפני האינפלציה הצפויה. זאת, מאחר והסחורות הינן נכס אמיתי ומשאב טבע מוגבל, בניגוד לדולר אשר בתקופה האחרונה מודפס באופן מאסיבי. הפעם נסקור את ענף חולות הנפט.
חולות נפט- הינם תערובת של חול,ביטומן מינרלים ומים, כשבתהליך פשוט אך יקר יחסית ניתן להפריד את הביטומן ולזקקו ולהפכו לדלק סינתטי או למוצרי דלק. לנוכח היציבות של מחיר הנפט מאז המשבר כשהוא נסחר השנה בטווח של 70-90$ לחבית עולה הכדאיות של ניצול מרבצי חולות הנפט (עלות הפקת חבית מחולות נפט עומדת סביב 40$) שמרביתם מרוכזים בפרובינציית אלברטה שבקנדה.

הערכות שניתן להפיק כ 150 מיליארד חביות מהעתודות הנ"ל, לשם השוואה בסעודיה נמצאות העתודות הגבוהות בעולם עם כ 270 מיליארד חביות. בשנה האחרונה אנו עדים להשקעות של חברות סיניות במיזמי חולות נפט בקנדה כשבאפריל הודיעה הענקית הסינית סינופק על רכישת 9% מנתח בחברת סינקרוד ( שלה יש את הפעילות המקיפה ביותר באלברטה) תמורת כ 4.5 מיליארד דולר.

הכותב הוא דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות בע"מ ועומר פרל, מנהל דסק חו"ל בהלמן-אלדובי


*** הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד. ניתוח זה משקף את דעת הכותב לפי מיטב הבנתו ביום עריכת הניתוח.

הניתוח אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
הכותב ומי מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם משימוש בניתוח זה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות