הנתון המפתיע: המניות שמאחורי הראלי במעו"ף - דווקא אלו הדפנסיביות
מדד המעו"ף כובש בתקופה האחרונה שיא אחר שיא, כאשר אתמול סגר את המסחר כשנמצא במרחק פסיעה מפריצת רף ה-1,300 נקודות. בדיקה שנערכה מעלה כי בין המניות שהובילו את המדד לפסגות החדשות נמצאות דווקא המניות שנחשבות "דיפנסיביות". בנוסף, המניות שבדרך כלל מתדלקות את הראלי, ניצבות בתחתית רשימת התשואות.
במהלך החודש האחרון מדד המעו"ף עלה ב-2.37% לרמה של 1,295 נקודות - הרמה בה סגר המדד את המסחר אתמול. מבין 25 המניות המרכיבות את מדד המע"ף, מי שהובילה בתשואה ב-30 הימים האחרונים הייתה מניית סלולר - פרטנר שעלתה בחודש האחרון בלא פחות מ-9.7%.
פרטנר אינה מניית התקשורת היחידה בראש הרשימה. ברשימת 6 המניות שהניבו את התשואה הטובה ביותר בחודש האחרון ניתן למצוא גם את בזק עם עלייה של 7.8% ואת סלקום, שהחזירה של 7.5%. מעניין לראות ששלוש מניות אלה נחשבות לרוב ל"דיפנסיביות" - מניות יציבות ולא תנודתיות.
במקום השני מבחינת התשואה נמצאת מניית פז נפט, עם עלייה חודשית של 9%. גם הבנקים נמצאים בחלק העליון של הרשימה, עם מזרחי טפחות במקום החמישי עם עלייה של 7.5%, דיסקונט שביעי בטיפוס חודשי של 6.2% ופועלים ולאומי בעלייה של 4.5% ו-5% בהתאמה.
מה שמשותף למניות התקשורת ופז נפט הוא העובדה שחברות אלה משלמות למשקיעים דיבידנדים באופן שוטף, והרבה. אם כן, נראה שהמשקיעים אכן מקשיבים להמלצות האחרונות לרכוש "מניות " בתקופה זו.
"אנחנו רואים תנועה ומעבר משוק האג"ח למניות בגלל התשואות הנמוכות", אמר ל-Bizprotal שמוליק קשת, מנהל תחום מניות בכלל פיננסים. "המעבר הוא לא בהיקפים אדירים, אבל יש סוג של משקיעים שמחפשים תחליפים לאג"ח. חברות התקשורת הן חברות חזקות ותזרימיות שחילקו דיבידנדים גם במהלך המשבר. גם הבנקים מזוהים כתחליפים מסוג זה והם צפויים לחזור לחלק דיבידנדים".
בצד השני של הרשימה נמצאות מניות שדווקא התרגלנו לראות כאלו שדוחפות את המעו"ף ואת השוק למעלה. שותפויות חיפושי הגז במעו"ף הכבידו בחודש האחרון ובלטו לשלילה. שותפות ישראמקו יהש סוגרת את רשימת התשואות עם ירידה של 19.1% ב-30 הימים האחרונים. דלק קידוחים יהש ניצבת שלישית מהסוף (מקום 23 ברשימה) עם נפילה חודשית של 8%. עם זאת, אבנר יהש מצליחה להחזיק מעמד בירוק עם עלייה חודשית של 3.1%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה