יהלומים לנצח: זינוק בביקוש לתכשיטים בסין מקפיץ את הביקוש ליהלומים וזהב
שמרלין מונרו שרה שיהלומים הם חבריה הטובים של האישה היא לא ידעה שהם יהפכו להיות החברים הכי טובים של סוחרי התכשיטים בסין. אחת מההשפעות של הגידול בכלכלה הסינית היא העלייה בביקוש לתכשיטים, מה שמעלה את הביקוש לזהב ויהלומים במדינה.
על פי נתונים של מועצת הזהב העולמית, WGC, הביקוש לזהב בסין עלה ב-21% ברבעון הראשון של השנה לעומת הרבעון המקביל בשנת 2010, מה שמהווה את אחת הסיבות לעלייה במחיר של המתכת היקרה.
למרות זאת, כלכלנים באסיה ממליצים להשקיע ביהלומים כסחורה שהופכת להיות הדבר הבא בשוק הסחורות. " זהב לא מספק יותר בתור סמל סטאטוס, הלקוחות רוצים את מה שבולט, הם רוצים את הניצוץ, ובשביל זה צריך יהלומים" אומר אדי טם, הגידור CAI Global בראיון לרשת CNBC.
טם סבור כי הביקוש ליהלומים ימשיך לגדול, ויכול לזנק בעוד עשרות ואולי אף מאות אחוזים. לדבריו הסיבות לכך נעוצות בשיפור המצב הכלכלי של האוכלוסיה בסין, ושינוי תרבותי, כאשר גברים רבים יותר בסין רוכשים טבעות אירוסין.
הקרן שבניהול טם, שהשיגה של 48% בשנה שעברה, הגדילה את השקעותיה בשתי מניות של סקטור התכשיטים שנסחרים בהונג קונג, Look Fuk ו-Chow Sang Sang שזינקו ב-261% ו-80% בהתאמה בתקופה של שנה.
"הביקוש הגבוה לזהב ויהלומים ממשיך לעלות וזאת בעקבות התגברות הלחצים האינפלציונים, דבר שמיטיב עם ההכנסות והרווחים של חברות התכשיטים בהונג קונג" אומר אדווין פן, המסקר את סקטור התכשיטים בבנק המרכזי של סין, וממליץ לרכוש את שתי המניות.
למרות המלצות הקנייה של פן, הבנק המרכזי בסין מייעץ למשקיעים להיזהר כאשר משקיעים במניות של חברות התכשיטים וזאת בעקבות האפשרות כי הכלכלה בסין תיכנס להאטה במקרה של משבר בשוק הנדל"ן במדינה, וגם בגלל האפשרות שירידה במחירי התכשיטים תפגע בשתי החברות שמחזיקות יתרות זהב ויהלומים גדולות.
למרות זאת, דבריו של פן מקבלים משנה תוקף בעזרת נתונים שפורסמו על ידי תאגיד הכרייה והסחר ביהלומים הגדול בעולם, דה בירס, לפיהם הביקוש ליהלומים בסין גדל ב-25% בשנת 2010, מה שמייצב את המדינה במקום השני בצריכת יהלומים יחד עם יפן, ואחרי ארה"ב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.ל - 1קנין 22/05/2011 09:20הגב לתגובה זו0 0אני מוכן לקנותסגור
-
1.מעונינת למכר את כל התכשיטים שלי בחצי מחיר (ל"ת)אשת יהלומן 21/05/2011 19:04הגב לתגובה זו0 0סגור