הצמיחה העולמית מורידה הילוך: מדד ה-OECD מצביע על האטה ברוב הכלכלות המובילות
בחודש אפריל נרשמה ירידה מתונה במומנטום הצמיחה של רוב הכלכלות הגדולות בעולם, כך עולה ממדד האינדיקטורים המובילים (CLIs) של הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (OECD). מדד זה מיועד לחזות נקודות מפנה עתידיות בפעילות הכלכלית, תוך השוואת מגמות כלל עולמיות.
מנתוני המדד עולה, כי כלכלת ארה"ב הינה יוצאת דופן בנושא זה, שכן היא ממשיכה להתרחב לעומת המגמה הכללית, אם כי באופן מתון יותר לעומת ההערכות שפורסמו בחודש האחרון.
אוסף האינדיקטורים המובילים [Composite Leading Indicators או בקיצור CLI] הוא מדד המורכב ממספר מדדים כלכליים, המשותפים לכל המדינות, ומשוקלל בצורה כזו שיקדים תמיד את ההתרחשויות הכלכליות בפועל.
מדד האינדיקטורים המובילים מצביע על יציבות בקצב ההתרחבות של גרמניה ובריטניה, על סימנים ברורים של האטה בקצב הפעילות הכלכלית של צרפת ואיטליה, ועל סבירות להתמתנות שיעורי הצמיחה בקנדה, לקראת המגמות ארוכות הטווח.
מדד האינדיקטורים הבוחן את הפעילות בסין מצביע על התמתנות אפשרית בפעילות הכלכלית. מדדים מובילים אחרים מצביעים על האטה בברזיל והודו, ועל סימנים ראשונים של ירידה במומנטום הצמיחה ברוסיה. בנוגע ליפן מעריכים ב-OECD כי בשל הנסיבות יוצאות הדופן איתן מתמודדת המדינה, בשלב זה לא ניתן לספק הערכות לגבי מדד האינדיקטורים המובילים.
נתון נוסף אותו מפרסם ה-OECD הוא מדד העסקים המתפתחים באסיה (Development Centre's Asian Business Cycle Indicators) ממנו עולה, כי הצמיחה ממשיך באזור זה. מדד זה אמור לספק אינדיקציה לגבי הטווח הקצר מאוד, כלומר, בטווח של רבעון אחד קדימה. הוא מאפשר להעריך את האקלים הכלכלי ואת פוטנציאל האיומים המאקרו-כלכליים בכלכלות אסיה, קרוב ככל האפשר לזמן אמת.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה