אורי ליכט: "מניות הסלולר יתקשו לספק תשואה עודפת, הן הפחות מומלצות בסקטור"
מניות חברות התקשורת, שבמשך שנים ארוכות נחשבו לחוף המבטחים המגונן, של משקיעים שחיפשו מניות דפנסיביות, רושמות בתקופה האחרונה ירידות לפחות כמו כל השוק.
החלטת ועדת הכלכלה מאתמול, לגבי ביטול קנסות היציאה למנויי חברת הכבלים {הוט}, חברת הטלוויזיה בלווין יס (מקבוצת
בזק
-2.71%
בזק
520
-2.71%
בסיס:534.5
פתיחה:526
גבוה:533
נמוך:516.6
תמורה:36,559,728
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
), וחברות הטלפוניה הנייחת על גבי האינטרנט (VoBB), המשיכו את מגמת החמרת הרגולציה כלפי חברות התקשורת.
לכך מתווסף החשש מכך שחברת החשמל מעלה הילוך בניסיונותיה להכנס לשוק התקשורת הנייחת, דבר שיגביר עוד יותר את התחרות בתחום.
אורי ליכט, מנהל מחלקת המחקר של בית ההשקעות IBI אומר, כי "מכלול האיומים על הוט, הכולל את ביטול קנסות היציאה, בצד השקת שידורי הטלויזיה רזים הטריסטריאליים (בחינם), הסיכוי שהיקף השידורים הללו יורחב, האיום שחברת החשמל תפרוס רשת תקשורת נייחת, ואי הוודאות לגבי המחיר לפיו תתבצע עסקת מיזוג מירס עם הוט, כל אלה לוחצים כרגע את המניה".
ליכט מעריך, כי לאחר שמירס תמוזג לתוך הוט, ובעקבות הדיבידנד הצפוי כבר השנה (הוט יכולה לחלק של עד 900 מיליון שקל, אם כי ב-IBI מעריכים שבסופו של דבר הדיבידנד יהיה קטן יותר), הרי שברמות האלה המניה עשויה לחזור להיות השקעה מעניינת, עם של 65 שקל (לעומת מחיר של כ-57 שקל בשעות אלה).
בנוגע למניית בזק אומר ליכט, כי "הירידות האחרונות במחיר המניה בהחלט יוצרות הזדמנות השקעה. בזק תספק בכל אחת מהשנים הקרובות של כ-13% בשנה. לאחר מכן תמשיך החברה לחלק דיבידנדים. אם משקללים את הסביבה שהופכת תחרותית יותר, בזק תוכל לחלק דיבידנדים בהיקף של כ-10%. כמו שאר חברות התקשורת, גם בזק סובלת מרגולציה, אבל היא צפויה לקבל גם 'סוכריות' רגולטוריות, שהחשובה בהן היא ביטול ההפרדה המבנית. ביטול זה עשוי לחסוך לחברה מאות מיליוני שקלים בשנה".
בנוגע למניות הסלולר אומר ליכט כי "למרות החולשה שמאפיינת אותן לאחרונה, הן עדיין המניות הפחות מומלצות מבין מניות התקשורת. ברמות אלה האפסייד בהן מוגבל ואנחנו מצפים לירידה של כ-25%-30% ברווחים, בשנתיים הקרובות. בסביבה שכזאת להערכתנו המניות יתקשו לספק עודפת".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה