חוקרים את ה-DNA של החיטה: אבוג'ן ובאייר השלימו אבן דרך במסגרת שיתוף הפעולה ביניהן
חברת אבוג'ן וחברת באייר (Bayer) הודיעו היום על השלמת אבן דרך במסגרת שיתוף הפעולה של שתי החברות בתחום החיטה. ההתקדמות כוללת זיהוי של למעלה מ- 200,000 סמנים גנטיים (SNP) בגנום של צמח החיטה, כתוצאה משימוש בכלים יחודיים שפותחו על-ידי אבוג'ן, כחלק משיתוף הפעולה בין שתי החברות להאצת פיתוח של זני חיטה משופרים.
SNPs הינם שינויים ברצפי ה- DNA, אשר אחראים על השונות הגנטית בין זנים שונים של אותו צמח, ולפיכך יכולים לשמש כסמנים גנטיים לתכונות מטרה רצויות. נציין כי גנום החיטה הינו מורכב וגדול במיוחד, וגודלו שקול לכ-5 פעמים גודלו של הגנום האנושי. זיהוי ומיפוי של SNPs בגנום החיטה, הינן פעולות חיוניות לשיפור התכונות המבוקשות בחיטה בדרך של שיטות טיפוח מתקדמות. מאגר המידע משולב באופן אינטגרטיבי בטכנולוגיית EvoBreed של אבוג'ן, להרחבת והטמעת שיטות טיפוח מתקדמות בחיטה.
ההודעה היום באה כהמשך להסכם שיתוף הפעולה בין החברות. שיתוף הפעולה בן חמש שנים החל בדצמבר 2010 ומטרתו היא האצת פיתוח של זני חיטה משופרים. שיתוף הפעולה מתמקד בשיפור תכונות של העלאת יבול, עמידות לתנאי עקה סביבתית (כגון יובש), ניצול טוב יותר של דשנים, תוך שילוב של שיטות טיפוח מתקדמות והשבחה גנטית.
עופר חביב, נשיא ומנכ"ל אבוג'ן: "אנו גאים מאוד בפריצת הדרך הטכנולוגית, שהשגנו בזמן קצר יחסית. זיהוי ה-SNPs הוא צעד חשוב בשיפור תכונות בחיטה תוך שימוש בכלים גנומיים יעלים ומדויקים להשבחת צמחים. מאגר המידע החדש מרחיב משמעותית את ההבנה שלנו לגבי צמח החיטה ואנו מצפים שיסייע לעבודה המשותפת עם חברת באייר להצגת זנים משופרים שונים של חיטה".
מתיאס קריימר, ראש מחלקת BioScience business group, בחברת באייר: "אבן הדרך הינה צעד חשוב בדרך להשגת מטרה זו אשר תאפשר לחברת באייר להציג לחקלאים זני חיטה משופרים בהקדם."
אבוג'ן הינה מובילה עולמית בפיתוח תכונות משופרות, כגון יבול ועמידות ליובש, למגוון גידולים חקלאיים תוך שימוש בגנומיקה בצמחים. החברה מתמקדת בשימוש בטכנולוגיות הגנומיות החישוביות שהחברה פיתחה על-מנת לספק פתרון כולל לשיפור תכונות בצמחים על-ידי שילוב של ביוטכנולוגיה ושיטות טיפוח מתקדמות.
באייר הינה חברה בינלאומית עם יכולות בתחומי הבריאות, התזונה וחומרי הייטק. Bayer CropScience AG, הינה חברה בת של Bayer AG עם מכירות שנתיות בסך של כ 6.5 מיליארד אירו (בשנת 2009) ומהחברות המובילות בעולם בתחום הזרעים, טכנולוגיות זרעים והגנה על גידולים חקלאיים בתחום ההדברה.
- 3.רועי 26/09/2011 11:37הגב לתגובה זושבעתיד יהפכו למונופול של מידע גנטי. האוכל שנתן לנו אלוהים והאבולוציה, יהיה פטנט בידי מעטים. זה התכנית העסקית של ענקי הזרעים הללו. מי מגן עלינו?
- בחיים לא שמעתי על זה (ל"ת)באמת!! 26/09/2011 19:01הגב לתגובה זו
- 2.רועי רואה קדימה 26/09/2011 10:33הגב לתגובה זוחברות שמציגות את עצמן עם שימוש בטכנולוגיה לכוונות נעלות. היתכן שבעתיד הלא רחוק הן יוציאו פטנטים על זנים מיוחדים, ויפעילו מונופול בסיפוק זרעים לחקלאים? כאשר חקלאים שירצו להשתמש בזרעים שנאספו יופחדו בסנקציות ובחרמות. המגוון הביולוגי ירד והשוק החופשי יפגע. כמו בתנובה. נשמע לכם מופרך? הסיפור ההזוי הזה התרחש בארה" ב ב-20 שניםהאחרונות. תראו את הסרט אוכל בע" מ, עלתעשיית המזון בארה" ב.
- משקיע 26/09/2011 22:33הגב לתגובה זוויהיה רלוונטי לשותפות של אבוג' ן, אז זו סיבה מצויינת לקנות את המניה. מונופולים וכח שוק זה מצוין למניות. רע למשק אבל מצוין למניות....
- על מה אתה מדבר? פרט בבקשה (ל"ת)סקרן 26/09/2011 10:51הגב לתגובה זו
- רועי 26/09/2011 11:21יש הרבה מידע על זה. מדובר שם על תעשייחת המזון. ובין השאר על מצב הזוי שבו חברות זרעים והדברה ענקיות עם פטנטים גנטיים, השתלטו על החקלאות האמריקאית. החקלאים מחוייבים לקנות מהם זרעים מהונדסים במקום לאסוף ולהשביח בעצמם זרעים בשדה. באופן הזוי יש מונופול של חברות על הטבע והצמחים מתורבתים. החקלאים מחוסלים כלכלית במידה והם לא משתפים פעולה. מזכיר את המצב בין תנובה והרפתנים או בעלי המכולת. רק כשכאן יש פגיעה במגוון הביולוגי ובאקולוגיה לאורך זמן. יש הרבה מידע באינטרנט. רצוי שיהיה פיקוח על הנושאים האלה כבר מהיום. אני קורא לחקלאים להסתכל קדימה ולהגן על האינטרסים שלהם.
- 1.לאה 26/09/2011 10:05הגב לתגובה זואכן פריצת דרך. חברה בעלת פוטנציאל אדיר לא בכדי באייר משקיעה בה. בהצלחה.