דחייה בלו"ז: בצל קשיים טכניים, פרסום המספרים של 'לוויתן' - רק לקראת סוף החודש

השותפות בקידוח היו אמורות לפרסם את תוצאות הקידוח עד יום שני הקרוב אך עקב קשיים טכניים - הפרסום יידחה לשבוע האחרון של דצמבר
 | 
telegram

קידוח האקספלורציה במבנה 'לוויתן' ברשיונות 'רציו-ים' נתקל ב"קשיים טכניים" שיאלצו את השותפות בו לדחות את פרסום התוצאות עד סוף החודש. כך נודע ל-Bizportal.

לפני כשבוע וחצי, ב-29 בנובמבר, הודיעה חברת נובל אנרג'י, השותפה האמריקנית ומפעילת קידוח 'לוויתן 1' לשותפים הישראלים כי הקידוח חדר למטרה העיקרית ומניתוח ראשוני של הנתונים עולה כי המטרה העיקרית כוללת חולות המכילים גז טבעי.

על- פי התכנון, מסרו אז השותפות בהודעה לבורסה, תימשך הקדיחה בתוך המטרה העיקרית תוך ביצוע בדיקות חשמליות (לוגים) כשבועיים ולאחרם תימסר הודעה מעדכנת. קרי עד יום ראשון הקרוב היה אמור לצאת דיווח ובו נתונים על כמות המאגרים שנמצאו בקידוח, עובי ואיכות המאגרים וכמובן להעניק הערכה ראשונית לממוצע פוטנציאל עתודות הגז הטבעי של הפרוספקט.

אך מפעילת הקידוח, נובל, נתקלה במהלך בקשיים טכניים כנראה במהלך הבדיקות של השכבה התחתונה שהינה חלק משכבת המטרה, ולכן צפויה להשלים את ביצועו ואיסוף הנתונים עד סוף דצמבר, כאשר הערכה היא שהנתונים יפורסמו לקראת השבוע האחרון של החודש.

נציין, כי הדחייה בלו"ז תואמת את התחזית שנתן אתמול דייב (דוד) סטובר, נשיא וסמנכ"ל תיאום ותפעול פרויקטים (COO) בנובל אנרג'י. סטובר שדיבר בכנס המשקיעים השנתי של וולס פארגו אמר כי עד סוף החודש הנוכחי נובל תספק עדכון מהותי לגבי לוויתן. לסיפור המלא

קידוח לוויתן - בו שותפות נובל אנרג'י (39.66%), דלק קידוחים יהש (22.67%), אבנר יהש (22.67%) ורציו יהש (15%) - הינו הקידוח העמוק ביותר שנקדח אי פעם מול חופי ישראל. במבנה הממוקם כ-135 ק"מ מחופי ישראל מתבצע כיום קידוח אקספלורציה שמטרתו לבדוק קיומו של מאגר גז טבעי בגודל 16 טריליון רגל מעוקב (TCF). הסתברות מציאת הגז במבנה עמדה בעבר על 50%, אך כאמור השותפות בו כבר דיווחו על הימצאות סימני גז, כך שמה שנותר להן הוא לעדכן לגבי הכמויות הקיימות במבנה.

אך כזכור הקידוח בלוויתן אינו עוסק רק במציאת תגלית גז. השותפות מסרו עת אישור תוכנית העבודה לפרויקט, כי הסקר הססמי התלת מימדי (3D) הצביע על-כך שמתחת למטרת הגז הטבעי נמצאות שתי מטרות פוטנציאליות לנפט. המטרה הראשונה, בעומק 5,800 מטר, מכילה מאגר השווה ל-3 מיליארד חביות נפט בהסתברות של 17%. השנייה, בעומק 7,200 מטרים מכילה מאגר השווה ל-1.2 מיליארד חביות נפט בהסתברות של 8%.

בהתבסס על תוצאות הקידוח המתבצע כיום ע"י אסדת ה"סדקו אקספרס" (Sedco Express) השותפים בו יחליטו האם לבצע בקידוח מבחני הפקה על מנת לבחון את קצב ההפקה היומי של גז טבעי מהקידוח. את הקידוחים, במידה ויתבצעו, צפויה אסדת "פרייד נורת' אמריקה" (Pride North America) לבצע. עוד נציין, כי במידה ויהיו "שיקולים טכניים" נוספים בביצוע קידוחי הנפט במבנה עשויה נובל להשתמש באסדת הפרייד ולשחרר את הסדקו לנוע צפונה ולבצע את קידוח הפיתוח של מאגר "תמר".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות