יוון לא תעמוד ביעד הגירעון; אסטרטג ב-UBS: "לא יפגע במו"מ עם המלווים"
יוון ממשיכה לעמוד במרכז תשומת לב המשקיעים מסביב לעולם, והיום היא מעיבה על השווקים לאחר שבשבוע שעבר דיווחים על הקמת מנגנון שיאפשר למדינה לצלוח את המשבר הביאו את מדדי המניות באירופה לרשם את השבוע החזק מזה חודשים ארוכים.
לפי הדיווחים מהיממה האחרונה, שר האוצר היווני הבהיר כי יוון לא תעמוד ביעד הגירעון שנדרש ממנה ע"י הלווים הבינלאומיים לשנים 2012-2012. יוון העבירה היום תקציב חדש שכולל תוכנית קיצוצים (צעדי צנע) בהיקף של 8.8 מיליארד דולר, תקציב שעבר על דעת המלווים הבינלאומיים של המדינה ונציין כי שר האוצר של אירופה צפויים להיפגש היום בלוקסמבורג.
בתוך כך, הובהר כי הגירעון השנה צפוי להסתכם ב-8.5% מהתוצר (או 25.2 מיליארד דולר) וזאת בזמן שהיעד שנקבע ליוון הוא לגירעון של 7.8% מהתוצר (או 23.1 מיליארד דולר). בשנת 2012 צפוי אומנם הגירעון לרדת לרמה של 6.8% מהתוצר אך עדיין מדובר במספר שגבוה מהיעד שנקבע למדינה שעומד כעת על 6.5%.
לדבריו של שר האוצר היווני, פספוס יעד הגירעון הוא בשל מיתון חמור מהתחזיות כאשר כעת הצפי הוא שהכלכלה היוונית תתכווץ בשיעור של 5.5% ב-2011, זאת מול תחזית מחודש מאי לפיה הכלכלה היוונית אמורה הייתה להתכווץ ב-3.8% בלבד. כעת הערכה היא שהגירעון אפילו יילך ויגדל אם צעדי הצנע לא יתממשו.
אסטרטג המטבעות של UBS התייחס בשיחה עם בלומברג למצבה של יוון ואמר כי "המספרים החדשים של הגירעון היווני לא אמורים להוריד את המו"מ של ממשלת יוון עם ה'טרויקה' מהפסים. יוון הבטיחה לעשות צעדי צנע נוספים בכדי לקבל את המשך הסיוע ואנחנו נשארים בדעה שהסיוע יגיע בסופו של דבר".
ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פאפנדארו, ניסה אתמול להרגיע את הרוחות כשאמר: "נמלא את ההבטחות שלנו כדי לשמור על אמינותה של יוון".
על רקע הידיעות מכיוון יוון בורסות אירופה יורדות למעלה מ-2%: הדאקס בגרמניה יורד 2.4%, מדד הפוטסי בברטיניה נחלש ב-1.95% והקאקס בצרפת מאבד 2.26% מערכו.
"זה לא טוב אבל עדיין לא שוברים את הכלים"
צעדי הצנע האחרונים בהם נקטה ממשלת יוון כללו פיטורי 30 אלף עובדי מדינה. צעד דרמטי זה נדרש מהממשלה היוונית כדי שתוכל להמשיך לקבל את כספי הסיוע מאירופה. יוון מחכה שחבילת הסיוע הבאה תשוחרר על ידי טרויה (נציגי האיחוד האירופי, הבנק האירופי וה-IMF ). מדובר בחבילה של 10.7 מיליארד דולר כאשר הערכות הן שייבתן אור ירוק לחבילה הזו. החששות הן בעיקר להמשך מתן הסיוע. המרווחים בין האג"ח של גרמניה לאג"חים של ספרד ואיטליה הולכים היום וגדלים, דבר שמשקף את חששות המשקיעים.
"זה לא טוב אבל עדיין לא שוברים את הכלים" אומר אמיר כהנוביץ הכלכלן הראשי של כלל פיננסים ומוסיף "טרויקה אמרה שהתקציב החדש בינתיים לא יפגע. אני לא חושב שיוון תוכל לעשות עוד הרבה קיצוצים. נראה שמה שעושים עכשיו זה להביא אותה בצעדים קטנים כדי לא לגרום לזעזועים. המשך הסיוע לא אומר שזה יפתור אותה מפשטית רגל.
לסיכום אומר כהנוביץ: "אנחנו רואים שמושכים את החבל ליוון לאט לאט. היא מדרדרת בצעדים קטנים. ברקע אנחנו רואים את הפד שפונה לבנקים באירופה ומברר מה מצב הנזילות שלהם. כל העולם מתכונן לנפילה של יוון".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.להזהרגיל 03/10/2011 20:38הגב לתגובה זו0 0אין הגיון באיום שמתפרסם על יוון כי לא יתכן שמדינה קטנה תפיל את בורסות העולם ויש מאחורי הפירסומים נוכלים שמדרבנים מפולות כדי לאסוף סחורה בחצי מחיר ולהתעשרסגור
-
3.תכינו הרבה עצים למדורה של יוון (ל"ת)מירב 03/10/2011 11:57הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.הספקולנטים מנצלים את הברווז היווני כדי לשקשקשחר 03/10/2011 11:28הגב לתגובה זו0 0את השווקים.מדינה אף פעם לא פושטת רגל.לדוגמה היא יכולה למכור את מחצית קפריסין או חלק מיוון לישראל או לתורכיהסגור
-
קליפורניה פושטת רגל !ארנולד 03/10/2011 12:22הגב לתגובה זו0 0יוון סתם חרטהסגור
-
1.האם האוזו של היוונים-עלה לנו ראשיסו אוזו 03/10/2011 10:12הגב לתגובה זו0 0יוון לא צריכה להיות הסיבה לכך שזורקים סחורה . הסיבה העיקרית היינה חשש משינוי מדיניות . לא עוד הדפסת כסף אלה גריסת כסף . לכל החלשים גריסת כסף לא תהיה . הדרך היחידה של העולם לצאת מהמשבר זה להדפיס כסף בצורה מבוקרת אינפלציה . ההדפסה תימשך .סגור