אסטרטגיית ארביטראז' אג"ח להמרה - האם זהו המצב הבטוח בתקופה תנודתית?
מעו"ף, מחיר אחרון: 1260.16
להלן ניתוח של מדד המעו"ף ומצבו היום:
1. המגמה ארוכת הטווח נותרה חיובית, נקודות השיא והשפל מסודרות בסדר עולה ואסור להיות פסימיים. 2. בחינת המחזוריות מלמדת כי בסבירות גבוהה נכונות לנו עוד 2-3 שנים חיוביות בשווקי המניות ועוד עלייה ניכרת לפני המפולת הבאה. 3. מתחילת השנה ראינו גלים יורדים ועולים ללא כיוון ברור. העליות החלו לפני שבועיים ולכן יש סבירות גבוהה להמשך עליות במשך החודש וחצי הקרובים ויותר. 4. ההתנגדות המשמעותית ביותר היא ברמת ה-1340. כאשר המעו"ף יגיע לשם, סביר שנראה מנוחה של לפחות כמה ימים. 5. חזרה ל-1340 צפויה להתרחש עד סוף אוגוסט. 6. כאשר תיפרוץ ההתנגדות ברמת ה-1340, צפויה תנועת התחזקות חדה ומהירה והמעו"ף צפוי להגיע עד 1600 נקודות תוך 3 חודשים מיום הפריצה. 7. תיקון גל העולה, אם יתרחש, צפוי להיעצר ב-1245 ולא נמוך מרמה זו. 8. מחזורי המסחר אינם גבוהים וזהו סימן שלילי אבל בשכלול שאר הפרמטרים עובדה זו עדיין לא משנה את התמונה.
מדד הנאסד"ק 100, מחיר אחרון: 2405
מדד הנאסד"ק הוא אחד המדדים החזקים היום. בניגוד למדדים אחרים כמו הדאו ג'ונס, ה-S&P500 ואחרים שמתקרבים לשיא שקבעו בסוף אפריל, הנאסד"ק 100 שבר ביום חמישי שיא חדש בדרך לפסגה. אפילו חברו הטוב מדד הנאסד"ק התקרב מאוד לשיא הקדם אבל לא הצליח לשבור אותו. יעד המחיר הוא 2700 עד סוף אוקטובר. בגלל העלייה החדה של השבועיים האחרונים גם תיקון יכול להיות אלים ולהוריד את הנאסד"ק 100 ל-2250.
אסטרטגיית ארביטראז' אג"ח להמרה
זוהי אחת מהאסטרטגיות הידועות והנפוצות ביותר שקרנות הגידור עושות בה שימוש. כמו כל ההשקעות האלטרנטיביות שמטרתן להניב רווח בכל מצב של השוק, גם ארביטראז' אג"ח להמרה אמורה לספק רווח ללא תלות בהתנהגות השוק. לכן גם את אסטרטגיה זו יש להחזיק בכל תיק השקעות במטרה להוריד את הסיכון ואת התלות של תשואת התיק בעליית שערי המניות ובירידת הריבית.
למרות שלאסטרטגיה מתאם נמוך עם השוק ושתוצאותיה אינן קשורות קשר חזק למניות ולאיגרות החוב. היא עלולה במצבי קיצון להפסיד הרבה כפי שנסביר מיד.
כיצד בונים אסטרטגיית ארביטרז' אג"ח להמרה?
נקנה איגרת חוב להמרה, כדי לבטל את החשיפה לשינויים במחיר המניה נמכור בשורט את המניה לפי יחס הדלתא. לדוגמא, הדלתא של אופציית הקול הגלומה באיגרת החוב היא 25% אזי על כל 1 מליון ש' של איגרות חוב נמכור בשורט 250,000 ש' מהמניה.
כדי למנף את האסטרטגיה כמו שנהוג בהשקעות אלטרנטיביות, יש לקחת הלוואה שכן המכירות בשורט אינן בסכומים שיספיקו לקניה נוספת ושוב מכירה בשורט. אלא אם איגרת החוב היא במסלול מנייתי ואז סכום המכירה בשורט גבוה יחסית.
זוהי אסטרטגיה פנטסטית שכן אם חישבנו נכון את הדלתא של איגרת החוב להמרה, שינוי במחיר המניה בעלייה או בירידה לא ישפיע על השווי הכולל. אבל איגרות החוב משלמות את הקופונים ומהוות הכנסה ותזרים שוטף.
האם אסטרטגיה זו הרוויחה ב-2008 - שנת המפולת?
האירועים החריגים של 2008 גרמו נזקים כבדים למשקיעים באסטרטגיה זו. למרות שתיאורטית היא אינה חשופה לשינוי במחיר המניה, בשנת 2008 נפלו איגרות החוב בעשרות אחוזים. למרות שמכירת המניות בשורט הניבה רווח, לא הספיקה הירידה להגן בפני ההפסד באיגרות החוב. הסיבה לכך שבדרך כלל מוכרים את המניה בסכום נמוך ביחס לסכום קניית האג"ח על פי יחס הדלתא.
קרן סוויד הצרפתית שפעלה באסטרטגיה זו הייתה ממונפת מאוד על הנכסים שלה והפסידה 5 מיליארד אירו בשבוע אחד במהלך 2008. מובן שמצב בו החברה פושטת רגל, מכירת המניה בשורט לא תגן עלינו מספיק והאסטרטגיה תפסיד. לפיכך, בדומה להשקעה ישירה באיגרות חוב קונצרניות בה חשוב לפזר כדי שלא ייווצר נזק גדול במקרה של חדלות פירעון, כך גם בארביטראז' אג"ח להמרה. חשוב לבנות את האסטרטגיה על מגוון רחב של מניות ואיגרות חוב.
מה לקנות ולמכור היום?
בועז הוא המנכ"ל של בית השקעות
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.