זרם ההכחשות נמשך: נגיד הבנק הצרפתי - "אין צורך בתוכנית מימון לבנקים בצרפת"

בתוך כך ומאחורי דלתיים סגורות, ארה"ב ואירופה מתכננות סיוע של יותר מ-2 טריליון דולר. עוד אמר שר החוץ הצרפתי: "ליוון יש תוכנית ועליה ליישם אותה"
 | 
telegram

השמועות צפויות לתפוס את הבמה המרכזית בעוד המשקיעים נאחזים בכל שביב של מידע על מנת לנווט בסערת הרגשות שתקפה את השווקים לאחר שנגיד הבנק המרכזי בצרפת שלל את השמועה בדבר עסקה סודית בין צרפת וגרמניה בגובה 1.7 טריליון דולר במטרה להציל את גוש האירו ולאפשר ליוון להשתמט מחובותיה.

נכון ליום שישי התשואה על האג"ח היווני לשנתיים נסחרת כבר ברמה של 69.7%, זאת לאחר נפילה של כמעט 15% רק בשבוע האחרון (בכל יום בשבוע האחרון האיגרות איבדו גובה). ממחירי ביטוחי האשראי של יוון משתקף כי הסיכוי לפשיטת רגל עומד על 90%.

נגיד הבנק הצרפתי הדגיש כי הבנקים הצרפתים יציבים כאשר הוא מציין כי "הבנקים הצרפתיים לא מחביאים אף נכס רעיל בדוחותיהם", כשהוא רומז על הנעשה מעבר לים, בארה"ב. כאשר התבקש להגיב על השמועה של תוכנית מימון מחדש לבנקים הצרפתיים, הגיב נוייר כי "אין לנו תוכנית כזאת וגם אין לנו צורך באחת".

במהלך תדרוך לא רשמי במסעדה בוושינגטון, היכן שנפגשו נציגים מהבנק העולמי והקרן המוניטרית העולמית במטרה לעלות אסטרטגיות ללחימה במשבר הפיננסי, בכיר ממשרד האוצר הודה כי סביר כי המלווים של יוון יאבדו כמחצית מכספם – מה שיגרום למכה אנושה עבור הכלכלה העולמית.

בתגובה לכך הגיב נגיד הבנק הצרפתי ואמר כי "ליוון יש תוכנית ועליה ליישם אותה. בכל אופן, זה ברור שלגוש האירו בעיות משלו שהוא צריך לפתור". למרות ששרים ברחבי אירופה ממשיכים להתעקש כי על יוון לכבד את התחייבויותיה, מאחורי דלתיים סגורות, ה-G20 הסכים כי יוון לעולם לא תוכל לעמוד בתשלום אדיר של 350 מיליארד המרכיבים את החוב הממשלתי במדינה.

משכך, ב-G20 נעשות הכנות לקראת "חדלות פירעון מאורגנת" שתאפשר את תשלום חובותיה של יוון למספר חודשים בשווי 5 מיליארד יורו. במהלך התקופה הזו, ינסו ארה"ב והאיחוד להקים חבילת חילוץ כוללת בשווי 2.1 טריליון דולר, כחלק מהמאמץ המשותף לטפל בזליגת המשבר לאיטליה, ספרד ופורטוגל.

נציין, כי הפאניקה של יום שישי החלה לאחר סעודת ה-G20 שאליה הצטרפו עיתונאים כלכליים בכירים במסעדת הפאלם סטייק האוס. לאחר מספר שעות עלתה כותרת ברשת 'סקיי ניוז' כי "שרי ה-G20 מתכוננים לקראת חדלות פירעונה של יוון". למרות הכחשות ראשוניות, הבכירים שנכחו בארוחה הודו כי "תסריט שכזה אכן נדון מאחורי הקלעים".

במידה ואכן יוון תיכנס לחדלות פירעון, היא תהיה המדינה המפותחת הראשונה בהיסטוריה כאשר לפניה מדינות המוגדות כמתפתחות בלבד כמו רוסיה ב-1998 וארגנטינה ב-2001.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות