אורי ליכט: "אפשר להוריד את הרגל מהגז, מתמחרות את רוב האפסייד"

בית ההשקעות IBI בחר את המניות המומלצות ל-2011. אייל קליין: "המשקיעים לא מקבלים פיצוי הולם על השקעה באג"ח ממשלתי". איילת ניר: "מחירי הדיור לא יהוו סיכון אינפלציוני ב-2011"
 | 
telegram

מדד המעו"ף יעלה ב-8% בשנת 2011, "בהחלט שיעור מעניין ואטרקטיבי", כך מעריך היום אורי ליכט, מנהל המחקר ב- IBI במסיבת עיתונאים בה פרס את תחזיותיו לשנת 2011. בדבריו התייחס ליכט למניות ענף חיפושי הגז ואמר כי התמחור שלהן כיום מביא את בית ההשקעות להמליץ להקטין את החשיפה לתחום, בעיקר דרך השותפויות הקטנות.

שקלול מחירי היעד של כל חברות מדד המעו"ף, אשר נמצאות תחת סיקור בית ההשקעות, מביא את IBI למסקנה שהמדד המוביל של בורסת ת"א יעלה בשיעור של כ-8% במהלך שנת 2011, אמר ליכט בפתח דבריו.

הקולות במסיבת העיתונאים של IBI - כתבה מצולמת

ליכט מציין כי בהתייחס לאלטרנטיבות, אין ספק ששוק המניות מעניין. בבית ההשקעות רואים לחיוב את הבנקים, בעיקר את דיסקונט, אך גם את פועלים ולאומי ואף את מזרחי טפחות. ב-IBI רואים לחיוב גם את מניות הנדל"ן, ביניהם את גזיב גלוב ושיכון ובינוי. בתחום הפארמה, המניה המועדפת היא עדיין טבע.

אורי ליכט: "אפשר להוריד קצת את הרגל מהגז"

ליכט התייחס למניות ענף הגז ואמר כי התמחורים הם יחסית גובהים. "אפשר להוריד קצת את הרגל מהגז. גם המשקיעים המוסדיים מבינים את זה, רוב המשחק הוא של המשקיע הקטן, אבל אנחנו מבינים שקשה מאוד שלא להיות חשוף לתחום ולכן אנחנו ממליצים על חשיפה דרך דלק אנרגיה או קבוצת דלק".

"חברות חיפושי הגז והנפט מתמחרות את רוב האפסייד", אמר ליכט. לשאלת כתב Bizportal אמר האנרגיה גיל בשן כי "השוק מנסה להסתכל רק על הפוטנציאל ומתעלם הסיכויים", בשן הוסיף כי "זה יש גז עדיין לא אומר שיש כסף ועדיין יש דרך ארוכה והשקעה גדולה עד הפקתו".

באשר לשוק התקשורת, ליכט דיבר על הקונסולידציה בענף. "כל בעלי השליטה בשוק מאוד ממונפים ולאף אחד אין עניין לשבור את הסטטוס קוו בענף וזה מה שמדאיג את הרגולטור. אני לא זוכר מתי ראינו בפעם האחרונה מכבש רגולטורי כזה חזק", אמר ליכט. ליכט ציין כי בניגוד לנתונים שמראות החברות, המחיר לדקת שיחה הוא יחסית גבוה למדינות בהן מדברים הרבה בסלולרי, אך עם זאת גם רמת השירות בארץ נחשבת לגבוהה יחסית. באשר להשקעה בחברות התקשורת, גם לאחר הפגיעה הרגולטורית הצפויה ליכט ציין כי תשואת הדיבידנד של בזק, פרטנר וסלקום עדיין הן יחסית גבוהות ביחס לעולם.

אייל קליין: "במרבית המדינות המשקיעים לא מקבלים פיצוי הולם על השקעה באג"ח ממשלתי"

אייל קליין, אסטרטג השווקים הגלובליים בבית ההשקעות התייחס להתאוששות שוק העבודה, שצפויה להימשך בקצב איטי: "שיעורי האבטלה בארה"ב צפויים להישאר ברמות גבוהות בדיוק כמו אחרי משברים קודמים, זה לא צריך להפתיע", אמר קליין.

בסקירת המצב בעולם, קליין אמר כי "העולם נמצא בתהליך הדרגתי של צמיחה. ארה"ב צפויה לצמוח בין 2% ל-3% בשנת 2011. האינפלציה נמצאת בשליטה בעולם והסחר העולמי צפוי לעלות בסדר גודל של 7%".

בניתוח נתוני החברות, קליין ציין כי לאחר המשבר הכלכלי, מינוף החברות יורד בהתמדה ורכיב המזומן עולה. "החברות נראות יותר טוב מרגע לרגע והאלטרנטיבה הממשלתית נראית רע", ציין. לדבריו, מלבד מדינות כמו יוון ואירלנד, מצב החוב במדינות נוספות כמו בריטניה וגרמניה מתחיל אף הוא להטריד.

באשר לאפשרויות ההשקעה, קליין ציין כי הוא לא רואה ערך להשקעה באג"ח של מדינות חזקות. לדבריו, "במרבית המדינות המשקיעים לא מקבלים פיצוי הולם על השקעה באג"ח ממשלתי". בדבריו ציין קליין כי "העתיד שייך למזרח". מי שיהיה שם בעוד 30, 40 ו-50 שנה, יהיה לו מצויין. השאלה היא רק מה עושים עם זה? בטווח הקצר והבינוני אסיה צפויה לסבול מסטיות תקן יחיסית גבוהות ועל כן הוא ממליץ להשקיע בחברות העוסקות בחומרי גלם, אנרגיה, תשתיות, "חברות המתמחות בדברים שנמכרים למזרח בלי לקחת את הסיכון שם".

איילת ניר: מחירי הדיור לא יהוו סיכון אינפלציוני ב-2011

איילת ניר, הכלכלנית הראשית של בית ההקעות, העריכה כי מחירי הדיור לא יהווה סיכון לאינפלציה במהלך שנת 2011. בין הגורמים האינפלציונים, ניר מציינת את מחירי הסחורות, את העלייה בשכר שנמשכת כבר 11 חודשים, הריבית הנמוכה המשמרת נזילות גבוהה ובנוסף לכך גם החלטות ממשלה להעלאות מיסים. באשר לדיור, ההשפעה שצופה ניר היא מתונה בשל המחירים הגבוהים גם כך והניסיון של הרגולטורים לטפל בעניין זה. "כל הדברים האלה ביחד צפויים בסופו של דבר למתן את קצב עליות המחירים בנדל"ן", אמרה. גורם אינפלציוני נוסף הוא שוק העבודה, אשר ממשיך להראות שיפור.

בעניין האינפלציה, ניר התייחסה לגורם שמכנה "אפקט פישר". בחינת תקופת כהונתו של פישר, אמרה ניר, מראה כי האינפלציה הממוצעת במשק היא 2.5%. "פישר הגיע עם אג'נדה מעט שונה מקודמיו, מוכן לסבול מעט גבוהה על מנת להגן על התעסוקה", ציינה. ניר דיברה על הדילמה עימה מתמודד הנגיד פישר בהקשר מחירי הדיור. ניר מעריכה כי במידה והצעדים האחרונים של לא יובילו לירידת מחירים, פישר לא יהסס להעלות את שיעור הריבית, גם במחיר של פגיעה בייצוא.

ניר התייחסה להתערבות בנק ישראל בתחום המט"ח והעריכה שההתערבות לא תצליח להביא לשינוי המגמה ולהחלשת השקל, דבר שהיא מעריכה שגם בבנק ישראל מבינים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות