גלגל הצלה לאג"ח: צ'יפ.פי.סי במגעים להכנסת משקיע שיזרים 3-5 מיליון ד'
חברת ציפ פי.סי המפתחת ומשווקת מחשבים "רזים", הודיעה בתחילת החודש כי תתקשה לעמוד בהתחייבותיה. על רקע זה מתקיימת בשעות אלה אסיפת בעלי האג"ח, ממנה נודע ל-Bizportal כי מנכ"ל החברה, צבי ריטרבנד הודיע, שבשבועיים האחרונים מקיימת החברה מגעים מתקדמים עם חברה מתחום ההייטק בנוגע להשקעה של כ-3-5 מיליון דולר בצ'יפ.פי.סי.
עוד הודיע ריטרבנד, כי בשל מצבה הקשה של החברה אין ביכולתה לשלם לספקים. עם זאת בישר לבעלי האג"ח כי נמצא גורם שיספק לחברה מימון ביניים בסכום של כשלושה מיליון שקל. סכום זה יאפשר להפעיל את החברה בטווח הקרוב. הוא ישמש להחזרי החוב לנושים המועדפים, לתשלום משכורות העובדים ולמטרות נוספות שיאפשרו את המשך פעילות החברה. בנוסף, ישמש האשראי לצורך מכירת השלד הבורסאי של החברה. ביום ד' יתקיים בבית משפט דיון בנוגע להסדר החוב של החברה.
כפי שפורסם ב-Bizportal בתחילת החודש, טרם ההודעה על הצורך לגבש הסדר חוב, כבר נסחרו איגרות החוב של החברה בתשואה לפדיון של 47%. לאחר הדיווח על כך שהחברה תתקשה לעמוד בהתחיבויותיה זינקו האיגרות לתשואה של מעל 160%.
נכון לסוף הרבעון הראשון מנתה קופתה של צ'יפ.פי.סי מזומנים ונכסים שווי ערך למזומנים בסכום של כ-39 אלף דולר (כ-135 אלף שקל). מצבת החובות הכוללת של החברה מסתכמת בכ-45 מיליון שקל. מתוך סכום זה מסתכם החוב לבעלי האג"ח כ-25 מיליון שקל ו-15 מיליון שקל נוספים לספקים. בתחילת יולי תצטרך החברה לשלם לבעלי האג"ח כ-715 אלף שקל. כ-76.5% ממניות צ'יפ.פי.סי מוחזקות על ידי בעלי עניין, בהם אלביט מערכות המחזיקה בכ-19.2% מהחברה. החוב לאלביט מסתכם בכ-4.5 מיליון שקל.
מתחילת מאי רשמה מניית צ'יפ.פי.סי צניחה חופשית של כ-48% ממחיר של כ-19.6 שקל לכ-10.2 שקל. כעת נמצאת המניה בסכנה להעברה לרשימת השימור (הרשימה המשנית של הבורסה בתל אביב).
כזכור, בשבוע שעבר ביקשה צ'יפ.פי.סי מבית המשפט למנות לה כונס נכסים לצורך הסדר חובותיה. אף שהתקבלה בקשתה, לא הוחלט על הקפאת הליכים. לבקשת החברה, ימונה לתפקיד הכונס עו"ד ורו"ח שלמה נס. באותה עת התריעה החברה כי היעדר פתרון יביא לקריסתה.
צ'יפ.פי.סי מפתחת ומשווקת מחשבים "רזים". מדובר בעמדות מחשב בארגונים בעלי נפח קטן יחסית, ששואבים את התוכנות ושאר הפלטפורמות והנתונים, משרתים גדולים שברשות החברות והתאגידים.
הבעיה העיקרית של צ'יפ.פי.סי היא, שהיא פועלת בשוק שמאופיין בתחרות אכזרית, כשהמתחרים שלה הם כמעט כל ענקי המחשוב הגדולים, דוגמת HP ואחרים. בשוק כזה, עם תחרות קשה כל כך, צ'יפ.פי.סי נמצאת במצב בו היא נדרסת תחת רגלי הפילים.
לקראת סוף השבוע דיווחה צ'יפ.פי.סי על סיום תפקידו של חשב החברה אייל בראל. פרישתו מצטרפת לפרישת כמה מנהלים בכירים אחרים, בהם יו"ר החברה מישל אוחיון שהתפטר לפני כמה שבועות, מנכ"לית החברה, אורה מאיר סופר, שהודיעה לאחרונה על פרישתה ושני דירקטורים שהודיעו על עזיבתם ככל הנראה, בעקבות אי תשלום.
לטענת החברה, בקשתה לכינוס נכסים נובעת מההפסד המצטבר, הנעוץ במשבר הכלכלי העולמי. הפסד זה גרם לה לקשיי נזילות.בשלב זה, מתריעה החברה, היא אינה מסוגלת להגדיל את מקורות הנזילות שלה על ידי מכירות, ולאור דרישות הנושים, עליה לגייס השקעה חיצונית.
צ'יפ פי.סי דיווחה כי ב-2010 גדל היקף המכירות שלה ביותר מ-40%, מכ-9.7 מיליון דולר ב-2009 לכ-13.5 מיליון דולר. עוד דיווחה, שכ-50% ממכירותיה הן ללקוחות חוזרים (יותר מ-90% מהמהירות הן ליצוא), וכי צבר ההזמנות שלה עומד על כ-1.9 מיליון דולר.
- 2.GS 12/06/2011 16:44הגב לתגובה זו3000$ תשלום לשילוח אין להם. מה יהיה ציפ' (זול) פיסי
- 1.יוסי 12/06/2011 16:42הגב לתגובה זוובו מסופר על מיליון לקוחות מרוצים.מי לא שם.פשוט כל החברות הגדולות.אבל לה אין כסף לספקים .מצחיק ממש העניין הזה.
- תגובה ליוסי החכם 14/06/2011 09:43הגב לתגובה זואתה אחד הדבילים אם לא ה.... - מה זה קשור בכלל