פגיעה בשווי: הקפאת הורדת מס החברות יפחית את שווי החברות בבורסה ב-6%

ניתוח שבוצע בלידר שוקי הון: הפגיעה תהיה בשורת הרווח הנקי אחרי מס, גידול בהוצאה השוטפת למס וכמו כן פגיעה מיידית בהון העצמי
 | 
telegram
(6)

המחאה החברתית בשבועות האחרונים כבר נתנה את אותותיה בשווקים ועלולה להשפיע מהותית על הכלכלה המקומית. בסקירה שהגיעה לידי Bizportal מתייחסת לנה איצקוב שוורץ מלידר שוקי הון לפגיעה האפשרית במקרה ולא יופחת מס החברות.

לדבריה, אם מס החברות ימשיך לעמוד על 24% ולא ירד ל-18% הנפגעים העיקריים יהיו סקטורי הנדל"ן, תקשורת, גז, קמעונאות וחברות אחזקה. מס החברות היה אמור לרדת מ-24% בהדרגתיות כל שנה עד שהיה אמור להיקבע על 18% בשנת 2016 והילך.

הפגיעה בחברות תהיה בשורת הרווח הנקי אחרי מס, ירידה של 8% ברווח הנקי העתידי או ב-6% בשווי החברות לאחר . משמעות נוספת היא גידול בהוצאה השוטפת למס, והפגיעה גבוהה יותר בחברות רווחיות המשלמות מס, ובעיקר אלה המשלמות באופן שוטף את שיעור המס הסטטוטורי ולא נהנות מהטבות מס שונות. "פגיעה נוספת הינה עבור חברות בעלות התחייבויות מסים נדחים, אשר יצטרכו להגדיל את ההפרשה, ופירוש הדבר הוא פגיעה מיידית בהון העצמי".

חברות הנדל"ן

החברות תסבולנה בצורה משמעותית כאשר צפוי קיטון בהון העצמי וכתוצאה מכך גידול ביחסי המינוף, אשר עשוי להוביל אף לפגיעה בדירוג. כמו כן מסתמן קיטון ברווח הנקי כתוצאה מהגידול במס השוטף, וכתוצאה מכך קיטון בדיבידנדים. פגיעה תסתמן גם בתזרים המזומנים ושווי החברה כאשר חברות אלו התחייבויות מסים נדחים בהיקף המשמעותי ביותר.

חברות תזרימיות - תקשורת וקמעונאות, סקטור הגז

חברות המשלמות את שיעורי המס הסטטוטורי צפויות לספוג פגיעה בשווי של כ 6%-8. ירידה ברווח הנקי בעקבות אי הפחתת המס תביא לפגיעה ביכולת החברות לחלק . המודל של חברות הגז מניח מלכתחילה קבלת תזרימים בשנים בהן צפויה הפחתת המס, השפעת ביטול ההפחתה צפוי לפגוע בשווין בכ-8%.

חברות אחזקה

שווי חברות האחזקה עלול להפגע בשל ירידת השווי של האחזקות, וכמו כן עלולות להיות מושפעות משינויי מיסוי אחרים (רווחי הון ודיבידנד). "חברות האחזקה ברמת הסולו כמעט ולא מושפעות משינוי במס החברות. עם זאת שווין עלול להפגע כתוצאה מפגיעה בשווי של החברות המוחזקות בשל המינוף".

לגביי חברות הביטוח, הן תפגענה מהתשלום השוטף ומסעיף המסים הנדחים, אולם ההשפעה על ההון פחותה מאשר חברות הנדל"ן. לגביי הבנקים, הם נפגעים אבל בשל סעיף מסים נדחים לקבלה והפוטנציאל האפשרי של הפחתת המע"מ, הפגיעה צפויה להיות נמוכה ביחס לחברות הנדל"ן והביטוח.

חברות המחזיקות במפעלי תעשיה, כטבע וכיל לא צפויות להיפגע משמעותית היות ומשלמות באופן שוטף שיעור מס הנמוך משיעור המס הסטטוטורי.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    אז מה.מה אכפת לי שווי חברה על הנייר.מה אכפת (ל"ת)
    הבורסה הדפוקה הזו 10/08/2011 17:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    מס חברות
    הסותר 10/08/2011 13:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איזה קשקוש של כתבה . הרי עד היום היה מס חברות של 24%.ומכן הרווח הנקי. לא העלו כעת את מס החברות ב-6% אלא השאירו אותו דבר ולכן לא אמור להיות שום שינוי ברווח הנקי. השוק לא תמחר ירידה עתידית של 6% ולכן כותב הכתבה מקשקש
    סגור
  • 100% צודק! ביזפורטל היום מככבים עם קישקושים (ל"ת)
    פאנקי 10/08/2011 14:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    מה שהגיע בחטא נילקח בצדק אין פה הפסד. (ל"ת)
    זה מצחיק 10/08/2011 13:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מסקנה הבורסה צריכה לרדת 15 אחוז ללא השפעה אחר (ל"ת)
    רואה חשבון 10/08/2011 13:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • החלטה זו כמו מס על הבורסה בתוספת 6 אחוז (ל"ת)
    פלדמן את פלדמן 10/08/2011 13:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות