אחרי הדוח-לקנות או למכור? האנליסטים מגיבים לתוצאות אלביט, כיל, סלקום ומכתשים

ענקיות המעו"ף פרסמו את תוצאותיהן לרבעון הראשון. Bizportal ריכז את תגובות האנליסטים לדו"חות אלביט מערכות, כיל, סלקום ומכתשים אגן

עונת הדוחות לרבעון הראשון תופסת תאוצה והיום (ב') שיגרו לבורסה מספר חברות ענק ממדד המעו"ף את תוצאותיהן לשלושת החודשים שהסתיימו ב-31 במארס 2011.

בסקירה זו אספנו את תגובות האנליסטים לדוחות אלביט מערכות, כיל, מכתשים אגן וסלקום.

סלקום

ספקית שירותי הסלולאר, חברת סלקום, הודיעה היום על תוצאותיה לרבעון הראשון של שנת 2011 וניראה כי החברה מתחילה להרגיש על בשרה את ההשפעות של השינויים הרגולטוריים. דוחות סלקום

לדבריו של אורי ליכט מבית השקעות IBI סלקום פירסמה דוח חלש. "דוח אשר מלמד על ירידה של 14.8% בהכנסות משירותים לא יכול להיות טוב ושלוקחים בחשבון את שיעורי הנטישה הגבוהים ואת עשרות אלפי המנויים שהצליחו להשיג חוזים משופרים אנו לומדים שרבעונים הבאים יתאפיינו בהמשך פגיעה בתוצאות הפעם פגיעה שהיא לא טכנית ביסודה".

"אני מעריך שרבעון שני ושלישי השנה נראה המשך פגיעה ב EBITDA כאשר נראה את החוזים החדשים משפיעים בעוצמה רבה יותר על התוצאות.

הראל פיננסים: "צפי למכירות גבוהות של מכשירי קצה"

רמי רוזן, אנליסט הטלקום והטכנולוגיה ומנהל מחלקת המחקר בהראל פיננסים: "העלייה במכירות מכשירי קצה הצילה את הרבעון. אנו מעריכים כי גם ברבעון הבא נראה מכירות מוגברות של מכשירי קצה".

בשורה תחתונה אומר רוזן כי "בשלב זה אנו חוזרים על המלצת תשואת שוק ומחיר יעד של 110 ש"ח עבור מניית סלקום. השקעה במניית סלקום היא אלטרנטיבת ההשקעה הפחות מועדפת על ידינו בענף התקשורת בישראל".

מגדל שוקי הון: "תוצאות טובות אולם אין בהם בכדי להקל על החשש לקראת כניסת המתחרים החדשים לשוק"

אמיר אדר מנהל מחלקת מחקר במגדל שוקי הון: "סלקום פרסמה תוצאות טובות ואף עקפה במקצת את הצפי אולם כבר ברבעון הנוכחי ניתן לראות כי המשמעות הכמעט מיידית של הגברת התחרות הנה עצירת הגידול במנויים ועליית שיעור הנטישה לרמה של כ- 7.1% ומכיוון שבסעיף זה נכללים גם מודמים סלולריים הרי שניתן להניח כי למעשה לראשונה אבדה סלקום מנויים.

כמו במקרה של פלאפון גם כאן החברה מדווחת על מכירות מוגברות מציוד הבאות על חשבון ההכנסות משירותים, מבחינת רווחיות החברה משמרת למעשה את השיגי הרבעון המקביל, הישג לא מבוטל", הוסיף אדר.

כל הכותרות

ערן יעקובי דש ברוקראז': סלקום גייסה רק כ-1000 לקוחות וגדלה בשיעור הנטישה, אך שומרת על רווחיות גבוהה

ערן יעקובי, סמנכ"ל המחקר, דש ברוקראז': "סלקום גייסה כאלף מנויים נטו בלבד ושיעור הנטישה עומד על ל- 7.1% בהשוואה ל- 5.4% ברבעון המקביל. אנו מעריכים כי סלקום לא מובילה אסטרטגיה של הצפת מכשירים (שלא יכולה להימשך לנצח) וממשיכה כהרגלה להיות צעד אחד מאחור שמשמעותו שמירה על רווחיות גבוהה כפי שעשתה עד היום".

לבסוף אומר יעקובי כי "חברות התקשורת נותנות פיצוי לא רע בדמות 10% תשואת דיבידנד בטווח הקצר. אנו מאמינים כי חלק ניכר מהרעש התקשורתי ינוכה ככל שיחלוף הזמן והשגיאות של משרד התקשורת יציפו בעיות בחתירה לתחרות אגרסיבית, ולכן אנו ממליצים להחזיק במניות התקשורת לפחות במשקלן היחסי כולל סלקום. המלצתנו על החברה היא תשואת שוק עם מחיר יעד של 126 שקל".

לידר שוקי הון: הדוחות טובים, אך התחרות מתחממת

בלידר אומרים כי למרות השינויים הרגולטוריים והגברת התחרות, סלקום הצליחה להציג תוצאות עסקיות טובות גם ברבעון, רבות הודות לעליה בהכנסות ממכירת ציוד.

"אין לנו ספק כי השנתיים הקרובות יהיו מאוד מאתגרות עבור החברות בענף, ואנו צופים להמשך לחצים תחרותיים על חברות הסלולר, דבר אשר יבוא לידי ביטוי בתוצאות העסקיות. אנו ממשיכים לדבוק בדעה כי סלקום ערוכה היטב לשינויים הצפויים בענף, ורואים באגרסיבית שיווקית מתונה יחסית דבר חיובי. אנו ממשיכים להמליץ על המניה במחיר יעד של כ-116 שקל המשקף תשואת שוק".

אלביט מערכות

חברת אלביט מערכות סיימה את הרבעון הראשון עם עלייה בצבר ההזמנות לשיא אך ירידה ברווח הנקי זאת בצל עלייה בהוצאות ההנהלה והמימון. למרות שהשלימה 4 רכישות הכנסות החברה הסתכמו רק ב-620.3 מיליון דולר. לידיעה המורחבת על דוחות אלביט

ערן יונגר, אנליסט מגדל שוקי הון: "מדובר דוח חלש המשקף את צבר הזמנות לשנת 2009. כצפוי, דוחות החברה לא היו טובים. שער הדולר ובעיקר ביטול פרויקטים בשנים קודמות שהביא לסטגנציה בצבר בשנת 2009 מקבלים ביטוי בדוחות אלה.

"במבט קדימה ניתן לראות הן את העלייה בצבר בשנת 2010 שתבוא לידי ביטוי לקראת סוף שנת 2011 וכן את הסכמי שיתוף הפעולה הנרחבים בברזיל שטרם נכנסו לצבר ההזמנות. אנו סבורים כי מחיר המניה הנוכחי משקף היטב את הצבר לשנת 2009 אולם נמצא בהערכת חסר לצבר ההזמנות הקיים.

לכן מסכם יונגר - "ניתן לקנות היום בזול את הצבר של שנת 2010 שיבוא לידי ביטוי לקראת סוף שנה זו".

מכתשים אגן

חברת מכתשים אגן שנמצאת כעת בתהליך העברת שליטה מחברת IDB לחברת כימיצ'יינה הסינית הציגה היום גידול בשורה התחתונה כמו גם בזו העליונה. ההכנסות הסתכמו ב-780 מיליון דולר לעומת הכנסות של 723 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב-91.7 מיליון דולר לעומת רווח של 70.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. לדוחות בהרחבה

אנליסט בנק הפועלים ירון פרידמן: " דוחות מ.א היו טובים מהערכותינו המוקדמות. עם זאת, כשברקע עומדת מכירת החברה לכמצ'יינה, אנו סבורים כי חשיבותן של התוצאות העסקיות פחותה בנקודת הזמן הנוכחית. מניית החברה תושפע באופן מהותי הרבה יותר מהתפתחויות הקשורות למכירתה.

"אנו מעריכים כי אסיפת בעלי המניות לאישור העסקה תזומן בשבועות הקרובים, וכי המהלך כולו יבוצע בתוך טווח זמן של כחודשיים-שלושה".

דש ברוקראז': "לנצל ירידות שערים במניית כור כדי לקנות"

אמיר פוסטר, אנליסט כימיה ואנרגיה, דש ברוקראז': "דוחות טובים למכתשים אגן - החברה הצליחה לצמוח בכל אזורי הפעילות הגיאוגרפיים, מלבד בברזיל שם החברה עוברת מהלכי התייעלות אגרסיביים. החברה סיפקה אינדיקציות ראשוניות לרבעון השני לאור המגמות החיוביות מהרבעון הראשון. החברה מציינת כי המשך מגמות אלו עשויה להביא לשיפור משמעותי ברבעון השני (לעומת הרבעון המקביל).

"יחד עם זאת, הפרמיה הנעוצה במחיר העסקה עומדת כיום על פחות מ- 2% (ליתר דיוק 1.8% בלבד). אתמול הודיע בית המשפט על קביעתו כי - 'כור אינה זכאית לתמורה העודפת בגין חלקה במניות הנמכרות של חברת מכתשים אגן לחברת כימצ'יינה'.

"במידה ואכן בסופו של גם בעלי המניות מהציבור ייהנו מהטבה זו, שוויה של מניית מכתשים אגן לעסקה יעמוד על 5.94-5.99 דולר למניה במקום 5.57 דולר. בשלב זה לא ברור כיצד (אם וכאשר) יוכלו בעלי המניות של מכתשים אגן ליהנות מההטבה וסביר להניח שלא יהיה מדובר במזומן. אנו ממליצים לנצל ירידות שערים במניית כור (שווי האופציה במודל 300 מיליון שקלים בלבד)".

כימיקלים לישראל

ענקית הכימיקלים הישראלית, חברת כיל , מפרסמת הבוקר את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2011 ומציגה צמיחה בכל המגזרים. הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ- 280 מיליון דולר, גידול של כ- 16% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. דוחות כיל

כלכלני מחלקת המחקר של בנק הפועלים אומרים כי תוצאות של כיל לרבעון הראשון היו מצוינות וזאת למרות השביתה במפעלי ים המלח, אשר גרמה לירידה של כ-25% בהיקף הייצור. עם זאת, מעריכים בהפועלים כי מדובר בדחייה של הכנסות ולא באובדן מוחלט שלהן. בנוסף, מציינים בהפועלים לחיוב את מחיר האשלג הממוצע באבעון, אשר עמד על כ-435 דולר לטון, הרבה מעל הערכות המוקדמות. " אנו רואים בכך סנונית חיובית חשובה ביותר להמשך השנה, שכן ברבעון הראשון עוד נעשו מכירות על סמך חוזים מהשנה שעברה".

"במבט לעתיד, אנו צופים שיפור נוסף בתוצאות הרבעונים הבאים, לאור המשך ההתאוששות בשוקי הדשנים והברום, שצפוי להערכתנו להמשיך ולקבל ביטוי בגידול בכמויות ובמחירי המכירה" אומרים כלכלני הבנק.

מגדל שוקי הון: "תוצאות מצוינות לחברה מעל לצפי שלנו"

אמיר אדר מנהל מחלקת המחקר של מגדל שוקי הון אמר כי "תוצאות מצויינות כך שבמבט ראשון עוד ניתן לחשוב על השביתה כי היתה כלא היתה. אנו מסקרים את החברה בהמלצת החזק עם מחיר יעד של 66 שקל ונעדכנכם לאחר כנס המשקיעים שיערך היום".

מיטב: "רבעון לא משמעותי"

במיטב בית השקעות אומרים כי הרבעון הנוכחי הינו חסר משמעות. "הטלטלה העוברת על שוק הסחורות קובעת את מחירי המנייה בצורה הרבה יותר מובהקת מאשר ביצועי החברה ברבעון זה או אחר. התנהגות מחירי הסחורות ברבעונים הקרובים בין אם הירידות תמשכנה ובין אם, כפי שאנחנו חושבים, הכלכלה העולמית וחולשת הדולר ימשיכו לתמוך במחירי הסחורות היא זו שתקבע את ביצועי המניה עד סוף 2011."

לידר שוקי הון: "למרות השביתה - כיל עמדה בציפיות"

עוז לוי מלידר שוקי הון ציין כי "תוצאות הרבעון בצל השביתה הצביעו על פגיעה כמותית במכירות האשלג אשר פוצתה בעליית מחירי האשלג והפוספט. מגזר המוצרים התעשייתיים ממשיך להפגין עוצמה, המשך עליות מחירים וביקושים ערים. מאידך להערכתנו, התנודתיות במחירי הסחורות החקלאיות עלולה להעיב על פוטנציאל העליות במחירי האשלג בהמשך. אלמלא השביתה יכול היה להיות חזק יותר בכ-100 מיליון דולר בשורה התפעולית". בלידר מותירים בשלב זה את המלצת הקנייה במחיר יעד של 64 שקל למניה.

דש ברוקראז': "דוחות חזקים לכיל. יחד עם זאת, אנו מעדיפים השקעה בחברה לישראל"

אמיר פוסטר, אנליסט כימיה ואנרגיה אמר כי מדובר בדוחות חזקים, כאשר ההפתעה העיקרית לטובה הייתה במגזר האשלג, בו למרות השביתה החברה הצליחה למכור כ- 0.99 מיליון טון אשלג.

"לאחר הירידות האחרונות במחיר המניה, והגעה למחיר היעד שלנו, אנו כבר מרגישים בנוח לנצל ירידות נוספות במניה אם יהיו. יחד עם זאת, אנו מעדיפים השקעה בחברה לישראל, הנסחרת כיום בדיסקאונט סחיר של כ-24%".

כלל פיננסים ברוקראז': "רמת מחירי תירס נוכחית תקשה על המניה"

יונתן קריזמן אנליסט כלל פיננסים ברוקראז' אמר "תוצאות מגזרי הפוספט ומוצרי תכלית היו גם כן חזקים ונהינו מרוח גבית של העלאת מחירים ואיחוד הפעילויות שנרכשו. להערכתנו, למרות התוצאות המעודדות, רמת מחירי תירס נוכחית תקשה על המניה והסקטור כולו להחזיר את הירידות של השבועות האחרונים. אנו חוזרים על המלצת תשואת שוק ומחיר יעד של 60 שקל".

במריל לינץ' מרוצים מהביצועים של כיל ברבעון האחרון. בין הגורמים שמציינים האנליסטים לביצועים הטובים הם עליית מחירי הפוטאש, גידול במכירות מעכבי בעירה והרחבת היקף הייצור בעקבות הביקוש הגובר, וכן רכישת Scotts Global אשר היקף המכירות שלה ב-2010 עמד על 650 מיליון דולר. לפיכך, במריל לינץ' חוזרים על המלצת ה"קנייה" החמה שלהם למנייה - במחיר יעד של 67 ש"ח.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    מושבניק שיודע 16/05/2011 16:20
    הגב לתגובה זו
    למה אין את חוות דעתו של גיל בשן ? המצפן שלי בשוק ההון.
  • 3.
    מה קורה ברדהיל? (ל"ת)
    דפנה קרמר 16/05/2011 15:30
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    מה נעשה עם סלקום? תשובה- חרם צרכנים (ל"ת)
    משה בנימיני 16/05/2011 15:29
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    כיל קטר הצמיחה של ישראל (ל"ת)
    זאב יענעני 16/05/2011 15:29
    הגב לתגובה זו