ברננקי מושך זמן
ביום שישי נשא יו"ר הפד האמריקני, בן ברננקי, נאום בג'קסון הול. נאומו לא הפתיע, לטובה או לרעה. המסרים העיקריים תאמו את ציפיות השוק. ברננקי הצהיר כי יפעל לעודד את הכלכלה וכי יש בידיו די כלים לעשות כן. מה שברננקי לא אמר, שעל רקע הקשיים הפוליטיים הפנימיים והכלכליים של ארה"ב, ארסנל הכלים העומד לרשותו של בן ברננקי מוגבל. יו"ר הפד מושך כרגע זמן עד ספטמבר כדי לראות איך מתנהגים השווקים וכיצד פועלים נגידי הבנקים המרכזיים, בדגש על אירופה?
הכלכלות המערביות ממשיכות לצמוח בקצב איטי והן עדיין בשלב ההתאוששות מהמשבר הכלכלי של 2008. במצב השווקים כיום, הזרמת כספים אינה הפתרון האולטימטיבי לעידוד הצמיחה כל עוד היא באה לבדה ולא מלווה בתוכניות ממשלתיות. השווקים עדיין צריכים זמן כדי להתאושש בצורה מלאה מהמשבר הכלכלי האחרון ותוכניות ההרחבה מסייעות למשוך זמן ולהעביר מסר מרגיע למשקיעים. בנאומו בספטמבר צפוי ברננקי להודיע על תוכנית הרחבה כמותית נוספת (QE3) במטרה לעודד את השווקים, הכלכלה והמשקיעים.
לתוכנית ההרחבה תהיה השפעה על עקום התשואות האמריקני, בעיקר על אגרות החוב הארוכות, בהן התשואה גבוהה יחסית לתשואות האגרות הקצרות. חשוב לזכור שהרחבה כמותית לבדה לא תספיק כדי לעודד את הצמיחה בכלכלה העולמית. על הבנקים המרכזיים והממשלות לנקוט פעולות אגרסיביות במספר מישורים מקבילים.
ראשית במישור ההצהרתי - על הבנקים המרכזיים להצהיר בצורה ברורה שהם יתמכו בכלכלה בכל הכלים העומדים לרשותם, ולא יתמכו בבנקים הגדולים, בעיקר באירופה, מפני קריסה. עליהם להבהיר כי הבראת הכלכלה ועידוד הצמיחה הם היעדים המרכזיים שלהם.
במישור ההרחבה, על הבנקים המרכזיים לפעול להזרמת כספים שקולה ומדודה לכלכלות בעייתיות ואף לבנקים גדולים, בכדי למנוע משבר רחב היקף ולעודד את הנזילות בשווקים והפעילות הכלכלית. נפילת בנק גדול או פשיטת רגל של מדינה מובילה באירופה עשויה להוביל למשבר גלובלי נוסף.
מישור ההרחבה חייב להיות מלווה גם במישור הצנע, במסגרתו כלכלות חייבות לאשר ולהחיל תוכניות צנע במטרה לצמצם את היקף החוב הלאומי, ולהתאימו ליכולות הכלכליות של כל המדינה. רק שילוב פעולות של כל קובעי המדיניות יסייע להניע את הכלכלה העולמית ממסלול של האטה ואף מיתון, חזרה למסלול של צמיחה.
כרגע עלינו לראות כיצד נוהג ה-ECB ולהמתין לנאום ברננקי ב-21 בספטמבר. יש מקום להניח שהשווקים ינהגו בתקופה זו בתנודתיות נמוכה מזו שהורגלנו אליה בשבועות האחרונים, כשברקע נמצאת תוכנית ההרחבה האפשרית של הפד. הסיכונים וחוסר הוודאות עדיין רבים. אך בהנחה שאכן תהיה התגייסות כללית להבראת הכלכלה העולמית, המחירים שיש היום בשוק בדגש על אפיק אגרות החוב הקונצרניות, נמוכים וראוי לשוב ולהגדיל חשיפה בסלקטיביות ובהדרגה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בקיצור-להגדיל חשיפה???? (ל"ת)מצחיק 29/08/2011 23:40הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.סיגמא האלו בדיחה.טולי 29/08/2011 18:25הגב לתגובה זו0 0מישהו לוקח אותם ברצינות?סגור
-
מישהו לוקח אותך ברצינות?משקיע 30/08/2011 09:27הגב לתגובה זו0 0חברה מקצועית ואמינה...סגור
-
זה לא חינםאחד שיודע 30/08/2011 12:29הגב לתגובה זו0 0סיגמא משלים הרבה כסף כדי שאיש חסר ידע בשוק ההון ירשום אצלם. אורי בקושי יודע מה ההבדל בין מק" מ לאג" ח. זה פשוט בדיחה שכל אחד שמשלם לביזפורטל נותנים לו לרשום.סגור
-
כן-התעשרתי מהם.לקוח אמיתי 29/08/2011 22:51הגב לתגובה זו0 0ב2008 דן גלאי היה היחיד בארץ שראה את ההזדמנות באג" ח הקונצרני וייעץ ללקוחות לקנות.אין לי מקום באוהלים ברוטשילד בגללו.סגור
- טען עוד
-
לאדני 29/08/2011 21:57הגב לתגובה זו0 0זו רק פרסומת חינםסגור