גם במארס: מנהלי הרכש רוכשים פחות; "צפי להתמתנות בצריכה"
מדד מנהלי הרכש לחודש מארס נותר יציב ברמה של 48.5 נקודות, בדומה לרמתו בפברואר שעמדה על 48 נקודות. רמת המדד של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש מצביעה זה החודש השני ברציפות על התכווצות בפעילות.
ירידה חדה של 7.6 נקודות חלה ברכיב התעסוקה, אם כי רמתו ממשיכה להיות מעל 50 - הרף שמפריד בין הטריטוריה השלילית לזו החיובית. בבנק הפועלים מנסים להסביר את הירידה החדה: "הירידה סבירה לאור הגידול המתמשך במספר המועסקים במשק בחודשים הקודמים."
רכיבי הביקושים, הן מקומיים והן ליצוא, רשמו החודש עלייה, אך רכיב הביקושים המקומיים הוסיף להצביע על מגמת התכווצות.
מחירי חומרי הגלם המשיכו זה החודש ה-16 ברציפות להיות במגמת עלייה. רכישות חומרי הגלם והרכישות למלאי נמצאים שניהם מתחת לרמת ה- 50, ומאותתים על ציפיות להאטה בפעילות.
להערכת כלכלני הפועלים, "חשוב לציין שבפועל נתוני המשק מוסיפים להיות טובים, ובכלל זה גם אינדיקטורים לביקושים המקומיים, ויתכן שהירידה במדד משקפת צפי להתמתנות בצריכה לאור עליות המחירים."
מדד מנהלי הרכש העולמי שמפרסם JPMorgan, ירד קלות בחודש מארס לרמה של 55.8, אך נותר קרוב לרמות שיא. המדד נמצא מזה 21 חודשים מעל רמת ה-50 נקודות ובחלק גדול מהמדינות נמצא המדד ברמת שיא.
מדדי מנהלי הרכש האמריקני והאירופאי רשמו ירידה קלה החודש אך נותרו ברמות שיא של 61.2 ו- 57.5 בהתאמה. האסון ביפן הביא להאטה חדה בפעילות התעשייתית במדינה ומדד מנהלי הרכש שם רשם ירידה חדה של 6.5 נקודות לרמה של 46.4. גם באוסטרליה עבר החודש המדד למגמת התכווצות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תחזיתחזאי 14/04/2011 10:31הגב לתגובה זו0 0אלו רק סימנים ראשונים לסופה שעומדת לפרוץ ביוני יולי ולגרור עמה למטה את כל כלכלות העולם. הצונמי בדרך.זאת הצעת אזהרה לכולם לנטוש בהקדם את החופים הלבנים והנמוכים של הבורסה ולעלות למקומות גבוהים ובטוחים כמו פקם ועוש.סגור