החשש אינו מוגזם: הגדילו את החשיפה לאג"ח הממשלתיות

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, בוקר את כדאיותן של האיגרות החוב הממשלתיות אל מול הקונצרניות
 | 
telegram
(2)

האג"ח הממשלתי הן באפיק השקלי והן באפיק הצמוד הוא כיום אפיק אטרקטיבי יותר להשקעה מאפיק האג"ח הקונצרני. החששות לחדלות פירעון מצד אלביט הדמיה אינן תלושות מההתרחשויות בשווקים הפיננסיים.

להערכתנו קיימות עוד חברות לא מעטות בשוק ההון הישראלי בעלות פרופיל פיננסי דומה ואף נחות לאלביט הדמיה. נוכח אי הבהירות באשר לכיוון הכללי של השווקים, המרווחים הקונצרניים הצנועים והנזילות הלקויה באפיק הקונצרני, יש מקום להקטנת רכיב זה בתיק ההשקעות לטובת אחזקה באג"ח ממשלתי.

אנו מעדיפים להיחשף לסיכון התאגידי דרך המשך אחזקה גבוהה ברכיב המנייתי של החברות ולהקטין חשיפה לחוב תאגידי. אנו זוכרים טוב את לקחי משבר 2008, אולם לא כך כל המשקיעים - הגיע הזמן למשנה זהירות בכל האמור באחזקת רכיב הסיכון הכולל בתיק.

שקלי ממשלתי עדיף

העובדה כי השקעה שקלית עדיפה על השקעה דולרית הפכה בשנים האחרונות לנחלת הכלל, לראייה - אחזקת הזרים במק"מים וביצועי השקל מול הדולר. אנו מעריכים כי אחזקה ממשלתית שקלית עדיפה על אחזקה מדדית ממשלתית בשל ציפיות האינפלציה הרב שנתיות אשר להערכתנו מוטות מעלה ויתכנסו בחודשים הקרובים לרמה של כ-2.5%. לתפישתנו, השוק נותן משקל יתר לאינפלציה קצרת הטווח של החודשים הקרובים ומתעלם מגורמים ממתני בטווח הבינוני.

דרושה הארכה במח"מ

אנו חוזרים על המלצתנו כי הגיע הזמן להגדיל בהדרגה סיכוני בתיק האג"ח הממשלתי. הקונצנזוס בשווקים נכון להיום, הוא התבצרות באפיקי משתנה וצמודי מדד קצרים בדירוגים הגבוהים. אנו מעריכים כי הגיע הזמן להאריך את מח"מ התיק כך שיכלול רכיב של 10% שקליים ממשלתיים במח"מ 5+ ו-10% צמודים ממשלתיים ארוכים במח"מ 8+.

פרמיית הסיכון של האג"ח בישראל גבוהה מידי

פרמיית הסיכון של אג"ח 10 שנים ממשלת ישראל אל מול האג"ח המקביל של ממשלת ארה"ב חצה את רף 220 הנקודות. זו גדולה מדי לטעמנו בשקלול כל הסיכונים הקיימים. אנו מעריכים כי עם התבהרות התמונה הגיאופוליטית תחזור פרמיית הסיכון האמורה לרמה של 150 נקודות בסיס ואף מטה מזה.

ציפיות העלאת הריבית בשוק לשנת 2012 מוטות כלפי מעלה. גופי השקעה מכובדים בארץ ובעולם מניחים כי ריבית בתום שנת 2012 תגיע לרמה של 5% ואף למעלה מכך. להערכתינו, ריבית בנק ישראל בתום 2012 תעמוד על כ-4.5%. הגל הראשון של מחזור העלאת הריבית יסתיים ברמת של כ-4% בסוף שנת 2011 תחילת שנת 2012, ואילו המשך תהליך העלאת הריבית יהא מתון ויארך זמן ארוך יותר מהתחזיות בשוק. בסיס התחזית שלנו נשען על הערכתנו כי תחזיות האינפלציה לשנים 2012 והלאה מוטות כלפי מעלה.

השלכות העלאת הריבית של בנק ישראל על הפעילות הכלכלית בכלל ושוק הנדל"ן בפרט וכן הצעדים הרגולוטורים של הבנק המרכזי יתנו אותותיהם על האינפלציה החל משנת 2012, האטה בצמיחה העולמית תיתן גם היא אותותיה על האינפלציה הן בריסון עליית מחירי הסחורות והן בפגיעה בגמישות המוניטרית של בנק ישראל.

מפת הביקוש וההיצע צפויה להשתנות

לפי ראות עינינו, עם התפזרות הענן הגיאו - פוליטי סביב אירועי ספטמבר והתמתנות הלחצים האינפלציוניים בהמשך השנה, אנו צפויים לראות חזרה של המשקיעים להשקעה באפיק הממשלתי הבינוני- ארוך. נכון להיום המשקיעים הזרים מדירים רגליהם מהאפיקים הממשלתיים הארוכים. כאשר יבשילו התנאים המדוברים יחזרו המשקיעים הזרים להוות פקטור מרכזי בחלקו הארוך של עקום החוב הממשלתי. הציבור יחזור להשקעה באפיקים אלו בעקבות הזרים והמגמה החיובית. זרימת ביקושים לאפיק השקעה זה אשר היה "מוקצה" מחמת העלאות ריבית, צפויה להביא לרווחי הון מהירים של כ-3%-4%.

הכותב הוא האסטרטג הראשי של קבוצת איילון

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    תגובה ל-1:אז הם קנו בירידות כמוני,והרוויחו
    ירון 15/06/2011 11:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה רע?..30% על אג" ח תוך שבוע?!
    סגור
  • 1.
    ערב המשבר היו עמוסים באלביט הדמיה (ל"ת)
    יניב אז למה איילון 15/06/2011 10:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות