תעודות הסל נחלשו במהלך חודש יולי: רשמו פידיונות נטו של 522 מיליון שקלים
המגמה השלילית בשוקי העולם השפיעה על שוק תעודות הסל שהמשיך להחלש במהלך חודש יולי. "במהלך יולי פדו המשקיעים כ-522 מיליון שקל נטו (פדיונות פחות גיוסים) מתעודות הסל", אומר רונן סולומון, מנהל איגוד תעודות הסל בלשכת המסחר. "החברות שבלטו בגיוסים היו פסגות סל והראל סל, שעל אף המגמה השלילית הצליחו לרשום ביולי גיוסים גדולים יותר מהפדיונות. מתחילת השנה גייס ענף תעודות הסל סכום של כ-564 מיליון שקל נטו".
לדבריו, "נכון לסוף יולי מנהל שוק תעודות הסל נכסים בסכום של כ-55.3 מיליארד שקל. זהו קיטון של כ-1.2% לעומת יוני, אז נוהלו נכסים בסכום של כ-56 מיליארד שקל. נזכיר, כי רמת השיא נרשמה באפריל, אז הסתכמו נכסי שוק תעודות הסל בכ-59.7 מיליארד שקל".
עם זאת, מציין סלומון כי "שיעור הפדיונות בענף תעודות הסל נמוך עדיין מזה של ענף קרנות הנאמנות, הודות לשיעור האחזקות הגבוה של גופים מוסדיים בתעודות סל, ואלו מחזיקים במוצרי מדדים".
מהתפלגות ההשקעות בין קטגוריות עולה שהיציבות נשמרת. כ-38% מהמשקיעים העדיפו את מדדי המניות המקומיים, כ-20% השקיעו במדדי מניות בחו"ל, כ-28% השקיעו באגרות חוב בארץ. והשאר במדדי אג"ח בחו"ל, תעודות ממונפות ואסטרטגיות, סל מדדים ותעודות פיקדון.
"על אף המיזוגים שבוצעו לאחרונה בענף", אומר סולומון, "נתחי השוק של החברות כמעט לא השתנו. נתח השוק של תכלית ואינדקס מבית דש-איפקס עומד על כ-33.3% מהשוק. קסם מבית אקסלנס מחזיקה בכ-32.8% משוק תעודות הסל, פסגות סל מחזיקה בנתח שוק של כ-14.2%, מיטב ומבט שמוזגו לאחרונה, מחזיקות יחדיו בנתח שוק של כ-12.9%, והראל סל מחזיקה נתח של 6.9% משוק תעודות הסל".