הקיפאון בתעשייה הפך להתכווצות: מדד מנהלי הרכש מתחת ל-50 נקודות

כלכלני בנק הפועלים: המדד ירד ל-49.4 נקודות, וכל רמה מתחת ל-50 משמעה התכווצות. היצוא התכווץ במידה משמעותית והמדד צנח ב-22.2 נקודות לרמה של 41.2 נקודות; שוק העבודה ממשיך להגדיל ביקושים
 | 
telegram
(1)

בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש פרסמו היום את מדד מנהלים הרכש ממנו עולה, כי בחודש יולי ירד המדד ב-2.9 נקודות אחוז לרמה של 49.4 נקודות. לדברי בנק הפועלים, כל מדד מתחת ל-50 משמעו התכווצות בפעילות התעשייה.

ביצוא חלה התכווצות דרמתית, כאשר רכיב היצוא במדד איבד במשך חודשיים 22.2 נקודות וירד לרמה של 41.2. כלכלני בנק הפועלים אומרים כי בחצי השנה האחרונה הצביע המדד על כך שפעילות התעשייה בישראל קופאת על שמריה, והוא נע סביב רמת ה-50 נקודות. רכיב הביקושים המקומיים ירד ב-1.9 נקודות ל-50.5 נקודות – קרוב מאוד לגבול שבין התרחבות להתכווצות בפעילות (שכאמור, הינו 50 נקודות). למרות זאת, רכיב התעסוקה נותר יציב ברמה גבוהה, וכבר שנתיים שהוא מצביע על עלייה בהיקף התעסוקה.

ברמה הבינלאומית, ממדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan עולה, כי ביולי נרשמה בעולם ירידה במדד מנהלי הרכש מרמה של 52.3 נקודות לרמה של 50.6 נקודות. רוב רכיבי המדד נמצאים קרוב לרמת ה-50 נקודות (גם כאן, רמת ה-50 נקודות היא הגבול בין התרחבות להתכווצות בפעילות). מדד מנהלי הרכש בארה"ב ירד ל-50.9 נקודות ובסין הוא נמצא זה החודש השני מתחת ל-50 נקודות.

כלכלני בנק הפועלים מסרו, כי בחודשיים האחרונים חלה ירידה חדה בסעיף ההזמנות ליצוא, על רקע סימנים להאטה בסחר העולמי. גם רכיב הביקושים המקומיים נמצא ברמה הקרובה ל-50. התנאים הגלובליים בתקופה זו מקשים מאוד על המשך התרחבות הייצור התעשייתי, וניכרת האטה בצמיחת המשק, שמשפיעה גם על משקי הבית וההשקעות. אמנם מגמות אלו לא באו לידי ביטוי עד כה בשוק העבודה, אך יש לזכור ששוק העבודה בדרך כלל מגיב בפיגור לתפניות בפעילות הכלכלית.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אז איך זה שבכל חודש מייצאים ביותר ויותר $?
    גדי ל. 15/08/2011 13:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היצוא לפי הלמס היה מתחת ל-4 מיליארד $ לחודש לפני שנה והיום יותר מ-4 מיליארד וזה עוד כשהדולר נחלש לעומת האירו. או שהלמס טועה או שהיצואנים . אני מעדיף להאמין ללמס.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות