אנליסטים על כיל: בנק איגוד ממליץ "תשואת חסר", ב-IBI מעלים את מחיר היעד
בחודש האחרון רשמה מניית כיל זינוק של כ-13%, במחזורים מהגבוהים בבורסה, כאשר המחזור הממוצע של המניה בחודש האחרון עומד על למעלה מ-119 מיליון שקל – הממוצע הגבוה בבורסה. היום רשמה המניה עלייה של כ-1.2% למחיר של 58.04 שקל, במחזור של כ-59.4 מיליון שקל.
לפני כשבועיים אמר סוחר בכיר בשיחה עם Bizportal כי "הזרים נכנסו בטירוף לכיל בשבועיים האחרונים, כל יום אנחנו רואים פקודות קנייה גדולות, גם מצד המחזיקים הכבדים בנייר שמגדילים אחזקה". לכתבה בהרחבה
באמצע אוגוסט תפרסם כיל את דו"חותיה הכספיים לרבעון השני. לקראת הדו"חות עדכנו בנק איגוד ובנק IBI את המלצותיהם. האנליסטים של IBI העלו את מחיר היעד למניית כיל ל-61 שקל, אבל הותירו את ההמלצה על "ניטרלי".
בדו"ח שפרסמו לקראת הדו"חות הכספיים של החברה הם מסבירים, כי "עליות המחירים האחרונות בשוק האשלג היו בקצב גבוה מהערכותינו המוקדמות. לאחר העליות האחרונות במחיר מניית כיל, אנחנו מעריכים כי פוטנציאל הרווח במניה מוגבל, ולכן מותירים את המלצתנו על ניטרלי. להערכתנו, החברה נסחרת קרוב לשוויה ההוגן".
על אף העלייה במחיר המניה בחודש האחרון, מאמינים באיי.בי.איי כי המניה נסחרת עדיין בחסר לעומת מתחרותיה בתעשייה, שגם הן רשמו עליות נאות. "להערכתנו", מסבירים באיי.בי.איי, "העליות האחרונות בסקטור הדשנים מוצדקות. המניות התאימו את שוויון לרמת מחירי הדשנים, בהם נרשמו עליות חדות בשנה האחרונה".
ב-IBI מעריכים כי למרות זאת, יש עוד מעט מקום לעליות נוספות. המחירים בשוק מתקרבים לרמת המחירים שמעליה תתחיל פגיעה בביקושים. לצד אלו קיים הסיכון הטמון במחירי הסחורות. אם אלו ירדו, תיעצר הגאות בתחום".
בנוגע לתוצאות החברה ברבעון השני מעריכים ב-IBI כי החברה צפויה לדווח על תוצאות טובות. "רמות הביקושים הגבוהות בשוק האשלג הביאו לעליית מחירי האשלג בשוקי הספוט ולקצב מכירות גבוה", הם אומרים. "גם בשאר מגזרי הפעילות של כיל צפוי שיפור".
בנק איגוד מותיר את המלצתו על "" ואת מחיר היעד על 52 שקל. "החברה טובה אך מחיר המניה גבוה לטעמנו", מסבירים האנליסטים של איגוד. "החברה פועלת בסביבת תנאי שוק חזקים יחסית, כאשר קצב עליית המחירים בשוק היעד שלה ממשיך להפתיע אותנו. עם זאת, השוק ההודי עדיין נעדר משוק האשלג - הרבה מעבר להערכות הראשוניות. למרות זאת, נראה שהמשקיעים מתעלמים מכך לחלוטין.
"ועדיין, 1.5 מיליון טון נוספים שאמורים להמכר לשוק ההודי, יחסרו בתוצאות החברה. השוק הסיני מפצה רק על חלק מכך עם חוזה מוגדל ב-2011. לא מן הנמנע כי הודו תחזור לבסוף לשוק, אבל לדחיית ההכנסות יש משמעות כלכלית, ולא בטוח שהיא מתומחרת כראוי בשוק.
"הסינים, לעומת זאת, עונים על כל הציפיות מעל ומעבר", מציינים באיגוד. "הם עומדים בלוחות הזמנים ואף חתמו על חוזה חצי שנתי נוסף, כמתוכנן. בסך הכול אמור השוק הסיני לרכוש השנה מכיל כמיליון טון אשלג (לעומת כ-700 אלף טון אשתקד). מה שמפתיע עוד יותר הוא המחיר: 470 דולר לטון, הרבה מעל ל- 430-450 דולר לטון שהערכנו בשלב מוקדם יותר. המחיר הגבוה עשוי לקבוע גם מחיר מינימום גבוה יותר עבור ההודים לכשיחזרו לשוק".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תגיע לשער 80 (ל"ת)כיל 26/07/2011 22:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
אל תגזים אבל עד סוף אוגוסט שער 65 (ל"ת)אייל 27/07/2011 09:09הגב לתגובה זו0 0סגור