סיכום רבעון חלש בהנפקות: גיוסים של 8 מיליארד ש"ח, ירידה חדה מהרבעון לפניו
הרבעון הראשון של 2011 התאפיין בגיוסים חלשים יחסית, כאשר רב ההנפקות בוצעו בשוק האג"ח. ממחקר מקיף של רוסאריו קפיטל עולה כי הסיבה המרכזית היא ההטמעה של תקנות חודק שהקשו על הגיוס והאוירה השלילית ברבעון זה.
שוק ההון הישראלי גייס במהלך הרבעון 8 מיליארד ש"ח, סכום דומה לרבעון המקביל ב-2010, אך ירידה משמעותית של 35% לעומת הרבעון הקודם לו, בו הסתכמו ההנפקות ב-12.3 מיליארד ש"ח.
מתוך סכום זה, 7.9 מיליארד ש"ח גוייסו בשוק האג"ח ורק כ-175 מיליון גוייסו בהנפקת מניות. ההבחנה בירידת הגיוס משתקפת היטב בנתוני הרבעון הקודם בהם 9.4 מיליארד ש"ח גוייסו בהנפקות ו-2.9 מיליארד ש"ח בהנפקת מניות.
נגה קנז, מנכ"לית רוסאריו קפיטל מסבירה את הירידה בהנפקות: "ראשית, ניתן להעריך כי המלצות חודק, שנכנסו לתוקף, הרתיעו חלק מהחברות מגיוס חוב. שנית, ניתן להעריך כי ההיערכות להמלצות חודק בשנת 2010 הביאה לכך כי חברות הגבירו את היקף הגיוסים בחודשים שלפני כניסת ההמלצות לתוקף. גורם נוסף שהשפיע על שוק ההנפקות ברבעון הראשון היה הטלטלה במדינות ערב, שהובילה לזינוק ניכר במחירי הנפט, ורעידת האדמה ביפאן, שהובילו לאווירה שלילית בשווקים בחלק מהרבעון ולדחייה של מספר הנפקות הון".
הנפקות בולטות ברבעון זה: חברת הוט שגייסה שתי סדרות חוב בהיקף כולל של 1.5 מיליארד ש"ח. חברת סלקום הרחיבה שתי סדרות קיימות בהיקף של מיליארד ש"ח והנפקת גב-ים בסך של 430 מיליון ש"ח.
במגזר הבנקים, בלטו בנק הפועלים שגייס כתבי התחייבות נדחים בהיקף של 830 מיליון ש"ח ובנק המזרחי ששהרחיב סדרות חוב בסך 500 מיליון ש"ח.
בתחום המניות בלטו חברות הביומד, שם הונפקו 10 חברות, בהן רדהיל פארמה עם 50 מיליון ש"ח ואייסקיור מדיקל עם גיוס של 40 מיליון ש"ח.
נתון נוסף מעניין הוא כי 75% מגיוסי החוב בוצעו בדירוגים גבוהים, של A ומעלה. החתם אשר ביצע את מספר ההנפקות הגדול ביותר הוא אי.בי.אי והחתם המוביל לפי היקף הגיוס היא חברת כלל חיתום.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.סיבה לא פחות חשובה שרשות ניע עצרה הנפקותאני 04/04/2011 23:41הגב לתגובה זו0 0בחודש האחרון לפחות עד פרסום דוח שנתיסגור