שבוע שישי של עליות בוול סטריט
מדדי ארה"ב סיימו שבוע שישי ברציפות של עליות שערים, רצף העליות הארוך ביותר מאז חודש אפריל 2010. הסיבות העיקריות לעליות הינם אחוז מובטלים נמוך מהצפוי (9.4% לעומת ציפייה ל 9.7%) ודו"ח ה- ISM אשר עלה לרמתו הגבוהה ביותר מאז שנת 2006 (דו"ח אשר מצביע על התרחבות הכלכלה ו"בריאותה").
במהלך השבוע בן ברננקי, נשיא הבנק המרכזי, אמר כי סביר להניח שקצב הירידה באחוזי האבטלה יחלש בתקופה הקרובה איתות לכך, כי המדיניות המוניטארית של הבנק המרכזי לא הולכת להשתנות. בנוסף אמר ברננקי, כי ייקחו בין 4 ל-5 שנים נוספות עד אשר מצב הכלכלה האמריקאית תחזור לנורמה.
החברות המובילות בארה"ב צפויות לרשום את הרבעון הרביעי הרווחי ביותר בתולדותיהן לפי סקר אנליסטים שערכה סוכנות בלומברג, הציפייה היא לגידול של 20% ברווחי החברות ברבעון הרביעי (זאת לעומת עלייה של 25% ברבעון השלישי ו 40% ברבעון השני של השנה) - בסה"כ שנת 2010 צפויה להיות השנה הרווחית ביותר מאז שנת 2007.
חקלאות חוזה החיטה סיים את השבוע בירידה בשל הערכות, כי השלג אשר ירד בארה"ב יתרום לתנאי הגידול, בנוסף השלג מפיר הערכות קודמות, כי המטעים יסבלו השנה ממזג אוויר יבש.
חוזי הסויה והתירס ירדו אף הם השבוע בשל גשמים אשר החלו לרדת בדרום אמריקה לאחר תקופת יובש ארוכה אשר הזיקה רבות לגידולים החקלאיים. ארגנטינה וברזיל הינן שתי יצואניות הסויה הגדולות בעולם אחרי ארה"ב ולכן מחירי הסחורות רגישות מאוד למצבי מזג האוויר במדינות אלה.
מחירי הסוכר ירדו השבוע ב 1.84% לאחר הערכות על הגדלת הייצור בהודו (יצרנית הסוכר השנייה בעולם), בנוסף התחזקותו של הדולר בעולם תרמה גם היא להיחלשותו של החוזה מכיוון שההתחזקות הופכת את הייבוא מארה"ב ליקר יותר ולכן הודו הופכת לאלטרנטיבה רלוונטית יותר עבור סוחרים.
חוזה מיץ התפוזים עלה השבוע ב-8.93%, העלייה החדה ביותר מזה שנה, העלייה מגיעה בגלל חשש לפגיעה במטעים בפלורידה בשל השלג שפוקד את האזור.
מתכות
התאוששות הכלכלה האמריקאית השבוע והתחזקותו של הדולר בעולם פגעו בביקוש למתכות היקרות (מדד הדולר התחזק ב 2.6% כנגד ששת המטבעות המובילים בעולם).
חוזה הזהב חווה את הירידה השבועית הגדולה ביותר מזה חצי שנה בשל התאוששותה של הכלכלה האמריקאית.
חוזה הפלדיום ירד השבוע ב 5.89% לאחר שסיים את השנה החולפת בעליה של 96%.