במצרים הפילו נשיא: האם מחיר הקוטג' יעשה פה בלאגן?

ההתכנסות של המוני צרכנים סביב מדורת הקוטג', היא דוגמא לעידן החברתי החדש המונע מרשתות חברתיות דוגמת הפייסבוק, שאנו עומדים בפתחו
 | 

גם אני, כישראלים רבים אחרים, פתחתי עיתון הבוקר (יום ד'), הדלקתי רדיו, ושמעתי שהקוטג' הוא מוקצה מחמת מיאוס, אויב המדינה, קאסטת הטמאים במדפי החלב בסופר. אני דווקא אוהב קוטג'. כרבים אחרים אני סבור שהקרום השמנתי המצטבר על השכבה הראשונה של הקוטג' שזה עתה נפתח, הוא ללא תחליף, קצת כמו ריח של אוטו חדש במעדני חלב. גם אני אוהב לפתוח את הקוטג' ולקלף ממנו את השכבות העליונות בכפית, ואחר כך להשאיר את שארית הקופסה לסנדוויצ'ים של הילדים, עד שילמדו. אבל גם אני, כמו עשרות אלפי ישראלים אחרים, אהיה מוכן להוציא את הקוטג' מהתפריט למשך חודש.

אבל הקוטג' הוא רק משל. ההתכנסות של עשרות אלפי (ואני מהמר שעד סוף היום כבר יהיה מדובר במאות אלפי) צרכנים סביב מדורת הקוטג', היא רק דוגמא לעידן החברתי החדש המונע מרשתות חברתיות דוגמת הפייסבוק, שאנו עומדים בפתחו.

נכנסנו אליו קצת באיחור: במצרים כבר השלימו את מהפכת הפייסבוק, בארה"ב כבר צלבו פוליטיקאים ואישי ציבור רבים אחרי תמונות מביכות ברשת או הצהרות מיותרות בטוויטר, אפילו בסוריה נהרגים מדי שבוע עשרות אלפי מפגינים בשם הפייסבוק. המחאות הצרכניות, החברתיות והפוליטיות בישראל בעידן הפייסבוק רק החלו. אז ככל הנראה המחלבות יורידו בקרוב את מחיר הקוטג' בכמה שקלים, ורשתות השיווק יישרו קו ויסכימו להוריד מחירים גם לא לפני ראש השנה. אבל בסוגיות הצרכניות האמיתיות והחשובות שעל הפרק, עדיין לא נחלנו הצלחה: מחירי הדלק, מחירי הדיור, המיסים הגבוהים.

בדיור אנחנו עדים למתקפה תקשורתית של מאות אקמולים ממשלתיים למחלה ממאירה, על מחירי הדלק קמו עשרות קבוצות והתקיימו עשרות דיונים בוועדות כנסת אלה ואחרות, אבל אף אחד עוד לא הצליח לבלבל את משרד האוצר בעניין הבלו. לפני מספר חודשים, שהשתרכתי במשך שעות בכבישים המהירים של אירופה אחרי מאות משאיות שמחו על עליית מחירי הסולר, הבנתי שמבחינה חברתית ישראל עדיין מחולקת ל-12 שבטים, אולי יותר, עם הרבה מדורות, לבד ממדורה טלוויזיונית אחת (ויסלחו לי קברניטי ערוץ 10: יש לכם תוכן מצוין אבל הדלקתם את המדורה הרבה אחרי ל"ג בעומר).

מחאת הקוטג' גם מביאה אותי לחשוב על התקשורת החדשה, בעידן הרשתות החברתיות: האם הזנב הארוך של הרשתות החברתיות מכשכש בכלב של התקשורת הממוסדת, או להפך? למרות עשרות ומאות הקבוצות בפייסבוק, נראה עדיין, גם במקרה זה, שהכלב התקשורתי יותר מכשכש בזנב, רק בניגוד לכלב על ארבע – הוא פשוט מודע לו יותר. מחאת הקוטג' החלה מסדרת כתבות של אילנית חיות מגלובס (גילוי נאות: הייתי עורך שלה), ומקים מחאת הקוטג' החל את מחאתו בטוקבקים לכתבה בגלובס. עם זאת, סדר היום התקשורתי הנוכחי לא בהכרח יישאר כך בעתיד הקרוב, ובכלי התקשורת נערכים כבר ליום הזה.

מבחינה תקשורתית, נכון להיום (ד') בבוקר, המחלבות הגדולות שנצלבות תחת כל עץ רענן, עדיין נוקטות בטקטיקה מוטעית. גורם בכיר באחת המחלבות הגדולות איתו שוחחתי הבוקר, חזר וציין את עליית מחירי הגלם, מחירי החלב, מחירי השינוע ועוד כהנה וכהנה נתונם כלכליים שלא ממש אומרים הרבה לקהל הרחב.

בתשובה לשאלה ישירה הודה הגורם שבמחלבה שלו עדיין לא מוכנים לדבר על צעדים פופוליסטיים בכדי לכבות את שרפת הקוטג', ומעדיפים להפנות את האש לבעייתיות הכוללת של מחירי המזון בארץ. בעברית, זה אומר שהמחלבות, נכון להבוקר, מעדיפות להיות צודקות ולא חכמות. אם המגמה לא תשתנה בשעות הקרובות, המחלבות עתידות למצוא את עצמן בקצה של מורד חלקלק, שעתיד להקיז מהן דם, לא רק קוטג'.

ואי אפשר לקנח בלי המפסידים והמרוויחים מעליות המחיר. כמו בכל דבר, גם בעליות מחיר יש מי שמרוויח והוא לא בהכרח המחלבות. קחו כמה נתונים: בשנה האחרונה עלה מחיר החיטה בעולם ב-82% ומחיר הסוכר עלה ב-66%. בשעה שעם ישראל משקיע את כספו במניות של יש או אין נפט בראש העין, ויש או אין גז בכמות מסחרית בים התיכון עם או בלי רגולציה ממשלתית זו או אחרת - מי שהשקיע את כספו במניות של סחורות מצרכי יסוד, אולי לא נהנה מהריגוש ברכבת ההרים היומית של מניות האנרגיה, אבל בהחלט הרוויח מספיק כדי לקנות כמה חבילות קוטג', ללא הנחה.

תגובות לכתבה(19):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 16.
    לא רק הקוטג
    אבי אסולין 22/06/2011 17:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צריך לפתוח את השוק של מוצרי החלב ליבוא ואנחנו הצרכנים נחליט מה טוב וטעים או יקר ולא כל מיני אינטרסנטיים שמשמינים אני קורא לפתוח את היבוא לכל מוצרי המזון
    סגור
  • 15.
    כרגיל טור שכיף לקרוא (ל"ת)
    מטי 20/06/2011 14:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 14.
    הגל הבלתי ניתן לעצירה מחלחל גם לעם ישראל
    13 המתעורר 17/06/2011 15:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הדעות חלוקות מאיפה החל ה"אפקט",המהומות באיטליה ויוון שהגיעו לתוניסיה? קהיר? ארצות ערב? אפילו ברוסיה היו הדים. אבל זה לא אפקט ולא מכונת פייסבוק. זה גל שמתעורר באנשים שכבר מאמינים בכוח-המשותף- שלהם ולא מוכנים יותר. כמו גל שאי אפשר לעצור ולא ידוע לאן יגיע
    סגור
  • 13.
    לכל ארועחסר חשיבות=הטיפש התורן שמפרשן אותה! (ל"ת)
    DODEL 16/06/2011 21:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • שמפרשן אותו, לא אותה (ל"ת)
    המתקן 17/06/2011 08:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 12.
    אורי, תעשה לי קוטג'! (ל"ת)
    צמחונית 16/06/2011 19:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 11.
    יש לייבה גבינו ללא מכס, זו התרופה המיידית (ל"ת)
    קובי 16/06/2011 06:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    לרודריגז גרסיא וכו
    שמעון 15/06/2011 20:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רודריגז יא טיפש - הקוטג זו הבעיה? אתה לא מבין שזה גימיק? 30 ש"ח לקילו ענבים זה בסדר? תרופות מצילות חיים שאנשים לא יכולים להרשות לעצמם זה בסדר? כתבת מאמר כדי להראות שאתה עושה משהו, אז אם החלטת לכתוב כבר משהו - תכתוב לעניין
    סגור
  • 9.
    קפה שחור עלית
    שמעון 15/06/2011 19:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם עליה בילתי מוסברת קניתי היום רק חבילה אחת ב-8.99 שוקל להחליף לסוג אחר למרות ההרגל.
    סגור
  • 8.
    זה לא רק גבינה. מוצרי המותגים עולים יותר !!!
    הגבן ממותג 15/06/2011 18:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם פסטה של אסם עולה יותר. גם חומוס של אסם (צבר) עולה יותר. גם שניצל של אסם(טבעול) עולה יותר. גם אורז של סוגת עולה יותר. הקונים הקטנים צריכים לעשות חרם מותגים. תנסו את האחרים בלי דעות קודמות !!!
    סגור
  • 7.
    תשדלו לעמוד בפיתוי ולא לקנות חודש ! בטוח
    aaa 15/06/2011 17:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ישפיע על החברות,וימתן את החזירות שלהם.
    סגור
  • 6.
    מחירי המוצרים - הסיבות!
    שחר 15/06/2011 17:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש לנו שוק מאוד קטן של מחלבות שנשלטת בידי הענקית - תנובה. תנובה מציבה מחירים למוצרים ובעקבותיה היצרניות מעלות את המחירים (אחרת תסבירו את סמיכות העלאות של המוצרים). מאז שתנובה נקנתה ע"י זהבית כהן מקרן אייפקס , תפקידה הוא להשביח את רווחי החברה ולמכור אותה לאחר מספר שנים ברווח גדול. כיצד אתם חושבים שאפשר להגדיל רווחים בשוק קטן ומונופולסטי כמו בארץ? פשוט מעלים מחירים!!!
    סגור
  • הסיבה המרכזית
    אלון 15/06/2011 19:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מכסי מגן שמונעים יבוא זול.
    סגור
  • 5.
    חברי הכנסת
    avi 15/06/2011 13:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היכן חברי הכנסת? היכן שלי יחמוביץ-נושאת הדגל החברתי, האם כל מה שמעניין אותם זה הדחכות עם ראש הממשלה? היכן מר שטייניץ הדגול? מדוע לא מחזיר הפיקוח על מוצרי החלב, נא תשומת ליבכם שאין כלל תחרות , כל המחירים בין תנובה לשטראוס מתואמים להפליא, היכן הממונה על ההגבלים? זו ממשלה לעשירים בלבד!!!!
    סגור
  • 4.
    למה אתם כותבים מחלבות??? זה תנובה !
    יעלה 15/06/2011 13:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תנובה מוכרת את רוב הקוטג בישראל - למה לא קוראים לילד בשמו?
    סגור
  • כי יש גם את שטראוס שמוכרת בעיקר את גבינת סקי (ל"ת)
    אנונימי 15/06/2011 17:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    כשהמחלבות ירגישו את זה בכיס
    שימי 15/06/2011 13:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם יתחילו לזוז. עד אז ימשיכו לשלוח ידיים ארוכות לכיסים שלנו
    סגור
  • 2.
    תזיזו את הגבינה בחזרה
    גבי 15/06/2011 13:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לצערי אין סיכוי שעמישראל יזיז את ישבנו השעיר בשביל שקל וחצי. כשזה מגיע למחאות צרכניות - אנחנו נהיים הכי אימפוטנטים במזרח התיכון.
    סגור
  • 1.
    קוטג' וגבינה לבנה אמורים לעלות 2.5 ש"ח
    אילנה שמול 15/06/2011 11:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    וזה מחיר בהגזמה. שימו לב לגודל הקוטג' והגבינה, כולה, כמה כפיות וזה נגמר. כאחת שגרה בארה"ב ובגרמניה תקופות קצרות וקנתה מצרכים במכולת, יכולה בהחלט לומר כי שם, מעבר לים, יש כוח קנייה לכסף. דבר שאין בארץ. גם אם השכר יהיה אותו השכר, שם קונים פי שתיים ושלוש באותו סכום וזה הבדל משמעותי. קוטג' וגבינה אמורים לעלות לא יותר מ- 2.5 ש"ח. כל אגורה מעל זו חוצפה שאין כדוגמתה וממש עושק. מעבר לכך, האם שמתם לב, שכל חנות מכולת וכל סופר, עושים החזרי סחורה למפעלי החלב על בסיס יום יומי, כל מיני מעדנים וגבינות שלא נקנו, מוחזרים ונזרקים כמובן לפח, אם המחירים היו שפויים והוגנים, לא היו החזרים כאלה שהולכים לפח. אנשים פשוט היו קונים את הסחורה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות