מגיבים ל'לוויתן': זר - "הסיכון במניות ירד"; בשן - "עולה הסבירות לאימוץ ששינסקי"
חברת נובל אנרג'י והשותפות בקידוח 'לוויתן' אימתו היום את ההערכות המוקדמות כאשר דיווחו כי גודלו של מאגר הגז הוא 16 TCF. נובל ציינה כי מדובר בתגלית הגדולה בעולם בתולדות החברה והוסיפה כי מדובר בגז באיכות גבוהה.
עושים היסטוריה בישראל: מאגר 'לוויתן' - התגלית הגדולה בעולם בעשור האחרון
ירון זר: "כבר לא סימני גז"
"'לוויתן' כבר לא רק סימני גז אלא תגלית מסחרית ענקית", כתב בסקירה ירון זר, "מדובר באבן דרך חשובה המפחיתה את הסיכון במניות. זאת מאחר שנפל התרחיש למציאת 'לוויתן' קטן". זר מציין כי סביר להניח שנקודת הקידוח לא הייתה אופטימאלית עבור שכבת הגז, אלא אופטימאלית בשקלול שכבות הגז והנפט. לדבריו, "עובי שכבת הגז אינה בהכרח העבה ביותר במאגר".
זר מציין כי "מדובר במאגר גדול ולכן נדרש יותר מקידוח אחד בכדי להעלות את האומדן. להערכתנו, במהלך שנת 2011 אומדן הגז בלוויתן עשוי לגדול משמעותית ככל שיצטברו נתונים נוספים, כגון קידוחים ומבחני הפקה".
באשר לתמחור המניות, זר מעריך שהאומדן שפורסם היום מגולם במלואו במניית רציו ומגולם ברובו במניות דלק קידוחים ואבנר: "ההשפעה העיקרית של ההודעה עשויה להיות בעיקר על סנטימנט בתחום ופחות על תמחור המניות". על כן, זר מעדיף את מניות דלק קידוחים יהש ואבנר יהש על רציו יהש.
ערן יונגר: "סבירות למציאת כמויות גז נוספות בעתיד"
"ההודעה של נובל מרמזת על סבירות למציאת כמויות גז נוספות בעתיד", כך אמר ערן יונגר, האנרגיה של מגדל שוקי הון. "הודעה חיובית זו בדבר הכמות שנמצאה ורמיזה על היתכנות ממצאים נוספים יש בה כדי לתמוך במהלך החיובי בסקטור", הוסיף.
בקידוח 'לוויתן 1' נמצאו 16 TCF של גז שנובל אנרג'י הגדירה שמדובר ב"איכות גבוהה". יונגר מדגיש כי מדובר על מבנה גיאולוגי זהה לתמר: להערכתנו, בחירת מילים זו, מרמזת על סבירות למציאת כמויות גז נוספות בעתיד".
יונגר הוסיף כי "הודעה חיובית זו מחזקת את מהימנות הסקרים הסיסמיים ואנו סבורים כי ניתן בשלב זה לשקלל את כמות הנפט במאגר. אנו מערכים כמות זו לפי שווי של כ-500-700 מיליון דולר, המשקפים עלייה של כ-8%-10% לשווי המאגר".
גיל בשן: "לוויתן מעלה את הסיברות שמסקנות ששינסקי יאמצו"
"הכמויות הסופיות ינתנו רק לאחר שיבוצאו קידוחי אימות נוספים בשולי המאגר", מדגיש האנליסט גיל בשן מבית ההשקעות IBI, וזה צפוי לקחת עוד מספר שבועות". לדברי בשן, "יתכן כי הכמויות המוערכות יגדלו לאחר הקידוחים הנוספים לוויתן 2,3. קשה להאמין שיכפילו את הכמות כמו ב'תמר'". בשן מזכיר כי לקידוחי האימות ב'תמר' המתינו כ-4 חודשים.
בשן מציין כי השאלה האם מדובר בתגלית מסחרית, נותרה פתוחה. "תגלית מסחרית היא לא רק פונקציה של כמות אלא גם של אלף ואחד גורמים שיאפשרו ייצוא של הגז, מאחר וכל הגז במאגר מיועד לייצוא". לדבריו, "לא סתם השותפויות לא נוקבות במינוח 'תגלית מסחרית' - יש סימני שאלה גדולה לגבי אפשרויות הייצוא, זוהי משימה לא פשוטה כלל והוודאות לגביה עוד רחוקה מאוד".
למרות זאת, בשן מציין כי מדובר בחדשות טובות למשקיעים: "הדיווח מאשר את מה שהמשקיעים העריכו ולאמיתו של דבר כבר גילמו במחיר, כמעט ולא נשאר מרווח לתרחיש הפסימי ולשמחת כולם הוא גם לא התמשש". בשן מציין כי מכיוון שהדיווח כבר גולם במחיר ו"נלקח בחשבון כאופציה היחידה ע"י המשקיעים, התקשורת, החברות וכל העולם ואחותו", האנליסט מעריך כי אין סיבה לעליות נוספות במניות בעקבותיו, שכן "כמעט ואין פה שום מידע חדש". בנוסף, בשן מציין כי "הסיכוי שיתחילו להוציא גז מלוויתן לפני 2017 להערכתנו קלוש".
בשן ממליץ למכור את ישראמקו יהש, זאת משום שהיא עולה למרות שהיא איננה שותפה כלל בקידוח. בשן מעריך כי העובדה שקיים גז גם בלוויתן מעלה את הסבירות שהמלצות ועדת ששינסקי יאומצו.
ליאת גלזר: "עשויים לשמוע על רשיונות נוספים שיבחנו את אופציית הנפט"
"אין דרך הולמת יותר להערכתנו לסיים את 2010 מאשר בהודעה שפורסמה זה עתה", כך אמרה האנליסטית ליאת גלזר מאקסלנס. להערכת גזלר, גילוי נפט במאגר 'לוויתן' עשוי להביא לשינוי נוסף בהסתכלות על הסקטור כולו: "אנו עשויים לשמוע על רישיונות נוספים אשר יבחנו את אופציית הנפט".
גלזר גם מסכימה כי רציו מתמחרת את היקף המאגר ואף "כמות גז מעט גבוהה יותר". גלזר מציינת כי אפסייד נוסף צפוי להגיע בחודשים הקרובים משני מקומות: תמחור פוטנציאל הנפט ומיתון משמעותי של מסקנות ועדת ששינסקי.
ששינסקי ועדכוני הנפט משמעותיים מהדיווח
בהסתכלות קדימה, יונגר מציין את מסקנות ועדת ששינסקי בטווח הקרוב מאוד ולאחר מכן את העדכונים אודות שכבת הנפט. גלזר, בשן וזר מסכימים כי לעדכון הנוכחי של גודל מאגר 'לוויתן' השפעה נמוכה יחסית על תמחור המניות והשפעה גדולה יותר תהיה להמלצות הסופיות של ועדת ששינסקי.
בהודעתה מסרה נובל כי עדכונים לגבי שכבת הנפט במאגר צפויים להתפרסם בתוך חודשיים-שלושה. "מציאת הגז אינה משנה את ההסתברות למציאת נפט בשכבות שמתחת לשכבת הגז", מבהיר זר. "אנו מתייחסים לפוטנציאל למציאת נפט כאפסייד המתאים לאוהבי סיכון אך איננו מתמחרים אותו", הוסיף. בהתייחס למציאת הנפט, בשן רק כתב בעדכון כי "מי שממתין להודעה על הנפט, שיהיה בהצלחה...".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה