מנכ"ל מידרוג: "היקף הנפקות האג"ח הקונצרניות לא השתקם מהמשבר"

גיל גזית, מנכ"ל מידרוג על הסיכון להסדרי החוב באג"חים: "הגורמים שהביאו להליכי הסדר נושים אינם תמיד קשורים לרמת המינוף של החברה, אלא מתבטאות בניהול חלש, תיאבון לסיכון ומודל עסקי חלש"
 | 
telegram
(2)

בהרצאה של הועד המנהל של איגוד החברות הציבוריות שהתקיים לאחרונה, התייחס גיל גזית, מנכ"ל חברת מידרוג, חברה שמסקרת את מצבן של חברות ציבוריות רבות למצב הכללי של שוק האג"ח.

בסקירתו על נתוני ההנפקות האגחים ציין גזית כי בשנת 2010 עלה שיעור ההנפקות החדשות ב-19%, עלייה מרשימה אך עדיין רחוקה מרמת הגיוסים של שנת 2007 שעמדה על שיא של 87 מיליארד שקל.

גזית הסביר את השוני בהנפקות, "עיקר הגידול בהנפקות בשנת 2010 נבע מהנפקות של מוסדות פיננסיים, שהיו אחראים ל-46% מכלל ההנפקות, זאת לעומת כ-36% בשנת 2009. עם זאת, בניטרול גיוסי הבנקים וחברות הביטוח, העלייה בהיקף הגיוסים מסתכמת ב-6% בלבד".

בהנפקות חברות הנדל"ן בלטו ב-2010 חברות המשקיעות בעיקר בחו"ל, ארה"ב, מזרח אירופה ורוסיה. בשנת 2009 בלטו מנפיקות מקומיות וסולידיות. בהתייחסות נוספת לשוק הנדל"ן הסביר כי חלה ירידה משמעותית בהיקפי הסדרי החוב ב-2010 עם סך של כ-3 מיליארד שקל, זאת לעומת 11 מיליארד שקל בסוף שנת 2009. הוא מציין שהירידה בחוב הבעייתי נבע בעיקר מסיום פרשת הסדר החוב של אפריקה. עוד אמר, "מרבית האג"ח המצוי בהסדרי חוב אינו מדורג וכולל סדרות בהיקפים נמוכים יחסית של עשרות ומאות מיליוני שקלים בודדים בפיזור גבוה".

"הגורמים שהביאו את החברות להליכי הסדר נושים כוללים לעיתים קרובות סוגיות שאינן קשורות לרמת המינוף של החברה, אלא מתבטאות בניהול חלש, תיאבון לסיכון ומודל עסקי חלש".

בניסיון לחזות את ההתפתחויות בשנת 2011 טען גזית כי, "השוק מפנים את המלצות ועדת חודק, אבל עדיין הגופים המוסדיים לא משתתפים מלאים בהנפקות האג"ח כיוון שלהערכתם קיים חוסר התאמה בין רמות הסיכון לריבית שהם מקבלים". עוד מעריך גזית כי "חברת החשמל, שנעדרה מהשוק בשנת 2010 תהיה מגייס מהותי גם בשנים הקרובות".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הדרוג הינו חארטא
    קובי 27/06/2011 05:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דוגמא: אג" ח אלביט הדמיה , 3 חודשים לאחר הנפקה בדרוג A אגח ז נופל 25%. מדובר בהונאה של ממש, ותביעה ייצוגית נגד מדרוג
    סגור
  • 1.
    חברות הדירוג לא שוות כלום, חבל על הכסף...
    r 26/06/2011 17:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מורידות דירוג אחרי היוודע אירוע שלילי כשכל השוק כבר יודע, מבין והפיל את המחיר. שווים לת-ת. מגיבים אחרונים או מפשלים במתן דירוג גבוה ורגע אחרי הנפקה מורידים. בושה. הרשות צריכה לחקור אותם.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות