בנקים גרמנים נותנים כתף: יתחייבו לתרום לתוכנית החילוץ של יוון
מוסדות גרמנים פיננסים מתקדמים לקראת הסכם גלגול החוב של האג"ח של יוון. כפי שצפה מנכ"ל דויטשה בנק, ג'וזף אקרמן, הבנקים בגרמניה מוכנים לתרום את חלקם כדי למנוע קריסה.
נציגים של הבנקים הגרמנים וחברות הביטוח שלהם, ניסחו טיוטת הצעה לקראת הפגישה עם שר האוצר וולפגאנג שוואבל (Wolfgang Schaeuble) ובכירים בתעשייה, בהם אקרמן.
ההערכות הן כי החברות הגרמניות, הנשענות על תוכנית המתאר של ההצעה הצרפתית, יתחייבו לתרום לתוכנית החילוץ של יוון, ויקראו לפתרון שיכלול את כל אירופה.
בכנס שהתקיים אמש בברלין פנה אקרמן בנאומו לקאנצלרית אנגלה מרקל ואמר: "ידנו מושטות לפתרון. אנחנו לא הולכים למהלך הזה בשמחה, אלא כדי לאפשר למחוקקים למנוע התמוטטות".
מנכ"ל הבנק למסחר של גרמניה, מרטין בלסינג שנאם בכנס אמר, כי "המוסדות הפיננסים בגרמניה הגיעו להסכמה על טיוטת הסכם לגבי השתתפותם בחילוץ יוון אם כי יש עדיין כמה מהמורות".
גורמים גרמנים וצרפתים הם הנושים הזרים הגדולים של האג"ח של יוון, והשתתפותם בתוכנית החילוץ היא המפתח להשגת גלגול של לפחות 30 מיליארד אירו (43 מיליארד דולר) מהחוב.
חברות גרמניות ומשרד האוצר הגרמני דנים כעת באפשרות לגלגל את החוב הנובע מהאג"ח שיגיעו לפרעון עד 2020, ולא רק מאלו שמועד הפרעון שלהן ב-2014.
הדיונים שהתקיימו אתמול התמקדו באחזקות באג"ח היווניות ובסוגייה איזה סכום יהיו הנושים מוכנים לגלגל. במרכז הדיונים ניצבת השאלה האם המשקיעים יאלצו למחוק חלק מהחוב הנובע מהאחזקות הקיימות שלהם, ואיך חברות דירוג האשראי יתייחסו לגלגול החוב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה