מפעיל הסלולר החמישי יוצא לדרך: גולן טלקום זכתה במכרז, סלקט נפסלה

קבוצת סלקט וקבוצת מרתון זכו בזו אחר זו הודות להצעות המחיר הגבוהות יותר אך נפסלו לאחר שלא הצליחו לעמוד בתנאי המכרז; האם מירס תעתור לבג"צ במחאה על התנהלות המכרז?
 | 
telegram

קיץ חם בשוק הסלולר. קבוצת גולן טלקום, שהצעת המחיר שלה במכרז הסלולר היתה הרביעית בגודלה, זכתה במכרז הסלולר ותהיה מפעילת הסלולר החמישית בישראל.

אחרי שתי פסילות, של שתי קבוצות תקשורת שלא הצליחו לעמוד בתנאי המכרז של משרד התקשורת ולגייס ערבויות בנקאיות להצעות המחיר שהן עצמן הגישו, החליטה ועדת המכרזים להעביר את הזכייה לגולן טלקום, שהציעה מחיר של 360 מיליון שקל. בכך תחליף גולן טלקום את קבוצת סלקט שבעצמה החליפה את קבוצת מרתון.

בראש קבוצת גולן טלקום עומד מיכאל גולן, היזם והמנכ"ל, המחזיק בכ-50% מהמיזם. גזבייה ניאל, שהינו בעל השליטה בחברת התקשורת הצרפתית איליאד פרי, מחברות התקשורת הגדולות בצרפת מחזיק בכ-30% מהמיזם, והאחים פריינטה, הבעלים לשעבר של מותג האופנה נפנף מחזיקים בכ-20%. אורן מוסט הוא הנשיא הקבוצה ומנהל התפעול הראשי.

כזכור, בסוף השבוע שעבר הגישה קבוצת סלקט לועדת המכרזים צ'ק דחוי בצד הבטחה של בנק ההשקעות גולדמן זאקס לספק ערבות בנקאית. אלא שתנאי המכרז דיברו בפירוש על ערבות בנקאית מבנק ישראל.

באותה עת אמרו גורמים בשוק ההון ל-Bizportal: "זה הזוי. יש תנאי מכרז וצריך לעמוד בהם. כל אחרת תגרור תביעות משפטיות". גורמים אלה העריכו כי קבוצת גולן טלקום תצליח לעמוד בתנאי המכרז ולגייס ערבות בנקאית מבנק ישראלי, משום שבניגוד לשני המתמודדים הקודמים, שהתחייבו ל-700 מיליון שקל, גולן טלקום הגישה הצעת מחיר של 360 מיליון שקל בלבד.

בין שני המפעילים החדשים לא צפויה לשרור ידידות רבה. נזכיר, כי חברת מירס, שהיתה החברה הראשונה שזכתה במכרז, הפכה למפעיל הרביעי, לאחר שהצליחה לגייס ערבות בנקאית של 705 מיליון שקל. לסכום זה יש להוסיף עוד כ-1-1.5 מיליארד שקל עבור פריסת התשתיות, השיווק וכו'.

בינתיים מירס כבר בחרה בנוקיה סימנס לספק את התשתיות והחלה להקים אתרים, מה שמספק לה יתרון בכל הקשור להשתלטות על נתח שוק. גולן טלקום, שנכנסת אחרונה לשוק, תאלץ להזדרז עם מכרז התשתיות ולהציע למשתמשים הצעה אטרקטיבית כדי לקחת נתחי שוק מהמפעילים הקיימים.

נציין, כי בהליך המכרז הסתייעה גולן טלקום בספקית תשתיות התקשורת נוקיה סימנס, שבימים אלה בונה את רשת הסלולר הרביעית בצרפת עבור מפעילת התקשורת הצרפתית איליאד. ניתן לשער שהיא גם תבנה עבור גולן טלקום את התשתיות בישראל. על פי לוח הזמנים המתוכנן, גולן טלקום תחל לשווק שירותים למשתמשים הסופיים ב-2012.

עתה נותר להמתין ולראות האם מירס תמחה על העובדה שהיא משלמת מחיר כפול מזה של גולן טלקום עבור הרישיון. אילו משרד התקשורת היה בודק היטב את המתמודדים שנגשו למכרז יתכן שהוא לא היה מאפשר לסלקט ולמרתון להשתתף ולהציע מחירים שאינם יכולים לעמוד בהם. במקרה כזה, מירס היתה יכולה לזכות עם הצעה של 365 מיליון שקל (5 מיליון שקל מעל ההצעה של גולן טלקום).

השאלה הגדולה כעת היא, האם מירס תגיש עתירה לבג"צ, במחאה על כך שהשתתפותם של שני המתמודדים שלא הצליחו לעמוד במחירים שהציעו, עלתה לה 350 מיליון שקל.

בתוך כך נזכיר כי, מירס ניסתה למנוע מגולן טלקום מלהשתתף במכרז ולפסול את מיכל גולן ואורן מוסט, במסגרת הליך משפטי, אולם סגן נשיא בית המשפט המחוזי, יהודה זפט, דחה את טענותיה.

כמו כן יש להמתין ולראות האם כניסת המתחרים החדשים אכן תגביר את התחרות. בעבר אמר ניאל כי מחירי הסלולר בישראל גבוהים מאד, והצהיר על כוונתו להציע למשתמשי הסלולר מחיר קבוע תמורת חבילת שירותים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות