פאבר: "אינפלציה בשווקים המתעוררים מגבירה את האטרקטיביות בוול סטריט"

"מסביב לעולם מדפיסים כספים ובמיוחד בארצות הברית וזה הוביל לאינפלציה גבוהה מאוד במוצרי המזון והאנרגיה", אומר פאבר שחזה את נפילת וול סטריט ביום שני השחור ב-1987
ליאור נחום |

לחצים אינפלציונים מתגברים במדינות עולם שלישי יובילו לאטרקטיביות בשוקי ההון באירופה וארצות הברית שמהוות הזדמנויות השקעה מוצלחות יותר לשנת 2011. כך אמר היום (ד') מחבר הספר "Gloom, Boom & Doom" הידוע בתחזיותיו הדוביות, בראיון לרשת CNBC.

מי שזכה לפרסומו העולמי בעת שחזה את נפילתה של וול סטריט ביום שני השחור של 19 באוקטובר 1987 אומר כי זינוק במוצרי המזון והאנרגיה יגרמו לתוצאה לא רצויה בשווקים מתעוררים ברחבי העולם כדוגמת סין והודו.

"מסביב לעולם מדפיסים כספים ובמיוחד בארצות הברית וזה הוביל לאינפלציה גבוהה מאוד במוצרי המזון והאנרגיה", אמר פאבר. "במדינות עם הכנסות נמוכות כגון סין, הודו, ויאטנם וכו'. במדינות הללו צורכים את המוצרים הנ"ל בכמות גבוהה יותר מאשר בארצות הברית".

קצב האינפלציה השנתי בסין המריא לרמה הגבוהה זה 28 חודשים בנובמבר מה שגרם להנפת דגל אדום בפני קובעי המדיניות ועשוי לאותת על העלאת ריבית נוספת בטווח הזמן הקרוב. מדד המחירים לצרכן זינק ב-5.1% בנובמבר, זאת לעומת החודש המקביל אשתקד, כך עלה מדו"ח ממשלתי שדלף לתקשורת שעות מספר לפני מועד הפרסום המקורי.

"המדינות המתפתחות סובלות מאינפלציה בסיסית גבוהה וזה מפחית את כח הצריכה של האנשים", סיכם פאבר. "אני מאמין כי הרשויות המוניטריות בכלכלות המתעוררות הולכים לבצע צעדים לצינון האינפלציה ופעולה שכזו לא צפויה לתמוך בשוק המניות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה