סגירה מעורבת באסיה: חשש לקיפאון בכלכלה הסינית, ההאנג סאנג צנח 2.4%
הבורסות באסיה סגרו את יום המסחר מגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים, כאשר מדד האנג סאנג הוא המדד עם הביצועים הגרועים ביותר להיום. בתוך כך, הבורוסות באסיה רשמו את הרבעון הגרוע בתודולותיהן מאז דצמבר 2008. ברקע לירידות נציין את המשבר החוב באירופה ואת נתוני המאקרו בסין.
מדד ההאנג סאנג בהונג קונג נפל היום בעד 2.4% כשהמשקיעים "משלימים" את הירידות מאמש, לאחר שהבורסה הייתה נעולה ולא התקיים בה מסחר אתמול עקב סופת טייפון שפקדה את הונג קונג.
המדדים המרכזיים באסיה קרובים להשלים היום ירידות רבעוניות שנעות בטווחים שבין 11-21%, ברבעון שייזכר בעיקר עקב החשש המתגבר מהתפשטות משבר החובות הריבוניים באירופה, והחדשות על האטה בצמיחה מכיוון ארה"ב.
אופטימיות זהירה
אתמול, אישר הפרלמנט הגרמני להרחבת קרן הסיוע לגוש האירו, אשר מכיל בתוכו גם את הסיוע לממשלת יוון להימנע מחדלות פירעון. משכך, המדדים באירופה נסחרים במגמה חיובית.
בסיום יום המסחר בוול סטריט, עלה 1.3%, מדד ה-S&P 500 הוסיף 0.81% ואילו הנאסד"ק איבד 0.43%. לסקירת המסחר בארה"ב
המדדים המובילים
עם סיום המסחר בבורסות אסיה, הניקיי נסגר בירידה של 0.01%, מדד ההאנג סאמג צנח 2.4%, הבורסה בשנחאי ירדה 0.26% ואילו מדד הקוספי עלה 0.02%. בשעה מוקדמת זו, החוזים בוול סטריט נסחרים בירידות של כ-0.1%.
יומן המאקרו
ביפן, מדד הייצור התעשייתי עלה ב-0.8% בחודש אוגוסט - העלייה החמישית ברציפות של המדד. על פי הצהרת הממשלה היפנית, הייצור התעשייתי כמעט ושב לרמות אותן הציג לפני אסון רעידת האדמה שפקד את המדינה, ב-11 במארס השנה.
מדד מנהלי הרכש בסין, על פי אומדן בנק ההשקעות HSBC, שנאמד ברמה של 49.9 נקודות בחודש ספטמבר - ללא שינוי בהשוואה לרמתו של המדד באוגוסט. על פי הערכות HSBC, המדד מצביע על המשך הסטגנציה בצמיחה בסין, עקב הירידה בביקושים למוצרי ייצוא. למרות זאת, מעריכים בבנק כי הצמיחה בסין צפוייה להישאר ברמות שבין 8.5-9% בשנים הקרובות: "לא צריך לדאוג יותר מדי מהאטה חריפה", כתבו במזכר בצמוד לפרסום הנתונים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.הסינים מיתנו את קצב הצמיחה-לא יהיה קיפאוןסוחר 30/09/2011 12:09הגב לתגובה זו0 0אם הצמיחה בסין תרד מתחת לתיכנון הממשלתי נראה הרחבה מוניטרית ופיזיקלית .סגור
-
1.תת רמה של כתבה שאמורה להיות כלכליתסתיו שירייב חג שמח 30/09/2011 09:59הגב לתגובה זו0 0נמשך הקיפאון בכלכלה הסינית יש כלכלה בעולם שצמחה כמו סין בשני העשורים האחרונים? מה הקישקוש הזה ? אתה מנסה להוכיח למישהו שאתה יודע לתרגם כתבות ומאמרים באתרים בחו" ל?סגור