סקירת הבנקים: "נדמה כי הכלכלה הישראלית מצטננת מעט, אך אנו עדיין חיוביים"
שבוע המסחר בבורסת תל אביב ננעל בעליות שערים למרות תנודתיות גדולה. מדד ת"א 25 הוסיף 1%, מדד ת"א 75 טיפס 0.4% ומדד הבנקים הוביל עם עלייה של 2.5%. עוד סקטורים בולטים לטובה היו הנדל"ן והטכנולוגיה בעוד שמגזר התקשורת בלט בחולשתו.
בסקירה השבועית שלהם מזכירים כלכלני בנק הפועלים כי עונת הדו"חות של החברות הישראליות עומדת בפתח וצופים תוצאות חיוביות ברקע לעונה חיובית גם בארה"ב.
עוד אומרים שם: "במישור המקומי, נדמה כי הכלכלה הישראלית מצטננת מעט בחודשים האחרונים, כפי שניתן לראות בשורת אינדיקטורים. עם זאת, חשוב לזכור כי המשק המקומי עודנו איתן מאוד, ומפגין ביצועי יתר משמעותיים על פני מרבית הכלכלות המפותחות".
בבנק, "ממשיכים להחזיק בדעה חיובית כלפי שוק המניות המקומי, וזאת נוכח רמות המחירים הנוחות להשקעה, גם אם קיים צפי להאטה מסויימת בצמיחה בחודשים הקרובים. למרות גישתנו החיובית, אנו מדגישים כי הטווח הקרוב צפוי להמשיך ולהיות תנודתי. על כן, למשקיעים בעלי פרופיל סיכון סולידי יותר, אנו סבורים כי אין זה הזמן להיות בחשיפה מנייתית מלאה".
גם בבנק לאומי צופים עונת דוחות חיובית ובעיקר בחברות הטכנולוגיה לאור תוצאות טובות במיוחד בחברות הטכנולוגיה בארה"ב. בזירת המאקרו מציינים שם את הנתונים החלשים יחסית הצופים התמתנות בשיעור צמיחת התוצר העסקי. אך עדיין "מוצאים את רמת המחירים הנוכחית, כפי שהיא משתקפת מרמת המכפילים, נוחה להשקעה. זאת, בפרט לנוכח האיתנות של הכלכלה הריאלית המקומית".
שוק האג"ח
השבוע התשואה על המק"מ לשנה נסחרה ברמה של 3.5% המגלמת ריבית של כ- 3.85% בעוד שנה. כלכלני הבנק מאמינים בריבית של 4.25% בעוד שנה ולכן ממליצים שם "להמתין עם ההשקעה במק"מ בתשואתו הנוכחית עד לחזרתו לרמות של כ- 3.75%".
באשר לאגרות החוב השקליות הקצרות מציינים בבנק כי "ביטול הפטור ממס על המק"מים למשקיעים זרים, המשיך לגרום לביקושים גבוהים בשחרים הקצרים (בעיקר בממשלתי שקלי 313 ), אשר תשואתו ירדה ל3.71%, תשואות שאינן אטרקטיביות להשקעה." באשר לבינוניים, תומכים בבנק בהמשל השקעה ברכיב זה.
כלכלני בנק הפועלים מזכירים את החלטת הריבית הצפויה ביום שני הקרוב ומעריכים כי תשאר ללא שינוי על 3.25%. בנוסף הם מזכירים, :בחודש אוגוסט הקרוב מגיע לפדיון גליל 5480 בהיקף של 9.5 מיליארד . פדיון זה, צפוי ליצור ביקושים לאג"ח מדדי לכל אורך העקום, כפי שקרה ביוני אשתקד"
כלכלני הלאומי מזכירים שמחיר הסיכון של אגרות החוב של מדינת ישראל ירד מעט השבוע ואת מדד חודש יוני שפורסם בשבוע שעבר והתאים לציפיות. באשר למחאה הציבורים מאמינים שם כי "על אף ההתגייסות הציבורית לא סביר כי נחזה בירידות מחירים בטווח הקרוב. המחאה עשויה לתרום לריסון עליות המחירים בהמשך השנה".
לסיכום מציינים הכלכלנים בסקירתם "תהליך עליית הריבית צפוי להיות ארוך ומתון מהתחזיות המוקדמות, עובדה שתתמוך ברמת התשואות בשוק המקומי בטווח הקרוב".
"אנו סבורים כי קיימת העדפה להשקעה באגרות חוב ממשלתיות במח"מ בינוני. בנוסף, בשל ההתפתחויות האחרונות בזירה האינפלציונית אנו ממליצים על אחזקה בתמהיל מאוזן בין האפיק השקלי לצמוד". באשר לקונצרניות מאמינים שם כי המחירים נסקו בשנתיים האחרונות ומעדיפים את האגרות לפדיון של עד 4 שנים תוך מיקוד בדירוגים גבוהים.
- 5.moki 22/07/2011 14:21הגב לתגובה זוהבנקים מרוויחים וזה סימן חיובי ברור .
- 4.זוג צעיר 22/07/2011 11:58הגב לתגובה זוראלי מתחיל באוקטובר ומסתיים במאי 2012.
- 3.הצחקתם אותי בסקירה 22/07/2011 11:34הגב לתגובה זואוסף של אנשי שיווק
- בנקים 22/07/2011 12:56הגב לתגובה זוהמניקאים האלה מדברים על צינון וכל ריבעון מציגים דחות מעולים של רווחים זבלים רמאים מדינה של עשירים ,בנקים רמאים
- 2.מה זה ברקע?ברקע לא קורה כלום ממה שאמרת (ל"ת)עילג 22/07/2011 10:08הגב לתגובה זו
- 1.יואב 22/07/2011 09:55הגב לתגובה זוהכל מבוסס על קרטלים,מיסים, עוד מיסים, ועושק. ברגע שזה נחשף - חברות רבות יפגעוו הממשלה תאבד מיציבותה.
- מי שעדיין לא בשוק שיחשוב פעמיים. (ל"ת)z 22/07/2011 23:43הגב לתגובה זו