מיטב: הבנקים הישראלים מגיעים למשבר הנוכחי עם הגנה טובה יותר מ-2008

כלכלני מיטב: "הפגיעה העיקרית שעלולה להיות בשווי הכלכלי נובעת מירידות הערך בהשקעות באג"חים של בנקים זרים, מדובר בעיקר בבנק לאומי ובבינלאומי"
 | 
telegram
(3)

לקראת פרסום דו"חות הבנקים ביומיים הקרובים, פירסם בית ההשקעות מיטב דו"ח על הבנקים בו טוענים הכלכלנים, כי הפגיעה העיקרית שעלולה להיות בשווי הכלכלי של הבנקים נובעת מירידות הערך בהשקעות הבנקים באג"חים של בנקים זרים להם הם חשופים. מדובר בעיקר בבנק לאומי ובבנק הבינלאומי.

במיטב מעריכים, כי במקרה של משבר כולל באירופה ומיתון כפול בארה"ב, מגזר הבנקים יסחר סביב ה-0.7 על ההון העצמי. מצב זה ישקף פגיעה ממשית באיכות תיקי האשראי בבנקים. בצד החיובי מציינים במיטב, כי הבנקים הישראליים מגיעים למשבר הנוכחי עם אמצעי מיגון טובים יותר מאלו שהיו ברשותם ב-2008.

ראשית, הם חיזקו את בסיס ההון העצמי שלהם, בעיקר הודות להפסקת חלוקת הדיבידנדים ב-2008 וב-2009. שנית, בניגוד למצב במשברים שהיו ב-2001 וב-2008, כיום עומדת הלימות הון הליבה של הבנקים הישראלים בקנה המידה העולמיים (כלומר הם מיישרים קו עם מדינות ה-OECD).

בנוסף, המגזר העסקי החל בהורדת רמות המינוף והגדלת אמצעי הנזילות. יחס החוב של הסקטור העסקי עומד כיום על כ-98% מהתוצר, לעומת רמה של כ-120% מהתוצר בסוף 2007. לכן, נטל החוב של הסקטור העסקי ביחס לגודל הכלכלה סביר יותר כיום, אף שהוא גבוה עדיין לעומת זה הנהוג ברוב מדינות ה-OECD.

עוד טוענים במיטב, כי אף שרמת המינוף של משקי הבית עלתה בשנים 2009-2010, מ-30% מהתוצר ל-45%, רמת המינוף של הצרכן הישראלי נמוכה עדיין מהממוצע במדינות ה- OECD. לכן הם מאמינים שברמות המינוף הקיים, למשקי הבית יש עדיין יכולת גבוהה לשרת את חובם.

עם זאת, לא רואים עדיין ירידה ברמת התיאבון של הבנקים המקומיים לממן עסקאות ממונפות במחיר נזיד עדשים, והריבית שהם גובים אינה מפצה כראוי על רמת הסיכון. בשקלול כל ההתפתחויות של השנתיים האחרונות מסכמים הכלכלנים, כי נראה שיכולת הספיגה של הבנקים טובה יותר היום מאשר ב-2008.

לדבריהם, הבעיה העיקרית היא כרגע עודפי הנזילות במט"ח שהצטברו בבנקים הישראלים והחשש שבסביבת נמוכה, חלק מהבנקים הישראלים יתפתו להשקעות באג"חים של בנקים זרים. מאידך, הם מציינים כי בנק לאומי והבנק הבינלאומי, שהינם כאמור בעלי חשיפה גדולה לבנקים באירופה, מתחילים להקטין את רמת החשיפה, ולא יחכו לרגע האחרון כפי שקרה במשבר של 2008.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    מנהלים טובים סטנלי פישר! (ל"ת)
    חני 29/08/2011 16:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    איך באים טוב אחרי ירידה של 25% השנה??????????
    קורא בהלם 29/08/2011 14:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תגידו אתם שפויים? צריך לחקור את מחלקות המחקר הללו שמעולם לא הוציאו המלצת מכירה לשום נכס סחיר. מעולם!!!!
    סגור
  • 1.
    רק לא מספרים את האמת ובטח לא הכל
    שוקי 29/08/2011 14:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמה דיסקונט ימחוק? כמה מליארדים טובים !!! כמה פועלים ימחוק על אפריקה ,על שיכון ובינוי,על תיק הניירות ערך,על הנדל" ן,הלוואות שלא יחזרו ויקרא " חוב אבוד" .למה לא מספרים לנו כמה לאומי מושקע בפורטוגל,ספרד,איטליה, והבנקים האחרים,למה עושים לנו " כאילו הכל טוב" אבל לא מספרים את האמת. היה ניצוץ קטן שמזרחי יפסיד 30 אחוז מהמשכנתאות.................30 אחוז אתם מבינים והיכן כל ההשקעות שימחקו בחו" ל? וכל ההפסדים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות