לקראת החלטת הריבית: האירו נחלש ב-1.5% מול השקל וצפוי להמשיך להתחזק

הדולר איבד 0.4% לרמה של 3.54 שקל. בעולם - האירו עולה ב-0.4% מול הדולר. בשוק תמימי דעים להעלאת ריבית הערב. בנק ירושלים: "יחזק את השקל"
 | 
telegram

שבוע המסחר במט"ח נפתח היום עם התחזקותו של השקל מול המטבעות המרכזיים בשוק. סוחרי המט"ח ממתינים להחלטת הריבית שתפורסם בעוד כשעה והערכות הן שנגיד פרופ' סטנלי פישר יעלה את הריבית במשק ב-0.25%.

בסיום המסחר במט"ח, הדולר ירד ב-0.4% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.54 שקלים. האירו צנח בשיעור חד של 1.5% ונקבע על 4.967 שקלים. במסחר העולמי האירו מתחזק ב-0.4% מול הדולר ונסחר תמורת 1.41 דולר לאירו.

בחודש שעבר העלה הנגיד סטנלי פישר את שיעור הריבית במשק ל-2.5%. כעת, לאור האינפלציה הגבוהה, בשוק מעריכים שבנק ישראל יכריז על העלאת נוספת הערב בשעה 17:30, לאחר שמדד המחירים לצרכן לחודש מארס עלה יותר מהצפוי ב-0.3%. נציין כי בעוד שבשוק קיים קונצנזוס להעלאת הריבית ב-0.25%, בלידר וברקליס טוענים כי צעד זה אינו מספיק וכי יש להעלות הריבית ב-0.5%.

"ההסלמה בדרום והפיגוע בירושלים העיבו השבוע על המסחר בשוק המקומי" והביאו להתחזקות נקודתית של הדולר, כך נכתב בסקירה השבועית של בנק ירושלים. בבנק מעריכים כי התמחור מגלם כבר את ההסלמה הנוכחית ואף את האפשרות למצבע צבאי רחב יותר. בהסתכלות על השבוע הקרוב, בבנק חוזים תנודתיות גבוהה עם נטייה להיחלשות הדולר. "סיכויים גבוהים להעלאת ריבית עקב מדד פברואר הגבוה יחסית ולהערכתנו צעד זה יחזק את השקל", סיכמו.

באשר למסחר במטבעות בעולם, בבנק ירושלים מציינים כי "הורדת הדירוג לבנקים בספרד, דחיית אישור תוכנית ההבראה בפרלמנט הפורטוגלי והתפטרות ראש הממשלה מחזירה את האירו לסחרור החובות שהייתה במרכז הכותרות לפני מספר חודשים בזמן המשבר ביוון". עם זאת בבנק מציינים כי האפשרות להעלאת ריבית בגוש האירו בחודש הבא משחקת יותר תפקיד מאשר החילוץ האפשרי לפורטוגל.

על המסחר בדולר עשוי גם להשפיע דו"ח התעסוקה שיפורסם השבוע ביום שישי. לפי ההערכות, שיעור האבטלה ישאר ללא שינוי על 9.8%. "נתון חלש יערער את תחושת הביטחון שנצברה השבוע החולף מחד ויחזק את המטבעות המובילים מול הדולר, מאידך".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות