שוק לקראת המראה? תשע סיבות להיות שורי על הנדל"ן בארצות הברית

שוק הנדל"ן האמריקני המשיך לקרטע ב-2010 ושיעור העיקולים הגיע לשיא של כל הזמנים, האם עברנו את נקודת השפל ובקרוב נראה שינוי מגמה?
לירן סהר | (4)

המשבר הכלכלי בארצות הברית הנובע מהתפוצצות בועת הנדל"ן בשנת 2007, גורם לרבים להספיד את הכלכלה הגדולה בעולם. האבטלה נוסקת ומחירי הבתים ממשיכים לרדת מחודש לחודש. אולם ישנם גורמים המאמינים כי הכלכלה האמריקנית עברה את נקודת השפל וכי בקרוב מנוע הצמיחה האמריקני ישוב לפעול במלוא הקצב. עם ההתאוששות הכלכלית הצפי הוא כי שוק הבתים האמריקני ישוב לעלות, לאחר שבערים מסויימות, דוגמת מיאמי, פניקס ודטרויט התרסקו ב-60% ויותר.

לאחר שאתמול (ד') סקרנו את עשרת הערים הצפויות לרשום את זינוק המחירים המשמעותי ביותר עד 2012, אתר החדשות MarketWatch מנה בעזרת אנליסט הנדל"ן אנדרו ג'פרי, את הסיבות לזינוק הקרב במחירי הבתים במדינת הענק.

1. ניתן לראות בתקופה האחרונה כיסים של עוצמה כלכלית באזורים מסויימים, דוגמת אזור עמק הסיליקון אשר מתחיל לרשום התאוששות. Google הודיעה לאחרונה כי תגייס 6,000 עובדים חדשים ועוררה את מתחרותיה אפל, יאהו, טוויטר וזינגה הצפויות לגייס מספר דומה של עובדים כל אחת. בשבועיים האחרונים הוגשו כ-75 אלף פניות לחיפוש אחר בתים בקרב מתווכים באזור.

2. מדד אמון הצרכנים האמריקני החל לעלות בתקופה האחרונה ותחושת האופטימיות מתקרבת לרמות של 2008. למרות ששיעור גיוס העובדים עדיין לא שב לרמות העבר, שיעור הפיטורין ירד וככל הנראה, מי שלא פוטר עד כה הסיכוי שיפוטר קטן. בטחון תעסוקתי מוביל לאופטימיות ולתכנון לעתיד, נתון שעשוי להשיב את הקונים לאתרי המכירות.

3. צעירים אשר סיימו את הקולג' ב-2006 נכנסו לשוק העבודה בדיוק כאשר שוק הבתים התרסק. אלה שמצאו עבודה והצליחו לשמור עליה כיום בני 27, מתחתנים ובדרך להולדת ילדם הראשון, חלקם אפילו הצליחו לחסוך מעט כסף. ייצוגו של פלח אוכלוסיה זה בקרב בעלי הבתים נמוך בהשוואה לתקופות אחרות, מגמה הצפויה להתהפך בקרוב.

4. למרות שב-2010 עוקלו כ- 3.83 מיליון בתים, נתון אשר מעלה חששות לירידות מחירים נוספות, הבנקים האמריקנים בכל זאת פועלים בצורה ראציונאלית ולא יאפשרו לערך הבתים לרדת יותר ממה שאיפשרו עד כה. זרם העיקולים יימשך השנה, אולם באופן הרבה יותר מתון ממה שחווינו עד כה, לא צפויה הצפה נוספת.

5. רכישת נדל"ן מאז ומעולם העניקה הגנה מפני אינפלציה, וכאשר אנשים נכנסים ללחץ בשל החשש לעליית מחירים הם מתחילים לרכוש נכסים. רבים צופים כי האינפלציה בארצות הברית תעלה השנה, דבר העשוי להוביל לזרם של רוכשים חדשים.

6. מחירי השכירות שבו לעלות השנה יחד עם הגידול בשיעור שוכרי הדירות הנובע מאי יכולתם של רבים לרכוש בתים למגורים. הריבית הנמוכה צפויה להוביל שוכרי דירות רבים לרכוש בתים, במיוחד באזורים בעלי אבטלה יחסית נמוכה.

7. המשקיעים מתחילים לשוב לשוק הבתים, ורוכשים במיוחד בתים המיועדים למשפחות. כאמור, שיעור בעלי הבתים הגיע השנה לרמות הנמוכות ביותר ב-10 השנים האחרונות ולא מעט צעירים בשנות ה-20 המאוחרות גרים עדיין אצל ההורים, לכן הביקוש לשכירות צפוי לעלות בצורה משמעותית. זאת ועוד, הריבית הנמוכה היא הזדמנות פנטסטית למינוף באמצעות הלוואות נוחות.

8. דור הבייבי בומרס יחגוג השנה 65 ורבים מהם צפויים לרכוש בתים במחירים מוזלים במטרה לממן באמצעות השכירות שתתקבל את הנאות החיים עבור הגיל השלישי דוגמת משחקי גולף וטניס.

9. מדד הדאו ג'ונס בבורסת ניו יורק שב לעלות מעבר לרמת ה-12 אלף נקודות ומדד ה- S&P 500 חצה את רף ה-1,300 נקודות בפעם הראשונה מאז אמצע 2008. תחושת העושר, יחד עם החשש מתיקון גורמים ללא מעט משקיעים לממש ולהשקיע את הכסף כהון עצמי לקניית נכסים.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    מבט ריט נדלן (ל"ת)
    יוסי ל-1 11/02/2011 00:24
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    תמשיכו להשמיץ את אפריקה.. מתומחרת במחירי אסון (ל"ת)
    למה להמר על נפט? 10/02/2011 18:35
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    פיני 10/02/2011 16:21
    הגב לתגובה זו
    האם יש מדד כלשהו שמייצג את מחירי הדירות בארה" ב? אם כן, אשמח לקבל קישור אליו ואיך משקיעים בו.
  • תגובה לפיני 10/02/2011 23:49
    הגב לתגובה זו
    תבדוק את NRF, RAS...