מעבדים ומרוויחים: איזיצ'יפ צמחה ב-16%, והגדילה את הרווח הנקי בכ-32.4%
חברת איזיצ'יפ סמיקונדקטורס, המפתחת מעבדים לרשתות אית'רנט, פרסמה את דו"חותיה הכספיים לרבעון השני מהם עולה, כי הכנסות החברה ברבעון הסתכמו בכ-17.3 מיליון דולר, צמיחה של כ-16% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ושל כ-31% לעומת הרבעון הקודם. שולי הרווח הגולמי הגיעו ל-77.9% על בסיס GAAP ול-80% על בסיס Non-GAAP. המניה סגרה את המסחר בתל אביב בעלייה של כ-5.3% במחזור גבוה מהממוצע.
הרווח הנקי על בסיס GAAP הסתכם בכ-4.8 מיליון דולר או 17 סנט למניה, לעומת רווח של כ-2.2 מיליון או 9 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד, ורווח של כ-1.5 מיליון דולר או 5 סנט למניה ברבעון הראשון השנה. הרווח הנקי על בסיס Non-GAAP הסתכם בכ-9.4 מיליון דולר או 33 סנט למניה, לעומת רווח של כ-7.1 מיליון או 26 סנט למניה ברבעון המקביל (גידול של כ-32.4%) ורווח של כ-5.4 מיליון דולר או 19 סנט למניה ברבעון הראשון (גידול של כ-74%).
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם בכ-9.2 מיליון דולר, והביא את סכום המזומנים בקופת החברה לכ-121 מיליון דולר, לעומת כ-108.5 מיליון דולר בסוף הרבעון הקודם.
אלי פרוכטר, מנכ"ל החברה אמר עם פרסום הדו"חות כי "ברבעון השני רשמנו שיפור בכל הפרמטרים, כולל השגת שולי רווח גולמי Non-GAAP של 54%".
גורמים בשוק מסבירים כי מבין החברות שמפתחות מעבדי רשת אית'רנט, איזיצ'יפ היא אחת הבודדות שהמעבדים שלה מסוגלים לטפל במהירויות הגבוהות במיוחד. לאחרונה החלה החברה למכור את מעבד הרשת מהדור הרביעי שנמכר במחירים גבוהים, ומיועד למתגים ונתבים ברשתות תקשורת המבוססות על טכנולוגית האית'רנט. מעבד זה מסוגל לטפל בנפחי תקשורת שעוברים במהירות של 100 ג'יגהביט בשנייה. בנוסף, המעבד ניתן לתכנות על ידי הלקוח ובכך מספק גמישות רבה, והוא כולל מנהל תעבורה מובנה בתוך המעבד. תכונות אלו הן ייחודיות לטכנולוגיה של איזיצי'פ.
לאחרונה הכריזה החברה על מעבד הדור החמישי (ה-MP5) שמסוגל לטפל בנפחי תקשורת של 200 ג'יגהביט בשנייה. גורם בשוק טוען כי איזיצ'יפ בדרך כלל מקדימה את המתחרים ביציאה לשוק עם מעבדים שפועלים במהירויות הגבוהות. בין לקוחותיה של החברה נמנים רבים מבין ענקי ציוד התקשורת מהשורה הראשונה בהם אלקטל, Huawei, סיסקו ואחרים. לדברי גורם אחר, מספיק שלקוח אחד הגדיל הזמנה במידה משמעותית כדי להקפיץ את היקפי המכירות של איזיצ'יפ.