בעקבות יפן: האם כדאי להגדיל בימים אלו חשיפה למניות?

אושר טובול, משנה למנכ"ל מיטב טרייד, מתייחס להשפעות של אסונות הטבע על שוקי ההון בעולם
 | 
telegram
(3)

רעידת האדמה שחוותה יפן הרעידה את המדינה ואת שוקי ההון בעולם. גל הצונאמי והחשש מקרינה רדיואקטיבית הביא למימושים של כ-7% בשווקים. מהומות נמשכות וחוסר היציבות בעולם הערבי, התערבותה של מועצת הביטחון של האו"ם והגשת הסיוע הצבאי להגנת האזרחים בלוב גורמים לאי ודאות גבוהה. האם למרות החששות הגיע הזמן להגדיל חשיפה למניות?

משקיעים רבים פונים ליועצי השקעות בשאלה כיצד לפעול, ומתקשים לראות ירידות בתיקי ההשקעות לאחר כמעט שנתיים רצופות של עליות. למרות נתוני מאקרו טובים וסביבה כלכלית צומחת, ממעטים יועצי ההשקעות להגדיל חשיפה למניות ואת הסיכון בתיקי הלקוחות. אחת הטענות המרכזיות היא שבתקופה של אי וודאות עדיף להקטין סיכונים ובד"כ כאשר אי הוודאות עולה השוק יורד. השאלה היא מתי השוק כבר מגלם את רוב החדשות הרעות?

כמובן שאם הייתה תשובה חד משמעית, כולנו היינו יודעים לתזמן את השווקים ולאתר את נקודות הכניסה והיציאה. התשובה נעוצה ברמת הסיכון של המשקיע וביכולתו להתמודד עם הירידות בשווקים. ללקוחות שמוכנים לקחת סיכון ומודעים לנעשה בשווקים, הגיע הזמן לנצל את הירידות ולהגדיל בהדרגה את החשיפה למניות. כי אם לא עכשיו, מתי נגדיל? כשהשוק כבר יעלה?!

הסיבה העיקרית להגדלת הרכיב המנייתי נעוצה במצב הכלכלי. הכלל שמנחה אותנו הוא שלאורך זמן הכלכלה מנצחת. אם המצב הכלכלי ישתפר, רווחי החברות יעלו וכך גם שוקי ההון. שאר הפרמטרים כגון מצב ביטחוני ואירועים נקודתיים אמנם משפיעים על הכלכלה אבל רובם זמניים בלבד. אם נסתכל אחורה, נוכל לראות שיפן התאוששה בעבר מרעידות אדמה, וגם אירועים פוליטיים מהותיים השפיעו רק לזמן קצר. לכן זו העת לנצל הזדמנויות.

בישראל, להבדיל ממדינות אחרות, המשק צומח, הכלכלה משתפרת, דוחות הרבעון האחרון של 2010 המפורסמים בימים אלה יחסית טובים. בארה"ב המשק מתאושש וניתן לראות שיפור בנתוני המאקרו שפורסמו לאחרונה. הריביות בעולם עדיין נמוכות וכנראה שאין אלטרנטיבה טובה יותר להשקעה מאשר המניות. לאחר הירידות האחרונות בשווקים מחירי המניות יותר נוחים לכניסה ולכן יש הרבה סיבות להגדיל את החשיפה.

בעבודתם נאלצים יועצי ההשקעות להתעסק בפן הפסיכולוגי לא פחות מאשר בפן המקצועי, ולכן כאשר הם חווים חששות אצל לקוחות הם מעדיפים להרגיע אותם, לשמר את המצב הקיים ולא לחשוף לסיכונים את תיק ההשקעות. במצב הנוכחי קשה לנצל הזדמנויות על מנת להשיג תשואות עודפות בתיקי הלקוחות. לכן צריך לאזור אומץ ולפנות ללקוחות שרוצים לנצל הזדמנויות ומוכנים להגדיל סיכונים ולהתחיל להעלות בהדרגה את הרכיב המנייתי.

כאשר מתחיל תיקון בשוק המניות, הוא מתחיל בד"כ במניות הגדולות. הראשונים לעלות הם מניות מדד ת"א 25 ובראשם הבנקים כאשר הדגש הוא על מניות פועלים ולאומי. מניות אלו נחשבות מניות של משקיעים זרים ומהווים סממן לכיוון השוק. אפשרות נוספת למשקיעים שרוצים להגדיל חשיפה למניות היא השקעה עקיפה דרך תעודות סל או קרנות נאמנות מנייתיות.

הכותב הוא אושר טובול משנה למנכ"ל מיטב טרייד


***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    נקודה למחשבה..
    אני 21/03/2011 17:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם אני לוקח מעוף 1345 נקודות כנקודת ייחוס כשיא של השוק (לא מתווכח אם זה זול או יקר כשיא זמני של השוק), השוק הגיע לרמה הזו פעמיים שלוש ולא יכל לה, פעם ראשונה שהגיע אליה לפני כשלושה חודשים, אם אני מנתח את האירועים: עלייה בסביבת אינפלציה אי וודאות אזורית גבוהה יותר ריבית גבוהה יותר כמו גם ריבית הצפויה לעלות מעבר למה שחשבו, מסקנתי היא שלא די לי בירידה של 4% מהשיא הזה. בתקופה זו רק קרנות כספיות.בממשלתי (מח" מ קצר)אפשר לעשות 4% שנתית ללא כאבי ראש.שוק המניות כלל לא בטוח שייתן את זה.
    סגור
  • 2.
    טובול ! ! !
    טובול ! ! ! 21/03/2011 14:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תודיע ! ! מה ? ? להגדיל או לא להגדיל ? ? למה לא אומר ? ?
    סגור
  • 1.
    מה עם קדאפי? לא סופרים אותו ? (ל"ת)
    נילי 21/03/2011 13:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות