ריגול או אי תחרות? ארה"ב מונעת מחברת חוואווי לרכוש חברת טכנולוגיה
בימים האחרונים מחריפה הביקורת בסין ומאשימה כי וושינגטון פועלת בצורה מכוונת על מנת להכשיל את ניסיונותיה של ענקית התקשורת חוואווי לקנות חלקים מחברת הטכנולוגיה 3leaf.
שר המסחר הסיני התבטא היום בחריפות (ב') על כישלון הרכישה ואמר" האמריקנים השתמשו בכל התרגילים האפשריים על מנת לעכב ולמנוע את המכירה", גורמים בתוך הממשל אף השתמשו בתירוץ של שמירת הביטחון הלאומי כדי לסכל את פעילות החברה בתוך ארה"ב".
בשנים האחרונות סין החלה לבצע השקעות בתוך מדינות המערב על מנת לשפר ולשדרג את יכולתם בתחום הטכנולוגי. בעבר הסתמכו הסינים על טכנולוגיה מערבית ועסקו בייצור בלבד, אך כיום הסינים משקיעים סכומים ניכרים במכוני מחקר ופיתוח על מנת להיות מובילים בשווקים. הסינים החלו לרכוש חברות אמריקניות על מנת להשיג את הידע ולשלבו בשאר מוצרי החברה.
התחמקות ממכירת החברה הינה תקרית נוספת המעיבה בעת האחרונה על היחסים בין המדינות. בין סין וארה"ב קיימת מתיחות בנוגע לסוגיות כלכליות רבות וייתכן שסירוב המכירה עומד בהקשר למתיחות בנושאים אלו.
חברת חוואווי ביקשה לרכוש נכסים מחברת 3leaf בסך 2 מיליון דולר בחודש מאי בשנה שעברה, אך הוועדה לאישור עסקאות של חברות זרות ביקשה בימים האחרונים מהחברה לחזור בה מהרכישה, בטענה כי לחברה קשרים נרחבים עם לשירותי הביטחון הסיני, טענה שהסינים הכחישו בתוקף.
זו איננה הפעם הראשונה שסוגיות רכישה של חברת טכנולוגיה אמריקנית עולה לדיון. בשנת 2008 ניסתה חוואווי לרכוש את חברת 3com (סימול: COMS), אך חזרה בה בעקבות חששות של גורמים ביטחוניים, בשנה שעברה אירעה תקרית נוספת בה טרפדו גורמים שונים מכירת טלפונים סלולאריים לחברת ספריט (סימול: S) מחשש להשתלת ציוד ריגול בתוך חלקי הטלפון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה